Загрузка...

"Спекулатиус" - різдвяне печиво

"Спекулатиус" - різдвяне печиво


У даного виду печива існує кілька назв-синонімів: «Спекулос», «Спекюлос», «Спекулас» і «Спекулатиус». Всі вони дбають до Різдва в різних країнах Європи, таких, як Бельгія, Голландія, Данія і Німеччина. Сьогоднішній рецепт відноситься саме до німецької кухні і відрізняється тим, що замість мигдалю тут додається фундук. Назва страви утворилося від латинського «speculator», яке означає «той, хто бачить», що в свою чергу є одним з імен Св. Миколая. Саме фігурка Св. Миколи спочатку використовувалася у приготуванні різдвяних хлібців «спекулос». Це печиво має ніжну і хрустку текстуру, відрізняється злегка пряним смаком. Традиційно для випічки використовуються спеціальні різдвяні формочки: ялинки, фігурки Св. Миколая, зірочки. У мене вдома найшлися формочки тварин, у тому числі і чудового оленя, який асоціюється з Різдвом. Вийшло так смачно, що готувати це печиво варто частіше одного разу на рік.
"Спекулатиус" - різдвяне печиво
+2
0
26 гру
Інгредієнти:
  • Яйце - 1 шт.
  • Вершкове масло - 130 г
  • Цукор - 70 г
  • Мелена кориця - 1 ч. ложка
  • Фундук - 4 ст. ложки
  • Цедра лимона - 1 ч. ложка
  • Борошно - 1 склянка
  • Розпушувач для тіста - 1 ч. ложка
  • Рослинна олія
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Збити розм'якшене вершкове масло до світлого кольору.

  • Крок 2

    Додати цукор і яйце.

  • Крок 3

    Потім висипати мелену корицю і лимонну цедру.

  • Крок 4

    Подрібнити фундук і додати в суміш.

  • Крок 5

    Все розмішати, всипати борошно і розпушувач, замісити тісто.

  • Крок 6

    Розкачати його в тонкий пласт і з допомогою форм вирізати печива.

  • Крок 7

    Змастити деко олією, викласти печива і поставити в розігріту до 160-170 градусів духовку.

  • Крок 8

    Випікати приблизно 30 хвилин, печиво повинно стати золотисто-коричневим. Тонким і хрустким.

  • Крок 9

    Приємного вам чаювання!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: