Загрузка...

Біляші рецепт

Біляші рецепт
+2
0
19 лют
Біляші рецепт


Біляші рецепт дуже смачний рецепт


Як і безліч інших страв, що прийшли до нас з татарської кухні біляші, рецепт приготування яких в Росії стали настільки популярними, що стали незмінними атрибутами будь їдальні або кафе. Ці пиріжки з м'ясом і цибулею куховарять повсюдно і у нас, в середній смузі, і кожна господиня намагається внести в їх приготування свою родзинку.
Для приготування біляшів використовується дріжджове тісто, способів, приготування якого теж багато. Пропоную біляші рецепт зі свого сімейного блокнота домашніх рецептів. Тісто ми зробимо звичайне дріжджове


Інгредієнти:
Для тіста:

• Молоко (або кисле молоко, кефір, ряжанка)-300мл
• Цукор - 1ст.л.
• Сіль - 1ч.л.
• Олія соняшникова - 2-3ст.л.
• Дріжджі сухі - 7г
• Борошно - скільки візьме в себе тісто

Для начинки
• Домашній фарш (свинина + яловичина) - 500г
• Цибуля ріпчаста - 5шт
• Рослинна олія для смаження - 300г
• Сіль - близько 1 чайної ложки

Приготування:
• У злегка підігріте молоко (кефір, ряжанку) додамо цукор, сіль, олію. Всипаємо дріжджі і чекаємо, щоб вони піднялися. Всипаємо борошно, замішуємо тісто, ставимо його в тепле місце піднятися.
• Візьмемо 500 грамів фаршу, приготованого з свинини і яловичини. Фарш купуємо готовий або робимо самостійно, для чого пропускаємо через м'ясорубку по 250 грамів свинячого і яловичого м'яса. Свинину краще взяти з жирком - біляші вийдуть більш соковитими. У фарш додаємо сіль і мелений чорний перець. Почистимо цибулю і дрібно його поріжемо. Лук спеціально не подрібнюємо на м'ясорубці, так він додасть біляші більше соковитості. Соковитість в біляші - важлива характеристика, ніж біляші соковитіше, тим вони смачніші.
• Готовий фарш добре вимішуємо і вибиваємо, щоб він якомога більше наситився киснем: піднявши шматок фаршу над тазиком на 15-20 сантиметрів, різко кидаємо його назад, і так повторюємо кілька разів. Ця процедура зробить начинку легкої і пористої.
• Після того, як тісто підніметься - це стане помітно по збільшити обсягом, починаємо робити наші біляші. Обмять тісто, обробляв, на шматочки, розгортаємо качалкою на сочні товщиною близько 2 мм, розміром з долоню. Викладаємо начинку на середину сочня, защипувати краю, рухаючись пальцями по колу, щоб серединку залишити відкритою. Можна защипати і цілком.
• Формуючи біляші, укладаючи на посипаний борошном стіл або дошку, залишаємо підніматися хвилин на 20, і починаємо смажити в гарячому маслі, спочатку кладемо верхньою стороною дірочкою вниз, сік не буде випливати, потім перевертаємо. Готові біляші викладаємо на блюдо, подаємо на стіл з солодким чаєм, приємного вам апетиту!

Готуємо самі дуже смачні біляші рецепт без зайвих витрат
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: