Шніцелі з яйцем

Шніцелі з яйцем


Ці цікаві котлетки я виявила під назвою «аджарські шніцелі». Вони дійсно нагадували знамениті аджарські хачапурі - «човники» з тіста з яйцем, хоча слідів, що це блюдо має відношення до грузинської кухні я так і не виявила, тим більше що готуються вони з свинини. Шніцелі готуються великими, одним шніцелем можна наїстися досита.
Шніцелі з яйцем
+3
0
24 гру
Інгредієнти:
  • 700 г свинини,
  • 100 г булки,
  • 0,5 ст. молока,
  • 1 цибулина,
  • 1 яйце фарш,
  • 8 яєць в начинку,
  • 150 г сиру,
  • сіль, перець, хмелі-сунелі, зелень.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Фарш готуємо так само, як і на котлети. Спочатку замочуємо в молоці булочку. Булку, як всі знають, для фаршу потрібно брати черству, інакше готові шніцелі будуть кислить.

  • Крок 2

    Готуємо фарш, прокручуємо м'ясо, булку, цибулю через м'ясорубку, посипаємо сіллю, перцем, хмелі-сунелі, додаємо молоко від замоченою булки і все ретельно перемішуємо.

  • Крок 3

    Додаємо яйце, знову все перемішуємо.

  • Крок 4

    Набираємо повну долоню фаршу, ліпимо котлетку у вигляді човника і кладемо на деко. Я використовувала папір для випічки, але після приготування порадила б її не використовувати, а просто змастити деко олією. Просто з м'ясної коржі зняти прилиплий папір важче, ніж з тіста. До «човнику» з допомогою ложки робимо велике поглиблення і відправляємо деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

  • Крок 5

    Злегка запечені шніцелі засипаємо сиром, натертим на тертці. Сир кладемо тільки в поглиблення.

  • Крок 6

    У кожну ямку» розбиваємо яйце. Зробити це потрібно акуратно, щоб білок не перелився через край. Навколо жовтка знову посипаємо сиром. Запікаємо ще 20 хвилин. В ідеалі жовток повинен залишитися не зовсім запеченим, але тут багато що залежить від духовки.

  • Крок 7

    Шніцелі настільки ситні, що гарнір просто буде зайвим, а ось салатик з овочів або просто нарізані свіжі овочі будуть дуже навіть підходить добавкою.

  • Крок 8

    Так, і кропом навколо жовтка обов'язково потрібно посипати.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: