Загрузка...

Качка запечена в духовці

Качка запечена в духовці


Прекрасний рецепт для новорічних свят та різдва, це качка запечена в духовці. Смачна качка готується дуже швидко, самому її можна приготувати дуже смачно.
Качка запечена в духовці
+3
0
02 жов
Інгредієнти:
  • тушка качки до двох кілограм
  • лимон
  • півсклянки родзинок і також чорносливу
  • півбуханки хліба бородінського
  • дві столові ложки соняшникової олії
  • п\'ять зубків часнику
  • трошки петрушки, лавровий лист і спеції для гриля
  • сіль, білий і чорний перець (мелений)
  • деко
  • харчова фольга
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Робимо маринад. Чистимо зубки часнику, дрібно нарізуємо його, а потім змішуємо з лавровим листом, соняшниковим маслом, спеціями, сіллю, видавленим лимонним соком і перцем. Тепер маринадом натираємо повністю тушку курки і всередині теж. Залишаємо настоятися півтора годину.

  • Крок 2

    Тепер робимо фарш для начинення курки зсередини. Промиваємо родзинки і чорнослив і поміщаємо його в каструльку для СВЧ. А потім наливаємо туди півсклянки води і накриваємо кришкою. Тепер ставимо каструльку на п'ять хвилин у мікрохвильову піч. Нарізуємо кубиками хліб.

  • Крок 3

    Тепер, коли фрукти розпарилися то ми перемішуємо їх з кубиками хліба. Беремо отриману начинку і фаршируємо качку, а потім скріплюємо її черевце зубочистками. Загортаємо кінчики її ніжок і крилець у фольгу, щоб не підгоріли. Включаємо духовку, щоб вона нагрілася заздалегідь.

  • Крок 4

    Беремо деко і застеляємо його фольгою. Ложем на нього качку і ставимо в духовку при температурі 200-250 градусів на дві години. Зрідка дістаємо качку з духовки, що б полити її соком.

  • Крок 5

    По закінченню часу виймаємо качку з духовки і чекаємо п'ять хвилин що б вона охолола. Потім викладаємо її на велике блюдо. Виймаємо зубочистки. Поливаємо качиним соком, розрізаємо на порції перед подачею качки запеченої в духовці на стіл прикрашаємо петрушкою.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: