Паска

Паска


Звичайно, у наш час набагато простіше його купити в магазині, так як його приготування досить непростий процес, але погодьтеся, що домашня випічка завжди приємніше і смачніше. Тим більше ми постараємося полегшити вам завдання і зробити приготування пирога паску цікавим заняттям.
Паска
+2
0
11 кві
Інгредієнти:
  • Борошно - 4 склянки;
  • Цукор - 8 ст.л.;
  • Масло вершкове - 8 ст.л.;
  • Яйце - 2 штуки;
  • Жовток (яєчний) - 6 штук;
  • Дріжджі - 20г;
  • Молоко - 1 склянка;
  • Горіх, цукат - 1 склянка;
  • Сіль - 10г.
  • Цукор - 6 ст.л.;
  • Яєчний білок - 6 штук.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    для опари візьмемо теплого молока, дріжджі і пару склянок борошна, замісити її і поставимо в тепле місце на три чи чотири години, опара за цей час повинна повністю піднятися.

  • Крок 2

    тепер почекаємо, коли трохи осяде і додамо в неї цукор, сіль, яйця, а також на свій смак ваніль, кардамон або інші ароматизовані добавки. Почнемо замішувати його, додаючи поступово борошно.

  • Крок 3

    в самому кінці замісу, коли тісто стане однорідною масою, додамо розігрітого вершкового масла і залишимо для подальшого бродіння.

  • Крок 4

    тепер можна додати сухофрукти, а щоб вони добре пропікалися, рекомендуємо їх попередньо обваляти в борошні.

  • Крок 5

    коли тісто підніметься, можна додати сухофрукти і ретельно перемішати, і знову поставити відстоюватися.

  • Крок 6

    візьмемо формочки, обкладемо їх пергаментним папером, намажемо маслом і викладемо в них тісто, приблизно одну третю частину обсягу, почекаємо, коли тісто у формочках підніметься три чверті, і поставимо випікатися хвилин на сорок.

  • Крок 7

    щоб упевнитися в повній готовності паски, потрібно проткнути його дерев'яною тоненькою паличкою, якщо вона залишиться сухою і до неї не прилипає тісто, то значить паска готова.

  • Крок 8

    зробимо глазур з яєчних білків і цукру, для чого змішаємо їх, потім поставимо на водяну баню і нагріємо їх до шістдесяти градусів, постійно помішуючи. Найголовніше в цьому процесі не перегрівати, а то білки згорнутися. Потім знімаємо з вогню і збиваємо їх до повного охолодження приблизно близько десяти хвилин.

  • Крок 9

    покриваємо цієї глазур'ю паску, для прикраси можна додати, наприклад, шоколадні крихти і наш паска готова.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: