» » » Паска

Паска

Оцінка 4 з 5
Звичайно, у наш час набагато простіше його купити в магазині, так як його приготування досить непростий процес, але погодьтеся, що домашня випічка завжди приємніше і смачніше. Тим більше ми постараємося полегшити вам завдання і зробити приготування пирога паску цікавим заняттям.

Інгредієнти для рецепта «Паска»:

  • Борошно - 4 склянки;
  • Цукор - 8 ст.л.;
  • Масло вершкове - 8 ст.л.;
  • Яйце - 2 штуки;
  • Жовток (яєчний) - 6 штук;
  • Дріжджі - 20г;
  • Молоко - 1 склянка;
  • Горіх, цукат - 1 склянка;
  • Сіль - 10г.
  • Цукор - 6 ст.л.;
  • Яєчний білок - 6 штук.

Як приготувати «Паска» в домашніх умовах

  1. для опари візьмемо теплого молока, дріжджі і пару склянок борошна, замісити її і поставимо в тепле місце на три чи чотири години, опара за цей час повинна повністю піднятися.
  2. тепер почекаємо, коли трохи осяде і додамо в неї цукор, сіль, яйця, а також на свій смак ваніль, кардамон або інші ароматизовані добавки. Почнемо замішувати його, додаючи поступово борошно.
  3. в самому кінці замісу, коли тісто стане однорідною масою, додамо розігрітого вершкового масла і залишимо для подальшого бродіння.
  4. тепер можна додати сухофрукти, а щоб вони добре пропікалися, рекомендуємо їх попередньо обваляти в борошні.
  5. коли тісто підніметься, можна додати сухофрукти і ретельно перемішати, і знову поставити відстоюватися.
  6. візьмемо формочки, обкладемо їх пергаментним папером, намажемо маслом і викладемо в них тісто, приблизно одну третю частину обсягу, почекаємо, коли тісто у формочках підніметься три чверті, і поставимо випікатися хвилин на сорок.
  7. щоб упевнитися в повній готовності паски, потрібно проткнути його дерев'яною тоненькою паличкою, якщо вона залишиться сухою і до неї не прилипає тісто, то значить паска готова.
  8. зробимо глазур з яєчних білків і цукру, для чого змішаємо їх, потім поставимо на водяну баню і нагріємо їх до шістдесяти градусів, постійно помішуючи. Найголовніше в цьому процесі не перегрівати, а то білки згорнутися. Потім знімаємо з вогню і збиваємо їх до повного охолодження приблизно близько десяти хвилин.
  9. покриваємо цієї глазур'ю паску, для прикраси можна додати, наприклад, шоколадні крихти і наш паска готова.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent