Страви з баклажанів

Страви з баклажанів
+1
0
11 лют
Страви з баклажанів


Готуємо самі смачні страви з баклажанів


У середині літа і до кінця осені у нас є можливість, насолоджуватись баклажанами. Вживаємо їх у будь-якому вигляді: печемо, тушкуємо, укладаємо на піцу, маринуємо, квасимо. Страви з баклажанів дуже різноманітність, існує багато варіантів їх приготування. У моїй родині дуже люблять запечені баклажани, рулети, і ще багато інших. Пропоную рецепт страв, які в моїй родині ми часто готуємо і дуже любимо.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування запечених рулетів з баклажанів:
• 6 баклажанів
• 0,5 кг яловичого фаршу (можна будь-якого іншого)
• 3 цибулини
• 3 моркви
• 2 помідори
• 2 зубчики часнику
• 150 г сметани
• 200 г твердого сиру
• зелень петрушки
• рослинна олія для обсмажування овочів
• сіль, перець за смаком

Процес приготування:
• Баклажани очищаємо від шкірки і нарізаємо вздовж тонкими пластинками, рясно солимо і залишаємо на кілька годин.
• Тим часом готуємо начинку.
• Морквину моєму, очищаємо, трьом на крупній тертці.
• Лук очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажити в рослинній олії до зарум'янювання.
• Терту моркву солимо, щоб пустила сік, додаємо до обсмаженому луку і тушкуємо під кришкою до м'якості.
• Якщо морква буде занадто сухий, додаємо кілька столових ложок води.
• Коли морква стає м'якше, додаємо до неї фарш, постійно помішувати, щоб не було грудок, і тушкуємо протягом 15 хвилин.
• Помідори очищаємо від шкірки, дрібно нарізаємо і додаємо до фаршу і продовжуємо тушкувати ще 20 хвилин.
• Часник очищаємо і пропускаємо через землянку.
• До тушкованим овочам додаємо подрібнений часник, сметану, подрібнену зелень петрушки.
• Приготовлена ​​начинка повинна бути досить густою.
• Баклажани віджимаємо від соку, на кожну пластину кладемо начинку, загортаємо і щільно укладаємо в жаростійкий посуд.
• Потім до укладених баклажанам вливаємо половинку склянки води або бульйону.
• Духовку розігріваємо до температури 180 градусів, поміщаємо туди баклажани і запікаємо протягом 30 хвилин.
• За 10 хвилин до закінчення запікання посипаємо тертим сиром.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування човників з баклажанів:
• 5 баклажанів
• 2 цибулини
• 2 зубчики часнику
• 3 довгих помідора
• 5 невеликих болгарських перців зеленого кольору
• 400 г м'ясного фаршу
• рослинна олія
• сіль, перець

Процес приготування:
• Баклажани миємо, обсушуємо, все образно зрізаємо шкірку.
• Нарізаємо збоку кожен баклажан, обережно дістаємо м'якоть, намагаючись при цьому не пошкодити склянку.
• Утворилися човники солимо і залишаємо на 40 хвилин.
• Добре просолені баклажани промиваємо і викладаємо на деко, змащуємо жиром.
• Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і запікаємо човники до напівготовності.
• М'якоть баклажанів подрібнюємо, підсмажуємо на олії до напівготовності.
• Часник очищаємо, пропускаємо через землянку.
• Лук очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками, обсмажити на олії до прозорості.
• До обсмаженому цибулі додаємо фарш і обсмажуємо разом з цибулею.
• З'єднуємо обсмажений з цибулею фарш, м'якоть баклажанів, додаємо подрібнений часник, солимо, приправляємо спеціями за смаком.
• У результаті повинна вийти, що нагадує баклажанну ікру маса.
• Приготовленим фаршем наповнюємо човники.
• Солодкий болгарський перець миємо, очищаємо від насіння.
• Помідори миємо, розрізаємо на дві половинки.
• У розрізаний посередині перець укладаємо половинку помідора.
• У кожен човник зверху на фарш викладаємо начинений помідором перець.
• Приготовані човники збризкуємо рослинним маслом і запікаємо в розігрітій під 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
• Подаємо до столу гарячими, але човники смачні і в холодному вигляді.

Готуємо самі страви з баклажанів дуже прості рецепти
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: