Загрузка...

Сирна запіканка з лавашів

Сирна запіканка з лавашів


Чим би таким собі порадувати своїх домашніх? Може, смачною запіканкою? Зараз я вам розповім про неї, а ви вже вирішуйте - брати цей рецепт на замітку чи ні! ;) Признаюся вам по секрету, дорогі читачки, я обожнюю тісто)) Причому подобається мені і бісквітне, і дріжджове, і пісочне, листкове... ой... легше назвати - яке не подобається! Вірніше, сказати про те, що такого просто немає)) В цей раз я вирішила використовувати замість тіста - лаваші. Саме за рахунок них запіканка виходить цікавою - і смаком, і видом!
Сирна запіканка з лавашів
+1
0
13 вер
Інгредієнти:
  • 600 г сиру жирністю 9%
  • 3 великих тонких лаваша
  • 2 середніх яблука
  • 3 столових ложки манної крупи
  • 5 яєць
  • 1 склянку сметани жирністю 20% (200 мл)
  • 1 столова ложка цукру
  • півсклянки темного родзинок
  • 20 г вершкового масла
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Виклала в миску сир.

  • Крок 2

    Розбила сюди ж 2 яйця і пустила 2 столові ложки манної крупи. Перемішала. Тим, хто не звик їсти сир без цукру, пропоную додати його на цьому етапі. Кількість - на ваш смак, але пам'ятайте, що через хвилину тут виявиться солодкий за своєю природою сухофрукт.

  • Крок 3

    До цієї маси додала порізані яблука без шкірки і підготовлені родзинки (промитий і, якщо потрібно, пропарений).

  • Крок 4

    Перемішала.

  • Крок 5

    Після цього перший лаваш покрила шаром начинки. Рівномірним в повному розумінні слова він бути не може, цього ж перешкоджають яблука з родзинками. Але все ж я постаралася розподілити масу досить тонким шаром. Потім згорнула рулетом. Якщо лаваш не круглий і не квадратний, а як у мене - прямокутний, то рекомендую згортати так, щоб рулетик вийшов вузьким і довгим.

  • Крок 6

    Теж саме зробила з іншими лавашами. Їх кількість можна змінювати в залежності від розміру і товщини шару начинки. Змастила Форму вершковим маслом і присипала залишилася столовою ложкою манки. Виклала щільно рулети. Конфігурація - будь-яка. Простіше кажучи, як рука візьме ;)

  • Крок 7

    Тепер приступила до приготування заливки: Переплела сметану, три яйця і столову ложку цукру. Знову ж таки - при бажанні кількість піску можна збільшити.

  • Крок 8

    Збила віночком. Залила зверху скручені лаваші з начинкою.

  • Крок 9

    Залила зверху скручені лаваші з начинкою. Відправила в розігріту до 180' духовку на 30-35 хвилин.

  • Крок 10

    Готово! Випічка виходить не тільки смачною, але й цікавою - лаваші набувають хвилясту форму. В результаті кожен шматочок запіканки - зі своїм візерунком в розрізі))

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: