"Спекулатиус" - різдвяне печиво

"Спекулатиус" - різдвяне печиво


У даного виду печива існує кілька назв-синонімів: «Спекулос», «Спекюлос», «Спекулас» і «Спекулатиус». Всі вони дбають до Різдва в різних країнах Європи, таких, як Бельгія, Голландія, Данія і Німеччина. Сьогоднішній рецепт відноситься саме до німецької кухні і відрізняється тим, що замість мигдалю тут додається фундук. Назва страви утворилося від латинського «speculator», яке означає «той, хто бачить», що в свою чергу є одним з імен Св. Миколая. Саме фігурка Св. Миколи спочатку використовувалася у приготуванні різдвяних хлібців «спекулос». Це печиво має ніжну і хрустку текстуру, відрізняється злегка пряним смаком. Традиційно для випічки використовуються спеціальні різдвяні формочки: ялинки, фігурки Св. Миколая, зірочки. У мене вдома найшлися формочки тварин, у тому числі і чудового оленя, який асоціюється з Різдвом. Вийшло так смачно, що готувати це печиво варто частіше одного разу на рік.
"Спекулатиус" - різдвяне печиво
+2
0
26 гру
Інгредієнти:
  • Яйце - 1 шт.
  • Вершкове масло - 130 г
  • Цукор - 70 г
  • Мелена кориця - 1 ч. ложка
  • Фундук - 4 ст. ложки
  • Цедра лимона - 1 ч. ложка
  • Борошно - 1 склянка
  • Розпушувач для тіста - 1 ч. ложка
  • Рослинна олія
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Збити розм'якшене вершкове масло до світлого кольору.

  • Крок 2

    Додати цукор і яйце.

  • Крок 3

    Потім висипати мелену корицю і лимонну цедру.

  • Крок 4

    Подрібнити фундук і додати в суміш.

  • Крок 5

    Все розмішати, всипати борошно і розпушувач, замісити тісто.

  • Крок 6

    Розкачати його в тонкий пласт і з допомогою форм вирізати печива.

  • Крок 7

    Змастити деко олією, викласти печива і поставити в розігріту до 160-170 градусів духовку.

  • Крок 8

    Випікати приблизно 30 хвилин, печиво повинно стати золотисто-коричневим. Тонким і хрустким.

  • Крок 9

    Приємного вам чаювання!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: