» » » Люля-кебаб

Люля-кебаб

Оцінка 4 з 5
Якщо вам набридли і приїлися котлети, тобто відмінна альтернатива. Це люля-кебаб - кавказька котлета довгастої форми. Традиційно для приготування люля-кебаба використовують жирну баранину, багато цибулі, спецій і запікають на багатті. Відмінність їх від котлет - відсутність яєць та хліба. Але, я все одно кладу пару яєчок, як кажуть, кашу маслом не зіпсуєш, так і м'ясо використовую те, що є в холодильнику, а запікаю в духовці. Ось сьогодні поділюся рецептом люля-кебаба, в якому я використовувала яловичину.

Інгредієнти для рецепта «Люля-кебаб»:

  • 0,5 кг яловичого м'яса
  • 3 великі головки цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка майонезу
  • базилік (сушений, свіжий або заморожений)
  • кінза (сушена, свіжа або заморожена)
  • сіль
  • перець

Як приготувати «Люля-кебаб» в домашніх умовах

  1. М'ясо вимийте, очистіть від плівки, порізати на шматочки і пропустіть через м'ясорубку.
  2. В м'ясорубку поставте насадку - колечко з великими дірка, щоб шматки фаршу були побільше.
  3. Цибулю очистіть, помийте, поріжте і перекрутіть на м'ясорубці.
  4. Перекручене м'ясо і цибулю викладіть в тарілку і додати яйця, майонез, сіль, перець, базилік і кінзу за смаком. Часник очистіть, вимийте і видавити через землянку в фарш.
  5. Все ретельно перемішайте, щоб рівномірно розподілилися спеції. Готовий фарш покладіть в холодильник на пару годин, щоб м'ясо просякло всіма ароматами.
  6. Увімкніть духовку на розігрів до 180 градусів. Поки духовка розігрівається, візьміть деко і застеліть його пергаментом для випічки.
  7. Візьміть невелику порцію фаршу (скільки поміщається в долоні), сформуйте з нього ковбаски і викладіть на деко. На ковбаски зверху зробіть косі надрізи, для краси.
  8. Подібним чином зробіть ковбаски з усього фаршу і поставте в духову шафу для запікання приблизно на 15 хвилин. Після чого дістаньте деко, переверніть ковбаски і знову поставте в духовку ще на 15 хвилин.
  9. Коли з'явиться золотава скоринка, люля-кебаб готовий. Подавайте його з зеленню або кетчупом.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent