Загрузка...

Паска

Паска


Звичайно, у наш час набагато простіше його купити в магазині, так як його приготування досить непростий процес, але погодьтеся, що домашня випічка завжди приємніше і смачніше. Тим більше ми постараємося полегшити вам завдання і зробити приготування пирога паску цікавим заняттям.
Паска
+2
0
11 кві
Інгредієнти:
  • Борошно - 4 склянки;
  • Цукор - 8 ст.л.;
  • Масло вершкове - 8 ст.л.;
  • Яйце - 2 штуки;
  • Жовток (яєчний) - 6 штук;
  • Дріжджі - 20г;
  • Молоко - 1 склянка;
  • Горіх, цукат - 1 склянка;
  • Сіль - 10г.
  • Цукор - 6 ст.л.;
  • Яєчний білок - 6 штук.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    для опари візьмемо теплого молока, дріжджі і пару склянок борошна, замісити її і поставимо в тепле місце на три чи чотири години, опара за цей час повинна повністю піднятися.

  • Крок 2

    тепер почекаємо, коли трохи осяде і додамо в неї цукор, сіль, яйця, а також на свій смак ваніль, кардамон або інші ароматизовані добавки. Почнемо замішувати його, додаючи поступово борошно.

  • Крок 3

    в самому кінці замісу, коли тісто стане однорідною масою, додамо розігрітого вершкового масла і залишимо для подальшого бродіння.

  • Крок 4

    тепер можна додати сухофрукти, а щоб вони добре пропікалися, рекомендуємо їх попередньо обваляти в борошні.

  • Крок 5

    коли тісто підніметься, можна додати сухофрукти і ретельно перемішати, і знову поставити відстоюватися.

  • Крок 6

    візьмемо формочки, обкладемо їх пергаментним папером, намажемо маслом і викладемо в них тісто, приблизно одну третю частину обсягу, почекаємо, коли тісто у формочках підніметься три чверті, і поставимо випікатися хвилин на сорок.

  • Крок 7

    щоб упевнитися в повній готовності паски, потрібно проткнути його дерев'яною тоненькою паличкою, якщо вона залишиться сухою і до неї не прилипає тісто, то значить паска готова.

  • Крок 8

    зробимо глазур з яєчних білків і цукру, для чого змішаємо їх, потім поставимо на водяну баню і нагріємо їх до шістдесяти градусів, постійно помішуючи. Найголовніше в цьому процесі не перегрівати, а то білки згорнутися. Потім знімаємо з вогню і збиваємо їх до повного охолодження приблизно близько десяти хвилин.

  • Крок 9

    покриваємо цієї глазур'ю паску, для прикраси можна додати, наприклад, шоколадні крихти і наш паска готова.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: