Загрузка...

Рецепти кальмари фаршировані

Рецепти кальмари фаршировані


Любителям незвичайної європейської кухні до душі припадуть рецепти кальмари фаршировані з маринованими оливками і трохи обсмаженими кедровими горішками.
Рецепти кальмари фаршировані
+5
0
04 лют
Інгредієнти:
  • 4 тушки кальмарів - без голови;
  • Десяток тигрових креветок;
  • 3 ст.л. оливкової олії;
  • 5 часточок часнику;
  • 120 грамів чорних оливок без кісточок (краще брати грецькі);
  • 4 столові ложки каперсів;
  • 5 гілочок петрушки;
  • 80 грамів раскришеного подрібніше білого хліба;
  • По дрібці солі, білого перцю, засушеної трави орегано;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 100 грамів консервованих томатів;
  • Гілочки чебрецю для прикраси.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Промити кальмари під проточною водою, позбавити від шкірки і плівок.

  • Крок 2

    Півтора літра води закип'ятити, вимкнути внизу вогонь і залишити воду, не чіпаючи нічого, на п'ять хвилин. Потім закинути в каструлю тушки кальмарів, накрити кришкою. Після закінчення десяти хвилин кальмари відкинути на кухонний друшляк, залишити обсихати.

  • Крок 3

    Дрібно нарізати тигрові креветки, обсмажити їх на 1 ст.л. оливкової олії, прибрати зі сковороди.

  • Крок 4

    Каперси, оливки, 1 зубчик часнику і петрушку подрібнити разом блендером. У мисці змішати цю суміш з горішками і підсмаженими креветками, поперчити і посолити, підмішати туди ж хлібні крихти.

  • Крок 5

    Фарширувати цим кальмари і викласти їх на покритий фольгою деко. Між тушками розкласти залишилися 4 зубці часнику. Попередньо чистити їх не треба, тільки трохи придавити ребром долоні.

  • Крок 6

    15 хвилин при 120 градусах випікати кальмари.

  • Крок 7

    Видавити м'якоть з запечених часникових зубчиків. У блендері трохи збити часник з цукром, 2 ст.л. оливкової олії і сушеним ореганом. Додати консервовані томати і збити знову.

  • Крок 8

    Гарячі кальмари нарізати великими шматками, гарнірувати соусом і гілочкою чебрецю кожну порцію і швидко подати на стіл.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: