Загрузка...

Люля-кебаб

Люля-кебаб


Якщо вам набридли і приїлися котлети, тобто відмінна альтернатива. Це люля-кебаб - кавказька котлета довгастої форми. Традиційно для приготування люля-кебаба використовують жирну баранину, багато цибулі, спецій і запікають на багатті. Відмінність їх від котлет - відсутність яєць та хліба. Але, я все одно кладу пару яєчок, як кажуть, кашу маслом не зіпсуєш, так і м'ясо використовую те, що є в холодильнику, а запікаю в духовці. Ось сьогодні поділюся рецептом люля-кебаба, в якому я використовувала яловичину.
Люля-кебаб
+1
0
14 січ
Інгредієнти:
  • 0,5 кг яловичого м\'яса
  • 3 великі головки цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка майонезу
  • базилік (сушений, свіжий або заморожений)
  • кінза (сушена, свіжа або заморожена)
  • сіль
  • перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    М'ясо вимийте, очистіть від плівки, порізати на шматочки і пропустіть через м'ясорубку.

  • Крок 2

    В м'ясорубку поставте насадку - колечко з великими дірка, щоб шматки фаршу були побільше.

  • Крок 3

    Цибулю очистіть, помийте, поріжте і перекрутіть на м'ясорубці.

  • Крок 4

    Перекручене м'ясо і цибулю викладіть в тарілку і додати яйця, майонез, сіль, перець, базилік і кінзу за смаком. Часник очистіть, вимийте і видавити через землянку в фарш.

  • Крок 5

    Все ретельно перемішайте, щоб рівномірно розподілилися спеції. Готовий фарш покладіть в холодильник на пару годин, щоб м'ясо просякло всіма ароматами.

  • Крок 6

    Увімкніть духовку на розігрів до 180 градусів. Поки духовка розігрівається, візьміть деко і застеліть його пергаментом для випічки.

  • Крок 7

    Візьміть невелику порцію фаршу (скільки поміщається в долоні), сформуйте з нього ковбаски і викладіть на деко. На ковбаски зверху зробіть косі надрізи, для краси.

  • Крок 8

    Подібним чином зробіть ковбаски з усього фаршу і поставте в духову шафу для запікання приблизно на 15 хвилин. Після чого дістаньте деко, переверніть ковбаски і знову поставте в духовку ще на 15 хвилин.

  • Крок 9

    Коли з'явиться золотава скоринка, люля-кебаб готовий. Подавайте його з зеленню або кетчупом.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: