Біляші рецепт

Біляші рецепт
+3
0
19 лют
Біляші рецепт


Біляші рецепт дуже смачний рецепт


Як і безліч інших страв, що прийшли до нас з татарської кухні біляші, рецепт приготування яких в Росії стали настільки популярними, що стали незмінними атрибутами будь їдальні або кафе. Ці пиріжки з м'ясом і цибулею куховарять повсюдно і у нас, в середній смузі, і кожна господиня намагається внести в їх приготування свою родзинку.
Для приготування біляшів використовується дріжджове тісто, способів, приготування якого теж багато. Пропоную біляші рецепт зі свого сімейного блокнота домашніх рецептів. Тісто ми зробимо звичайне дріжджове


Інгредієнти:
Для тіста:

• Молоко (або кисле молоко, кефір, ряжанка)-300мл
• Цукор - 1ст.л.
• Сіль - 1ч.л.
• Олія соняшникова - 2-3ст.л.
• Дріжджі сухі - 7г
• Борошно - скільки візьме в себе тісто

Для начинки
• Домашній фарш (свинина + яловичина) - 500г
• Цибуля ріпчаста - 5шт
• Рослинна олія для смаження - 300г
• Сіль - близько 1 чайної ложки

Приготування:
• У злегка підігріте молоко (кефір, ряжанку) додамо цукор, сіль, олію. Всипаємо дріжджі і чекаємо, щоб вони піднялися. Всипаємо борошно, замішуємо тісто, ставимо його в тепле місце піднятися.
• Візьмемо 500 грамів фаршу, приготованого з свинини і яловичини. Фарш купуємо готовий або робимо самостійно, для чого пропускаємо через м'ясорубку по 250 грамів свинячого і яловичого м'яса. Свинину краще взяти з жирком - біляші вийдуть більш соковитими. У фарш додаємо сіль і мелений чорний перець. Почистимо цибулю і дрібно його поріжемо. Лук спеціально не подрібнюємо на м'ясорубці, так він додасть біляші більше соковитості. Соковитість в біляші - важлива характеристика, ніж біляші соковитіше, тим вони смачніші.
• Готовий фарш добре вимішуємо і вибиваємо, щоб він якомога більше наситився киснем: піднявши шматок фаршу над тазиком на 15-20 сантиметрів, різко кидаємо його назад, і так повторюємо кілька разів. Ця процедура зробить начинку легкої і пористої.
• Після того, як тісто підніметься - це стане помітно по збільшити обсягом, починаємо робити наші біляші. Обмять тісто, обробляв, на шматочки, розгортаємо качалкою на сочні товщиною близько 2 мм, розміром з долоню. Викладаємо начинку на середину сочня, защипувати краю, рухаючись пальцями по колу, щоб серединку залишити відкритою. Можна защипати і цілком.
• Формуючи біляші, укладаючи на посипаний борошном стіл або дошку, залишаємо підніматися хвилин на 20, і починаємо смажити в гарячому маслі, спочатку кладемо верхньою стороною дірочкою вниз, сік не буде випливати, потім перевертаємо. Готові біляші викладаємо на блюдо, подаємо на стіл з солодким чаєм, приємного вам апетиту!

Готуємо самі дуже смачні біляші рецепт без зайвих витрат
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: