Люля-кебаб

Люля-кебаб


Якщо вам набридли і приїлися котлети, тобто відмінна альтернатива. Це люля-кебаб - кавказька котлета довгастої форми. Традиційно для приготування люля-кебаба використовують жирну баранину, багато цибулі, спецій і запікають на багатті. Відмінність їх від котлет - відсутність яєць та хліба. Але, я все одно кладу пару яєчок, як кажуть, кашу маслом не зіпсуєш, так і м'ясо використовую те, що є в холодильнику, а запікаю в духовці. Ось сьогодні поділюся рецептом люля-кебаба, в якому я використовувала яловичину.
Люля-кебаб
+1
0
14 січ
Інгредієнти:
  • 0,5 кг яловичого м\'яса
  • 3 великі головки цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка майонезу
  • базилік (сушений, свіжий або заморожений)
  • кінза (сушена, свіжа або заморожена)
  • сіль
  • перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    М'ясо вимийте, очистіть від плівки, порізати на шматочки і пропустіть через м'ясорубку.

  • Крок 2

    В м'ясорубку поставте насадку - колечко з великими дірка, щоб шматки фаршу були побільше.

  • Крок 3

    Цибулю очистіть, помийте, поріжте і перекрутіть на м'ясорубці.

  • Крок 4

    Перекручене м'ясо і цибулю викладіть в тарілку і додати яйця, майонез, сіль, перець, базилік і кінзу за смаком. Часник очистіть, вимийте і видавити через землянку в фарш.

  • Крок 5

    Все ретельно перемішайте, щоб рівномірно розподілилися спеції. Готовий фарш покладіть в холодильник на пару годин, щоб м'ясо просякло всіма ароматами.

  • Крок 6

    Увімкніть духовку на розігрів до 180 градусів. Поки духовка розігрівається, візьміть деко і застеліть його пергаментом для випічки.

  • Крок 7

    Візьміть невелику порцію фаршу (скільки поміщається в долоні), сформуйте з нього ковбаски і викладіть на деко. На ковбаски зверху зробіть косі надрізи, для краси.

  • Крок 8

    Подібним чином зробіть ковбаски з усього фаршу і поставте в духову шафу для запікання приблизно на 15 хвилин. Після чого дістаньте деко, переверніть ковбаски і знову поставте в духовку ще на 15 хвилин.

  • Крок 9

    Коли з'явиться золотава скоринка, люля-кебаб готовий. Подавайте його з зеленню або кетчупом.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: