Ковбаса домашня рецепт

Ковбаса домашня рецепт


Ароматна і дуже соковита ковбаса домашня, рецепт якої оригінальний, ковбаса запікається на вишневих гілочках, вона виходить просто дивовижною і сподобається всім, хто її спробує.
Ковбаса домашня рецепт
0
0
30 вер
Інгредієнти:
  • Вишневі гілочки, чебрець
  • Трохи розмарину і лаврового листа
  • 600 грам свинини і 400 грамів яловичини
  • 200 грам копченого шпику
  • 50 грам гірчиці
  • 30 грам солі
  • 20 грам часнику
  • Півчайної ложки суміші перців
  • 30 грам соняшникової олії
  • Два метри кишок
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Яловичину зі свининою подрібнюємо на м'ясорубці, поставивши в неї велику решітку. Потім нарізаємо дрібним кубиком шпик 5*5мм. Після цього чистимо часник і видавлюємо його. Тепер ламаємо на шматочки лавровий лист і подрібнюємо його в кавомолці. Після всього цього гарненько перемішуємо шпик, фарш, часник, гірчицю, сіль, лавровий лист і суміш перців.

  • Крок 2

    Поступово підливаємо в отриманий фарш склянку води для соковитості. Потім накриваємо його харчовою плівкою і ставимо на чотири години в холодильник. Тепер беремо кишки. Якщо вони не очищені, то вивертаємо і кладемо їх на 30 хвилин у воду, в яку висипаємо по половині столової ложки соди і солі.

  • Крок 3

    Зав'язуємо краю ковбаси ниткою. Після змащуємо ковбасу соняшниковою олією і пов'язуємо кільцями. Беремо голку і протикаємо нею ковбасу через кожні п'ять сантиметрів, щоб виходило повітря під час запікання. Потім моєму вишневі гілочки і вкладаємо їх на ґрати, а зверху розміщуємо кільця ковбаси.

  • Крок 4

    Встановлюємо ґрати посередині духовки. Знизу розміщуємо піддон з водою, в який кидаємо одну чайну ложку чебрецю, кілька гілочок розмарину і п'ять штук лаврового листа. Випікаємо домашню ковбасу по 30 хвилин з кожного боку при температурі 180оС. Перед подачею до столу шматочками нарізаємо її на свій смак. Раджу подавати її з гострою гірчицею, яка чудово підкреслить смак м'яса.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: