Ковбаса домашня

Ковбаса домашня


Істотний мінус ковбаси, купленої в магазині - те, що ми не знаємо, за великим рахунком, з чого вона виготовлена. Тому ковбаса домашня може стати прекрасною альтернативою ковбасі, принесеної з магазину. Адже зробивши її власноруч, ви будете точно знати, які інгредієнти, і в якій кількості туди покладені. Домашню ковбасу згодом можна подвяліть, запекти або посмажити. Смачна ковбаса приготуємо самі!
Ковбаса домашня
+1
0
02 жов
Інгредієнти:
  • М\'ясо свиняче жирне (шийна частина) - 1кг
  • Несолоне Сало свіже - 0,5кг
  • Перець червоний гострий мелений - 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений - 2ч.л.
  • Часник - 7-10 зубчиків
  • Кишки (можна купити в м\'ясному відділі супермаркету) - 0,5кг
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Починати потрібно з підготовки кишок, для цього їх добре посолити і залишити на півгодини, потім ретельно почистити негострої стороною ножа і кілька разів промити. Потім залити оцтом, додати харчової соди до припинення утворення бульбашок. Після чого кишки знову ретельно промити. Кишки готові, можна готувати наповнювач для домашньої ковбаси.

  • Крок 2

    М'ясо і сало порізати дрібними кубиками, розміром приблизно 1см, часник дрібно порубати ножем, додати сіль і перець, ретельно перемішати. Отриманим м'ясних наповнювачем щільно набити кишки, використовуючи для цього спеціальну насадку для м'ясорубки, при цьому важливо не забути, перед набиванням ретельно перев'язати кінець кишки. Після того, як кишка буде повністю заповнена фаршем, зав'язати другий кінець кишки. Далі ковбасу можна відварити, запекти в духовці або посмажити, все залежить від вашого смаку.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: