Рецепти з фото і відео

Начинка для лаваша

Начинка для лаваша
0
0
18 лют
Начинка для лаваша


Начинка для лаваша дуже смачний рецепт


Всі знають, що лаваш є істинно вірменським хлібом і являє собою тонко розкатаний шар тесту. Випікається він в спеціальних печах у вигляді круглих коржиків великого діаметру, і не має скоринок. Лаваш у Вірменії печуть з глибокої давнини, істинні вірмени не уявляють свого щоденного столу без цього хліба. Зелень, м'який сир і лаваш - це незабутня частина Вірменії. І хто один раз спробував цей вірменський хліб, буде повертатися до нього знову і знову. Поки лаваш гарячий він м'який, але є такі сорти, які твердіють після охолодження. Але багато хто любить м'який лаваш, тоді він використовується з різноманітними начинками і довго зберігається. Все, напевно, знайомі з шаурмою, хто не їв, той хоча б чув це знамените назву. Для приготування шаурми використовується пласт лаваша. У нього загортається найрізноманітніша начинка з м'яса, різноманітних овочів та грибів. У лист лаваша загортають м'ясо з овочами і травами, додають різноманітні соуси і приправи. Дуже смачно і просто! Потрібно підбирати для приготування лаваша овочі, які забезпечать ваш організм необхідними вітамінами і мікроелементами. Для людей, що стежать за своєю вагою, можна підібрати начинку з овочів і низькокалорійного м'яса птиці і риби. Начинка для лаваша готується з продуктів, які ви любите, або люблять ваші рідні та близькі, а також з тих, які в даний момент знаходяться у вашому холодильнику. Давайте спробуємо приготувати начинку для лаваша з досить-таки звичайних продуктів, які знайде будь-яка господиня.

Продукти для приготування:
• Тонкі листи лаваша 4 штуки;
• Будь-які, в маслі або власному соку, рибні консерви одна банка;
• Курячі яйця 4 штуки;
• Сир твердий 250 грам;
• Майонез 50 грам;
• Зелень на смак;
• Часник

Приготування начинки для лаваша:
• Для початку треба відварити курячі яйця. Після цього покласти їх в проточну воду і почистити, потім дрібно нарізати.
• Також натерти на дрібній тертці твердий сир.
• Відкрити банку консервованої риби, акуратно злити масло або сік, а рибу ретельно порізати на дрібні шматочки.
• У майонез дрібно накришити зелень і часник, дуже ретельно перемішуємо.
• Беремо перший лист лаваша і Промазуємо його майонезом, зверху потрібно посипати
дрібно натертим сиром.
• Наступну корж лаваша також змастити майонезом і змащеній стороною укласти на попередній лист.
• Зверху цей повернений також змастити майонезом і зверху викласти консервовану рибу.
• Аналогічно робимо з третім і четвертим листям лаваша, змащуємо майонезом і посипаємо дрібно покришену курячими яйцями.
• Зверху знову посипаємо натертим на дрібній тертці твердим сиром.
• Ретельно і дуже акуратно згортаємо лаваш в щільний рулет, можна скріпити його дерев'яними паличками, і прибираємо в холодне місце, поклавши наверх гніт.
• Після того, як рулет трохи постоїть, розрізати його на порційні шматочки і
зверху прикрасити зеленню і тертим сиром.
• Точно таким же способом можна приготувати багато смачних і різноманітних начинок для дітей і дорослих.
• Лаваш з різноманітними начинками може бути хорошим доповненням до столу, але і може бути цілком самостійного щільного сніданку або перекусу на роботі, в школі і на природі.
Готуйте з задоволенням і їжте з апетитом!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: