Загрузка...

Яєчна кулястра за 10 хвилин в мультиварці

Яєчна кулястра за 10 хвилин в мультиварці


Сьогодні я до вас з дуже цікавим рецептом. Його приготування стало для мене справжнім відкриттям, адже воно вийшло абсолютно випадково. Блюдо, яке вважається в селах дуже рідкісним і дорогим і робиться кілька годин в печі (або духовці), можна приготувати за 10 хвилин в мультиварці зі звичайних продуктів. Для тих, хто ще не знає значення слова «кулястра», пояснюю, що це перше молоко, яке дає корова після того, як вона отелилася (молозиво). Цього молока дуже мало і воно дуже поживне. З цього жирного молока готують ту кулястру, про яку я вам сьогодні хочу розповісти. У селах перше молоко зливають в ємності і відправляють в піч або духовку на кілька годин, поки молоко не перетвориться на подобу сиру, який розрізають на шматочки і пригощають близьких. У мене приготувати кулястру вийшло випадково під час експериментів з мультиваркою. В черговий раз я старалася підібрати кращий рецепт омлету. Після нескладного приготування страви чоловік, який спробував перший, сказав, що де ж я взяла кулястру в місті і чому вона солона, а не солодка. Після таких слів і я спробувала нову страву, адже дуже любила кулястру, якої мене пригощала бабуся. Дійсно, вийшов омлет нічим не відрізнявся від бабусиної делікатесу.
Яєчна кулястра за 10 хвилин в мультиварці
0
0
28 лис
Інгредієнти:
  • 10 яєць
  • 1 ст.л. цукру
  • 0,5 л молока
  • 2 ст.л. вершкового масла
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Не дуже зарозуміла список продуктів, чи не правда?

  • Крок 2

    Яйця повинна бути середнього розміру, з холодильника.

  • Крок 3

    Додаємо до них молоко.

  • Крок 4

    Засипаємо цукор.

  • Крок 5

    Перемішуємо всі інгредієнти виделкою, але піна з'явитися не повинно.

  • Крок 6

    Вершкове масло потрібно для змащування форми.

  • Крок 7

    Гарненько промазуємо не тільки дно, але і боки.

  • Крок 8

    Заливаємо яєчно-молочну масу у форму і відправляємо в каструлю. Виставляємо програму «тушкування» на 10 хвилин. Після сигналу відкриваємо кришку і виймаємо домашню кулястру. Вона повинна трохи охолонути у формі, після чого її можна виймати і подавати до столу.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: