Загрузка...

Страви з баклажанів

Страви з баклажанів
+1
0
11 лют
Страви з баклажанів


Готуємо самі смачні страви з баклажанів


У середині літа і до кінця осені у нас є можливість, насолоджуватись баклажанами. Вживаємо їх у будь-якому вигляді: печемо, тушкуємо, укладаємо на піцу, маринуємо, квасимо. Страви з баклажанів дуже різноманітність, існує багато варіантів їх приготування. У моїй родині дуже люблять запечені баклажани, рулети, і ще багато інших. Пропоную рецепт страв, які в моїй родині ми часто готуємо і дуже любимо.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування запечених рулетів з баклажанів:
• 6 баклажанів
• 0,5 кг яловичого фаршу (можна будь-якого іншого)
• 3 цибулини
• 3 моркви
• 2 помідори
• 2 зубчики часнику
• 150 г сметани
• 200 г твердого сиру
• зелень петрушки
• рослинна олія для обсмажування овочів
• сіль, перець за смаком

Процес приготування:
• Баклажани очищаємо від шкірки і нарізаємо вздовж тонкими пластинками, рясно солимо і залишаємо на кілька годин.
• Тим часом готуємо начинку.
• Морквину моєму, очищаємо, трьом на крупній тертці.
• Лук очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажити в рослинній олії до зарум'янювання.
• Терту моркву солимо, щоб пустила сік, додаємо до обсмаженому луку і тушкуємо під кришкою до м'якості.
• Якщо морква буде занадто сухий, додаємо кілька столових ложок води.
• Коли морква стає м'якше, додаємо до неї фарш, постійно помішувати, щоб не було грудок, і тушкуємо протягом 15 хвилин.
• Помідори очищаємо від шкірки, дрібно нарізаємо і додаємо до фаршу і продовжуємо тушкувати ще 20 хвилин.
• Часник очищаємо і пропускаємо через землянку.
• До тушкованим овочам додаємо подрібнений часник, сметану, подрібнену зелень петрушки.
• Приготовлена ​​начинка повинна бути досить густою.
• Баклажани віджимаємо від соку, на кожну пластину кладемо начинку, загортаємо і щільно укладаємо в жаростійкий посуд.
• Потім до укладених баклажанам вливаємо половинку склянки води або бульйону.
• Духовку розігріваємо до температури 180 градусів, поміщаємо туди баклажани і запікаємо протягом 30 хвилин.
• За 10 хвилин до закінчення запікання посипаємо тертим сиром.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування човників з баклажанів:
• 5 баклажанів
• 2 цибулини
• 2 зубчики часнику
• 3 довгих помідора
• 5 невеликих болгарських перців зеленого кольору
• 400 г м'ясного фаршу
• рослинна олія
• сіль, перець

Процес приготування:
• Баклажани миємо, обсушуємо, все образно зрізаємо шкірку.
• Нарізаємо збоку кожен баклажан, обережно дістаємо м'якоть, намагаючись при цьому не пошкодити склянку.
• Утворилися човники солимо і залишаємо на 40 хвилин.
• Добре просолені баклажани промиваємо і викладаємо на деко, змащуємо жиром.
• Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і запікаємо човники до напівготовності.
• М'якоть баклажанів подрібнюємо, підсмажуємо на олії до напівготовності.
• Часник очищаємо, пропускаємо через землянку.
• Лук очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками, обсмажити на олії до прозорості.
• До обсмаженому цибулі додаємо фарш і обсмажуємо разом з цибулею.
• З'єднуємо обсмажений з цибулею фарш, м'якоть баклажанів, додаємо подрібнений часник, солимо, приправляємо спеціями за смаком.
• У результаті повинна вийти, що нагадує баклажанну ікру маса.
• Приготовленим фаршем наповнюємо човники.
• Солодкий болгарський перець миємо, очищаємо від насіння.
• Помідори миємо, розрізаємо на дві половинки.
• У розрізаний посередині перець укладаємо половинку помідора.
• У кожен човник зверху на фарш викладаємо начинений помідором перець.
• Приготовані човники збризкуємо рослинним маслом і запікаємо в розігрітій під 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
• Подаємо до столу гарячими, але човники смачні і в холодному вигляді.

Готуємо самі страви з баклажанів дуже прості рецепти
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: