Загрузка...

Шніцелі з яйцем

Шніцелі з яйцем


Ці цікаві котлетки я виявила під назвою «аджарські шніцелі». Вони дійсно нагадували знамениті аджарські хачапурі - «човники» з тіста з яйцем, хоча слідів, що це блюдо має відношення до грузинської кухні я так і не виявила, тим більше що готуються вони з свинини. Шніцелі готуються великими, одним шніцелем можна наїстися досита.
Шніцелі з яйцем
+3
0
24 гру
Інгредієнти:
  • 700 г свинини,
  • 100 г булки,
  • 0,5 ст. молока,
  • 1 цибулина,
  • 1 яйце фарш,
  • 8 яєць в начинку,
  • 150 г сиру,
  • сіль, перець, хмелі-сунелі, зелень.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Фарш готуємо так само, як і на котлети. Спочатку замочуємо в молоці булочку. Булку, як всі знають, для фаршу потрібно брати черству, інакше готові шніцелі будуть кислить.

  • Крок 2

    Готуємо фарш, прокручуємо м'ясо, булку, цибулю через м'ясорубку, посипаємо сіллю, перцем, хмелі-сунелі, додаємо молоко від замоченою булки і все ретельно перемішуємо.

  • Крок 3

    Додаємо яйце, знову все перемішуємо.

  • Крок 4

    Набираємо повну долоню фаршу, ліпимо котлетку у вигляді човника і кладемо на деко. Я використовувала папір для випічки, але після приготування порадила б її не використовувати, а просто змастити деко олією. Просто з м'ясної коржі зняти прилиплий папір важче, ніж з тіста. До «човнику» з допомогою ложки робимо велике поглиблення і відправляємо деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

  • Крок 5

    Злегка запечені шніцелі засипаємо сиром, натертим на тертці. Сир кладемо тільки в поглиблення.

  • Крок 6

    У кожну ямку» розбиваємо яйце. Зробити це потрібно акуратно, щоб білок не перелився через край. Навколо жовтка знову посипаємо сиром. Запікаємо ще 20 хвилин. В ідеалі жовток повинен залишитися не зовсім запеченим, але тут багато що залежить від духовки.

  • Крок 7

    Шніцелі настільки ситні, що гарнір просто буде зайвим, а ось салатик з овочів або просто нарізані свіжі овочі будуть дуже навіть підходить добавкою.

  • Крок 8

    Так, і кропом навколо жовтка обов'язково потрібно посипати.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: