Дріжджовий пиріг з яблуками

Дріжджовий пиріг з яблуками


Різні пироги з яблуками, в тому числі і шарлотки дуже прості в приготуванні, тому ми дуже часто їх печемо на радість домочадцям і гостям. Спробуємо пишний дріжджовий пиріг з яблуками
Дріжджовий пиріг з яблуками
+3
0
21 жов
Інгредієнти:
  • 0,5 пакетика ванільного цукру;
  • 5 склянок борошна;
  • 1 столова ложка сухих дріжджів;
  • 250 мілілітрів молока або кефіру;
  • 1 куряче яйце;
  • Соняшникова олія;
  • 125 грам вершкового масла або маргарину;
  • 0,5 склянки цукру;
  • Цукор;
  • 5 яблук;
  • 2 яєчних жовтки для змазування пирога;
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Нагріваємо до кімнатної температури кефір. Розчиняємо в ньому сухі дріжджі.

  • Крок 2

    Маргарин ріжемо дрібними шматками з однією склянкою борошна.

  • Крок 3

    Збиваємо міксером яйця з цукром.

  • Крок 4

    Тепер з'єднуємо дріжджі з борошняної масою і збитими яйцями. Додаємо до них решту борошна з ваніліном. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його рушником, а після ставимо на 60 хвилин у тепле місце.

  • Крок 5

    Ділимо тісто на дві нерівні частини. Розкачуємо більшу з них. Викладаємо її на деко.

  • Крок 6

    Потім миємо яблука, очищаємо їх від шкірки і нарізаємо середніми часточками. Викладаємо їх зверху на тісто, посипаємо цукром.

  • Крок 7

    Тепер розгортаємо на робочому столі інше тісто, нарізаємо його смужками і викладаємо зверху на яблука у вигляді решітки.

  • Крок 8

    Збиваємо віночком яєчні жовтки, змащуємо ними верх пирога.

  • Крок 9

    Випікаємо дріжджовий пиріг з яблуками 40 хвилин в нагрітій до 180оС духовці. Виймаємо готовий яблучний пиріг з духовки, нарізаємо його шматками на свій розсуд і подаємо до столу.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: