Рецепт шаурми в лаваші

Рецепт шаурми в лаваші
+2
0
02 жов
Рецепт шаурми в лаваші


Шаурма, це близькосхідне блюдо, швидше за все родом з Туреччини. Готують його з лаваша, який начиняють рубаним м'ясом, попередньо підсмаженою. Найбільш придатне м'ясо для шаурми, це баранина або курятина, рідше використовується яловичина, свинина або індичатина. Рецепт шаурми в лаваші представлений нижче, займе приблизно тридцять хвилин на приготування.

Інгредієнти, необхідні для приготування шаурми в лаваші по-європейськи:
• Лаваш вірменський - чотири-п'ять штук.
• Стегенця курячі - три штуки.
• Огірки мариновані - два-три.
• Помідори - два-три.
• Ріпчаста цибуля - три штуки.
• Перець солодкий - два-три.
• Майонез - за смаком.
• Мелений чорний перець - за смаком.
• Базилік - за смаком.

• М'ясо курки необхідно відокремити від кісток, нарізати невеликими кубиками, після чого на сковороді у вершковому маслі обсмажити. Цибулю і перець проходить цю процедуру, після чого їх змішати з обсмаженим м'ясом курки, поперчити чорним меленим перцем, додати базилік за смаком і на сковороду, смажити до готовності. Помідори мариновані огірки нарізати кружечками. На середину лаваша покласти по три кружечки нарізаних помідорів, а на них кружечки огірків. На огірки покласти по три-чотири ложки смаженого курячого м'яса з порізаним смужками солодким перцем, все трохи полити майонезом і загорнути, загнувши краї в рулет. Всі рулети можна зробити відразу, а можна в процесі прийому їжі, попередньо підігрів куряче м'ясо. Рекомендується до столу подавати зі свіжими овочами. Шаурма відмінно поєднується з смаженими кабачками і салатом зі свіжої капусти на майонезі.

Для приготування домашньої шаурми знадобиться:
• Лаваш вірменський - дві штуки.
• Філе курки - триста грам.
• Редиска - сто грам.
• Сметана - три столових ложки.
• Огірок свіжий - один.
• Кетчуп - дві столові ложки.
• Оцет - дві столові ложки.
• Сіль - пів чайної ложки.
• Гірчиця - одна чайна ложка.
• Зелена цибуля, капуста свіжа, вершкове масло, рослинна олія.

• Філе курки порізати невеликими кубиками, посолити і залити оцтом, відставити на годину, щоб воно замаринувалося. Потім м'ясо на сковороду з рослинним маслом і смажити до тих пір, поки м'ясо почне липнути до сковороді. Поки м'ясо смажиться, можна готувати овочі. У миску накришити зелену цибулю і капусту, редиску нарізати кільцями, а огірок півкільцями, всі овочі змішати, але солити не треба. Для приготування соусу для шаурми треба сметану змішати з кетчупом і гірчицею. На лаваш спочатку викладаються овочі, на них смажена курка, а зверху все це поливається соусом. Звертаючи шаурму в рулон, краї лаваша треба загорнути всередину. На розігріту сковороду покласти вершкове масло і шаурму, накрити кришкою і обсмажувати її з двох сторін по дві-три хвилини.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: