Загрузка...

Карпаччо з норвезької оселедця з салатом рукола і помідорами

Карпаччо з норвезької оселедця з салатом рукола і помідорами


Карпаччо - це страва, що складається з тонко нарізаних сирих продуктів, в даному випадку з норвезької оселедця. У холодних норвезьких водах риба зростає повільніше, тому м'ясо у оселедця більш пружне, ніж у тепловодних видів. Ось чому для цього рецепта краще використовувати норвезький оселедець, яку можна легко нарізати тонкими слайсами.
Карпаччо традиційно подається з салатом рукола і помідорами черрі. Витончені листя руколи можуть прикрасити будь-який салат, вони мають приємний запах, гіркувато-кислуватий смак і відмінно поєднуються з солодкими помідорами. На приготування цього красивого, корисного і смачного страви ви витратите не більше 20 хвилин.
Карпаччо з норвезької оселедця з салатом рукола і помідорами
0
0
08 лис
Інгредієнти:
  • 400 г філе малосольної норвезької оселедця
  • 2-3 ст. л. рослинної олії для салатів
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 50 г руколи
  • 5-6 листочків свіжого базиліка
  • 1-2 помідори
  • 1 ст. л. кедрових горішків
  • мелений чорний перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    На сухій сковороді злегка обсмажте кедрові горішки. У мене були насіння соняшнику, теж дуже смачно.

  • Крок 2

    Соус приготуйте в окремій мисочці, змішайте рослинне масло, лимонний сік, подрібнений часник, сіль (за бажанням).

  • Крок 3

    Листя базиліка скрутіть трубочкою і наріжте смужками.

  • Крок 4

    Помідори очистіть від насіння і рідини і наріжте тонкими смужками.

  • Крок 5

    У мисці змішайте листя руколи, нарізаний базилік і помідори, полийте соусом, все перемішайте, залиште просочитися. Філе оселедця, притримуючи за один кінець, обережно, навскоси, наріжте тоненькими слайсами і викладіть на блюдо.

  • Крок 6

    Потім на оселедець викладіть просочений соусом салат, посипте горішками (або насінням) і свіжомеленим перцем, прикрасьте листком базиліка або шматочками помідора.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: