Содовий хліб з вівсяними пластівцями

Содовий хліб з вівсяними пластівцями


Чи можна спекти хліб без дріжджів? А чому ні? Пропонуємо вашій увазі содовий хліб з вівсяними пластівцями, на йогурті або кефірі. Результат - смачний незвичайний хліб на вашому столі
Содовий хліб з вівсяними пластівцями
0
0
28 січ
Інгредієнти:
  • 300 мілілітрів кефіру, сироватки або несолодкого йогурту;
  • 0,5 чайної ложки розпушувача;
  • 3 склянки борошна;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 0,5 склянки вівсяних пластівців;
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Включаємо розігріватися духовку. Потім висипаємо в глибоку миску вівсяні пластівці, борошно, сіль, соду і розпушувач. Перемішуємо все гарненько.

  • Крок 2

    Робимо в тісті по центру поглиблення, вливаємо туди сироватку. Перемішуємо все ложкою, а після замішуємо тісто, формуємо з нього його кулю. Руки змащуємо олією, щоб тісто не липло до них.

  • Крок 3

    Формуємо з тіста круглу хлібину, перекладаємо її на деко. Робимо по центру буханки надріз, у вигляді хреста, щоб при випічці, проникало повітря у виріб.

  • Крок 4

    Випікаємо содовий хліб 35 хвилин у духовці з температурою 180оС. Потім змащуємо готовий хліб соняшниковою олією, охолоджуємо його на решітці і подаємо до столу.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: