Загрузка...

Рецепти закусок

Рецепти закусок
0
0
27 вер
Рецепти закусок


Які закуски ви готуєте до святкового столу? У кожної господині свої рецепти, які підбираються досвідченим шляхом. Пропонуємо вам свої рецепти закусок для застілля, наприклад, м'ясні рулети з горіхами і з яблуками і чорносливом. За нашими спостереженнями, закуски, приготовані за цим рецептом, зникають зі святкового столу в першу чергу.

М'ясний рулет з горіхами
Інгредієнти:

• 200 г яловичої вирізки;
• 100 г філе свинини;
• 2 столові ложки волзьких горіхів;
• 2 столових ложки вершкового масла;
• 1 столова ложка рослинного масла;
• Сіль, перець.

Спосіб приготування:
• Яловичу вирізку довгастої форми миємо, обсушуємо за допомогою паперового рушника, добре відбиваємо, солимо і перчимо.
• Свинину миємо, обсушуємо, ріжемо дрібними шматочками, трохи присипаємо сіллю і перцем, змішати з подрібненими і змащеними олією горіхами.
• Суміш з свинини з горіхами викладаємо на відбиту яловичину, скручуємо її рулетом, перев'язуємо кулінарною ниткою і обсмажуємо на сковороді в розігрітому жирі до утворення рум'яної скоринки.
• Потім викладаємо рулет на змащений жиром сотейник, додаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості, потім охолоджуємо.
• Охолоджений рулет дістаємо з сотейника, знімаємо нитку і нарізаємо на порційні шматочки.
• Нарізаний рулет викладаємо на сервіроване блюдо і прикрашаємо гілочками кропу.

М'ясний рулет з яблуками і чорносливом
Інгредієнти:

• 1,2 кг свинини;
• 2 яблука;
• 2 цибулини;
• 125 г чорносливу без кісточок;
• 2 столових ложки лимонного соку;
• 1 столова ложка гірчиці;
• 150 мл бульйону;
• 150 мл білого вина;
• 150 мл вершків;
• 3 столові ложки будь-якого ягідного кисло-солодкого джему;
• Сіль, перець;

Спосіб приготування:
• М'ясо (широкий, тонкий пласт) миємо й обсушуємо, ретельно відбиваємо.
• Потім перевертаємо на іншу сторону, солимо і перчимо за смаком.
• З вимитих яблук вирізаємо серединки, нарізаємо кубиками і забрызгиваем лимонним соком.
• Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин.
• На м'ясо викладаємо шарами половину яблук і чорносливу, скручуємо рулетом і перев'язуємо ниткою.
• Рулет солимо з усіх боків, перчимо і обмазуємо гірчицею.
• Таким чином підготовлений рулет кладемо в сотейник, додаємо трохи води і ставимо на 1,5 години в духовку на мінімальний вогонь.
• За 20 хвилин до закінчення доповідаємо у форму подрібнену цибулю, другу половину яблук, бульйон і вино.
• Готовий рулет залишаємо у вимкненій духовці ще на 10 хвилин.
• Потім рулет витягуємо з сотейника, охолоджуємо і ріжемо на порційні шматки.
• У бульйон, що залишився після приготування рулету, додаємо вершки, через 5 хвилин джем і проварюємо ще 5 хвилин.
• Цим соусом поливаємо м'ясо або подаємо до столу окремо.
Приємного всім апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: