Рецепти кальмари фаршировані

Рецепти кальмари фаршировані


Любителям незвичайної європейської кухні до душі припадуть рецепти кальмари фаршировані з маринованими оливками і трохи обсмаженими кедровими горішками.
Рецепти кальмари фаршировані
+5
0
04 лют
Інгредієнти:
  • 4 тушки кальмарів - без голови;
  • Десяток тигрових креветок;
  • 3 ст.л. оливкової олії;
  • 5 часточок часнику;
  • 120 грамів чорних оливок без кісточок (краще брати грецькі);
  • 4 столові ложки каперсів;
  • 5 гілочок петрушки;
  • 80 грамів раскришеного подрібніше білого хліба;
  • По дрібці солі, білого перцю, засушеної трави орегано;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 100 грамів консервованих томатів;
  • Гілочки чебрецю для прикраси.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Промити кальмари під проточною водою, позбавити від шкірки і плівок.

  • Крок 2

    Півтора літра води закип'ятити, вимкнути внизу вогонь і залишити воду, не чіпаючи нічого, на п'ять хвилин. Потім закинути в каструлю тушки кальмарів, накрити кришкою. Після закінчення десяти хвилин кальмари відкинути на кухонний друшляк, залишити обсихати.

  • Крок 3

    Дрібно нарізати тигрові креветки, обсмажити їх на 1 ст.л. оливкової олії, прибрати зі сковороди.

  • Крок 4

    Каперси, оливки, 1 зубчик часнику і петрушку подрібнити разом блендером. У мисці змішати цю суміш з горішками і підсмаженими креветками, поперчити і посолити, підмішати туди ж хлібні крихти.

  • Крок 5

    Фарширувати цим кальмари і викласти їх на покритий фольгою деко. Між тушками розкласти залишилися 4 зубці часнику. Попередньо чистити їх не треба, тільки трохи придавити ребром долоні.

  • Крок 6

    15 хвилин при 120 градусах випікати кальмари.

  • Крок 7

    Видавити м'якоть з запечених часникових зубчиків. У блендері трохи збити часник з цукром, 2 ст.л. оливкової олії і сушеним ореганом. Додати консервовані томати і збити знову.

  • Крок 8

    Гарячі кальмари нарізати великими шматками, гарнірувати соусом і гілочкою чебрецю кожну порцію і швидко подати на стіл.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: