Запіканка рецепт з фото

Запіканка рецепт з фото


Запіканка - частий гість на столі. І в будні, і в свята запіканка на десерт - завжди виграшний варіант. Сьогодні я пропоную рецепт з фото "Запіканка з вишнею."
Запіканка рецепт з фото
0
0
12 лис
Інгредієнти:
  • Сир 0,5 кг
  • Цукор 3 ст.л.
  • Масло вершкове 30 г
  • Яйце куряче 2 шт
  • Вишня сушена 70 г
  • Манна крупа 5 ст.л.
  • Розпушувач 2 ч.л.
  • Коньяк 100 мл
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Дуже прості, звичні інгредієнти. Запіканку можна готувати і не додаючи нічого, крім сиру, цукру, манки і яєць). Але я цього разу вирішила приготувати запіканку з в'яленою вишнею. Просто захотілося! Для цього вишню я ретельно промила в гарячій воді, але не запарювала її. А просто залила коньяком. До речі, віщуючи питання скажу: залийте будь-яким алкоголем - горілкою (смак буде простіше, але буде!), Лікером і т.д. Залити вишню коньяком краще напередодні, щоб вона хоч трохи проспиртовані. Я залила з вечора, а пекла запіканку вже наступного дня.

  • Крок 2

    Приступаємо до приготування запіканки. Тут все просто. Я завжди відділяю жовтки від білків. На мій погляд, така запіканка завжди ніжніше, пушистее, легше. Тому окремо жовтки я розтираю з цукром.

  • Крок 3

    Жовтки тепер з'єднуємо з манною крупою, розпушувачем і вишнею. З вишнею вийшло невелика пригода. Коли я дістала вранці вишню, то вирішила спробувати: "Як вона там?" Спробувала .. І потім весь час пробувала))) Відірватися неможливо - настільки смачно! Загалом, вишні в запіканку пішло набагато менше, ніж планувалося))) До цієї ж маси додаємо і сир. Все ретельно перемішуємо.

  • Крок 4

    Білки я збила окремо. При збиванні додала трохи солі - буквально на кінчику ножа. І збивала я їх без фанатизму - не до піків, але до стану стійкої піни. Залишилося лише з'єднати обидві маси - желтковую і білкову. Нагадую: перемішувати їх краще зверху вниз. Тільки такими однаковими обережними рухами. У результаті у Вас вийде дуже "дихаюче", пористе тісто.

  • Крок 5

    Цього разу я випікала в силіконовій формі. Дуже зручно - досить сполоснути форму холодною водою і можна викладати тісто. Поверх я розклала кілька шматочків вершкового масла - нехай скоринка буде рум'яної і апетитною.

  • Крок 6

    Випікала я запіканку в аерогрилі. При температурі 180 градусів. Причому, перші 20 хвилин пекла звичайним чином, а потім накрила запіканку фольгою, трохи зменшила температуру (люблю пекти з пониженням температури) і випікала ще близько 30 хвилин.

  • Крок 7

    Можна подати запіканку як пиріг. А можна нарізати на тістечка, обваляти в кокосовій стружці (або будь-який інший улюбленої посипання) і подати на десерт.

  • Крок 8

    Запіканка вийшла дуже смачна - ніжна, пориста, влажноватой ... справжня! І вишня надала легку кислинку і невловиму алкогольну нотку ... Пригощайтеся!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: