» » Біляші

Біляші

Біляш - це печена круглий пиріжок, частіше з отвором нагорі, блюдо придумане татарами. Зараз відомо повсюдно, в Україні його називають беляш, в Узбекистані парамач, а самі виробники цього блюда татари називають його перемяч. Біляш увазі під собою смажений в олії пиріжок з дріжджового чи прісного тіста з начинкою (частіше з фаршем або дрібно рубаним м'ясом, яловичина або яловичина 70% з додаванням свинини 30%) круглої форми, на верху робиться маленький отвір округлої форми (для зручності при смаженні і так більш естетичніше і апетитніше виглядає). Біляші з м'ясом - досить таки поширене блюдо повсюдно.

Його люблять всі від мала до велика, тому що готуватися він недовго, блюдо не дороге, а найголовніше - дуже дуже смачно і ситно! Ми довго шукали у вітчизняній і зарубіжній кулінарної літературі біляші рецепт з фото. І щоб догодити вам, наші дорогі господині, ми відібрали найкращі (на нашу думку після дегустації і опробации) рецепти. Сподіваємося, що Вам вони теж сподобаються і ви будете радувати свою сім'ю такими кулінарними витворами. У цьому розділі ви знайдете поради як приготувати швидко пишне тісто для біляшів, які види начинки можна використовувати, що і з чим можна комбінувати, як обсмажити щоб вийшло з апетитною хрусткою піджареної скоринкою і як зробити начинку соковитою.

Крім цього ви можете самі проявити свою фантазію і додати в рецепт, де начинкою є тільки фарш, круглий горох, зелень або інші добавки на ваш розсуд. Нижченаведений рецепт біляшів з м'ясом найбільш популярний, в силу своєї простоти приготування, а готові біляші просто дивовижні! Але будьте готові до того, що якщо ви накриєте на стіл, то через пару трійку хвилин на ньому нічого не залишиться ... все біляші опиняться в шлунках ваших домочадців. Залишиться лише відмінний настрій і купа подяк. І ми настійно рекомендуємо вам сьогодні на вечерю приготувати саме за цим рецептом!