Вхід

Використовуйте для входу один з Ваших акаунтів соціальних мереж

АБО

Домашнє консервування

Натуральний березовий сік можна спробувати тільки навесні, поки у беріз не розпустилося листя. Його неможливо сплутати ні з одним, навіть самим екзотичним соком. Він містить цілий комплекс біологічно необхідних для людини компонентів, що особливо цінно навесні, в період традиційного весняного гіповітамінозу.

Як зберегти березовий сік, його консервування в домашніх умовах можливо чи ні? Багатьма поколіннями росіян придумувалися різні способи заготівлі березового соку - з нього робили квас, його пастеризували з лимонами або апельсинами. Але не так давно стало можна купити автоклав для домашнього консервування, і разом з ним з'явилися нові можливості для господинь. Приміром, автоклавований березовий сік на весь рік збереже смак і свіжість весни. І, звичайно, можливості автоклава не обмежуються тільки заготівлею березового соку, з них стають доступними багато інших видів домашнього консервування.