Загрузка...

Запіканка рецепт з фото

Запіканка рецепт з фото


Запіканка - частий гість на столі. І в будні, і в свята запіканка на десерт - завжди виграшний варіант. Сьогодні я пропоную рецепт з фото "Запіканка з вишнею."
Запіканка рецепт з фото
0
0
12 лис
Інгредієнти:
  • Сир 0,5 кг
  • Цукор 3 ст.л.
  • Масло вершкове 30 г
  • Яйце куряче 2 шт
  • Вишня сушена 70 г
  • Манна крупа 5 ст.л.
  • Розпушувач 2 ч.л.
  • Коньяк 100 мл
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Дуже прості, звичні інгредієнти. Запіканку можна готувати і не додаючи нічого, крім сиру, цукру, манки і яєць). Але я цього разу вирішила приготувати запіканку з в'яленою вишнею. Просто захотілося! Для цього вишню я ретельно промила в гарячій воді, але не запарювала її. А просто залила коньяком. До речі, віщуючи питання скажу: залийте будь-яким алкоголем - горілкою (смак буде простіше, але буде!), Лікером і т.д. Залити вишню коньяком краще напередодні, щоб вона хоч трохи проспиртовані. Я залила з вечора, а пекла запіканку вже наступного дня.

  • Крок 2

    Приступаємо до приготування запіканки. Тут все просто. Я завжди відділяю жовтки від білків. На мій погляд, така запіканка завжди ніжніше, пушистее, легше. Тому окремо жовтки я розтираю з цукром.

  • Крок 3

    Жовтки тепер з'єднуємо з манною крупою, розпушувачем і вишнею. З вишнею вийшло невелика пригода. Коли я дістала вранці вишню, то вирішила спробувати: "Як вона там?" Спробувала .. І потім весь час пробувала))) Відірватися неможливо - настільки смачно! Загалом, вишні в запіканку пішло набагато менше, ніж планувалося))) До цієї ж маси додаємо і сир. Все ретельно перемішуємо.

  • Крок 4

    Білки я збила окремо. При збиванні додала трохи солі - буквально на кінчику ножа. І збивала я їх без фанатизму - не до піків, але до стану стійкої піни. Залишилося лише з'єднати обидві маси - желтковую і білкову. Нагадую: перемішувати їх краще зверху вниз. Тільки такими однаковими обережними рухами. У результаті у Вас вийде дуже "дихаюче", пористе тісто.

  • Крок 5

    Цього разу я випікала в силіконовій формі. Дуже зручно - досить сполоснути форму холодною водою і можна викладати тісто. Поверх я розклала кілька шматочків вершкового масла - нехай скоринка буде рум'яної і апетитною.

  • Крок 6

    Випікала я запіканку в аерогрилі. При температурі 180 градусів. Причому, перші 20 хвилин пекла звичайним чином, а потім накрила запіканку фольгою, трохи зменшила температуру (люблю пекти з пониженням температури) і випікала ще близько 30 хвилин.

  • Крок 7

    Можна подати запіканку як пиріг. А можна нарізати на тістечка, обваляти в кокосовій стружці (або будь-який інший улюбленої посипання) і подати на десерт.

  • Крок 8

    Запіканка вийшла дуже смачна - ніжна, пориста, влажноватой ... справжня! І вишня надала легку кислинку і невловиму алкогольну нотку ... Пригощайтеся!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: