Загрузка...

Рецепт шаурми в лаваші

Рецепт шаурми в лаваші
+1
0
02 жов
Рецепт шаурми в лаваші


Шаурма, це близькосхідне блюдо, швидше за все родом з Туреччини. Готують його з лаваша, який начиняють рубаним м'ясом, попередньо підсмаженою. Найбільш придатне м'ясо для шаурми, це баранина або курятина, рідше використовується яловичина, свинина або індичатина. Рецепт шаурми в лаваші представлений нижче, займе приблизно тридцять хвилин на приготування.

Інгредієнти, необхідні для приготування шаурми в лаваші по-європейськи:
• Лаваш вірменський - чотири-п'ять штук.
• Стегенця курячі - три штуки.
• Огірки мариновані - два-три.
• Помідори - два-три.
• Ріпчаста цибуля - три штуки.
• Перець солодкий - два-три.
• Майонез - за смаком.
• Мелений чорний перець - за смаком.
• Базилік - за смаком.

• М'ясо курки необхідно відокремити від кісток, нарізати невеликими кубиками, після чого на сковороді у вершковому маслі обсмажити. Цибулю і перець проходить цю процедуру, після чого їх змішати з обсмаженим м'ясом курки, поперчити чорним меленим перцем, додати базилік за смаком і на сковороду, смажити до готовності. Помідори мариновані огірки нарізати кружечками. На середину лаваша покласти по три кружечки нарізаних помідорів, а на них кружечки огірків. На огірки покласти по три-чотири ложки смаженого курячого м'яса з порізаним смужками солодким перцем, все трохи полити майонезом і загорнути, загнувши краї в рулет. Всі рулети можна зробити відразу, а можна в процесі прийому їжі, попередньо підігрів куряче м'ясо. Рекомендується до столу подавати зі свіжими овочами. Шаурма відмінно поєднується з смаженими кабачками і салатом зі свіжої капусти на майонезі.

Для приготування домашньої шаурми знадобиться:
• Лаваш вірменський - дві штуки.
• Філе курки - триста грам.
• Редиска - сто грам.
• Сметана - три столових ложки.
• Огірок свіжий - один.
• Кетчуп - дві столові ложки.
• Оцет - дві столові ложки.
• Сіль - пів чайної ложки.
• Гірчиця - одна чайна ложка.
• Зелена цибуля, капуста свіжа, вершкове масло, рослинна олія.

• Філе курки порізати невеликими кубиками, посолити і залити оцтом, відставити на годину, щоб воно замаринувалося. Потім м'ясо на сковороду з рослинним маслом і смажити до тих пір, поки м'ясо почне липнути до сковороді. Поки м'ясо смажиться, можна готувати овочі. У миску накришити зелену цибулю і капусту, редиску нарізати кільцями, а огірок півкільцями, всі овочі змішати, але солити не треба. Для приготування соусу для шаурми треба сметану змішати з кетчупом і гірчицею. На лаваш спочатку викладаються овочі, на них смажена курка, а зверху все це поливається соусом. Звертаючи шаурму в рулон, краї лаваша треба загорнути всередину. На розігріту сковороду покласти вершкове масло і шаурму, накрити кришкою і обсмажувати її з двох сторін по дві-три хвилини.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: