Карпаччо з норвезької оселедця з салатом рукола і помідорами

Карпаччо з норвезької оселедця з салатом рукола і помідорами


Карпаччо - це страва, що складається з тонко нарізаних сирих продуктів, в даному випадку з норвезької оселедця. У холодних норвезьких водах риба зростає повільніше, тому м'ясо у оселедця більш пружне, ніж у тепловодних видів. Ось чому для цього рецепта краще використовувати норвезький оселедець, яку можна легко нарізати тонкими слайсами.
Карпаччо традиційно подається з салатом рукола і помідорами черрі. Витончені листя руколи можуть прикрасити будь-який салат, вони мають приємний запах, гіркувато-кислуватий смак і відмінно поєднуються з солодкими помідорами. На приготування цього красивого, корисного і смачного страви ви витратите не більше 20 хвилин.
Карпаччо з норвезької оселедця з салатом рукола і помідорами
0
0
08 лис
Інгредієнти:
  • 400 г філе малосольної норвезької оселедця
  • 2-3 ст. л. рослинної олії для салатів
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 50 г руколи
  • 5-6 листочків свіжого базиліка
  • 1-2 помідори
  • 1 ст. л. кедрових горішків
  • мелений чорний перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    На сухій сковороді злегка обсмажте кедрові горішки. У мене були насіння соняшнику, теж дуже смачно.

  • Крок 2

    Соус приготуйте в окремій мисочці, змішайте рослинне масло, лимонний сік, подрібнений часник, сіль (за бажанням).

  • Крок 3

    Листя базиліка скрутіть трубочкою і наріжте смужками.

  • Крок 4

    Помідори очистіть від насіння і рідини і наріжте тонкими смужками.

  • Крок 5

    У мисці змішайте листя руколи, нарізаний базилік і помідори, полийте соусом, все перемішайте, залиште просочитися. Філе оселедця, притримуючи за один кінець, обережно, навскоси, наріжте тоненькими слайсами і викладіть на блюдо.

  • Крок 6

    Потім на оселедець викладіть просочений соусом салат, посипте горішками (або насінням) і свіжомеленим перцем, прикрасьте листком базиліка або шматочками помідора.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: