Загрузка...

Дріжджовий пиріг з яблуками

Дріжджовий пиріг з яблуками


Різні пироги з яблуками, в тому числі і шарлотки дуже прості в приготуванні, тому ми дуже часто їх печемо на радість домочадцям і гостям. Спробуємо пишний дріжджовий пиріг з яблуками
Дріжджовий пиріг з яблуками
+3
0
21 жов
Інгредієнти:
  • 0,5 пакетика ванільного цукру;
  • 5 склянок борошна;
  • 1 столова ложка сухих дріжджів;
  • 250 мілілітрів молока або кефіру;
  • 1 куряче яйце;
  • Соняшникова олія;
  • 125 грам вершкового масла або маргарину;
  • 0,5 склянки цукру;
  • Цукор;
  • 5 яблук;
  • 2 яєчних жовтки для змазування пирога;
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Нагріваємо до кімнатної температури кефір. Розчиняємо в ньому сухі дріжджі.

  • Крок 2

    Маргарин ріжемо дрібними шматками з однією склянкою борошна.

  • Крок 3

    Збиваємо міксером яйця з цукром.

  • Крок 4

    Тепер з'єднуємо дріжджі з борошняної масою і збитими яйцями. Додаємо до них решту борошна з ваніліном. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його рушником, а після ставимо на 60 хвилин у тепле місце.

  • Крок 5

    Ділимо тісто на дві нерівні частини. Розкачуємо більшу з них. Викладаємо її на деко.

  • Крок 6

    Потім миємо яблука, очищаємо їх від шкірки і нарізаємо середніми часточками. Викладаємо їх зверху на тісто, посипаємо цукром.

  • Крок 7

    Тепер розгортаємо на робочому столі інше тісто, нарізаємо його смужками і викладаємо зверху на яблука у вигляді решітки.

  • Крок 8

    Збиваємо віночком яєчні жовтки, змащуємо ними верх пирога.

  • Крок 9

    Випікаємо дріжджовий пиріг з яблуками 40 хвилин в нагрітій до 180оС духовці. Виймаємо готовий яблучний пиріг з духовки, нарізаємо його шматками на свій розсуд і подаємо до столу.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: