» » Лаваш

Лаваш

Основний борошняної продукт, що випускається у Вірменії - це Лаваш. У Вірменії він став основою національної кулінарії, що зовні нагадує маїсову корж, досить швидко висихає, після чого виходить тверде і легке борошняний виріб. Більш м'яка форма лаваша володіє декілька кращим смаком, в неї зручно обертати різні начинки. Закуска з лаваша на основі тонкої і м'якою коржі, плюс різні начинки отримала велике поширення в Близькосхідному регіоні та в країнах Передньої Азії. Існує легенда походження цієї страви. У далекі часи у Вірменії правив цар Арам. В результаті одного з боїв з ассирійцями Арам був узятий в полон.

Носор (правитель ассирійців) висунув умову: - Арам протягом 10 днів не отримуючи ніякої їжі просидить в ув'язненні, після чого воюватиме з ним у стрільбі і цибулі. У разі перемоги Арам повернеться на батьківщину з усіма почестями. Вранці наступного дня Арам попросив доставити йому найкращий панцир з армії стояла неподалік. У панцирі заховали тонкий коржик, в ті часи таких ніхто не бачив. Примірявши, обладунок Арам заявив, що панцир недостатньо хороший. Довелося везти новий, таким чином, Арам отримував необхідний хліб все 10 днів. Після чого, благополучно виграв поєдинок і повернувся на батьківщину. З цього дня у Вірменії печуть лаваш.