Яблучно-сливовий конфітюр

Яблучно-сливовий конфітюр


Осінні деньки нелегкі, адже всім нам хочеться зберегти урожай овочів і фруктів. Ось і доводиться повертатися активно займатися заготовками. Сьогодні на порядку денному - яблука. Урожай великий, намагаємося переробити як можна більше. Адже на наступний рік такого достатку не буде. І хоч чимало яблук у нас вирушило в компостні купи, все-таки дещо ми встигли. Сушимо, варимо джеми, повидло, варення. А з яблук і слив я зробила конфітюр. Конфітюр - це, загалом-то, густе варення. Шматочки фруктів в желеподібному сиропі. Розповім вам, дівчатка, як його приготувати.
Яблучно-сливовий конфітюр
0
0
13 вер
Інгредієнти:
  • 1,6 кг неочищених стиглих яблук
  • 1,6 кг неочищених стиглих слив
  • 1,8 кг цукру
  • 150 мл води
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Почнемо з підготовки фруктів: вимиємо сливи,

  • Крок 2

    вимиємо яблука.

  • Крок 3

    Очищаємо фрукти. З яблук видаляємо серцевину.

  • Крок 4

    Очищаємо їх від шкірки і нарізаємо на шматочки.

  • Крок 5

    Сливи розрізаємо навпіл і виймаємо кісточку. Спочатку я сливи розрізала, а потім просто розломувала. Так як слива вже переспіла, це було дуже легко, і кісточка легко випадали.

  • Крок 6

    Потім виливаємо на дно широкої каструлі або таз для варення воду, викладаємо підготовлені фрукти, пересипаючи їх цукром і залишаємо на 2 години, щоб вони пустили сік.

  • Крок 7

    Через 2 години включаємо вогонь, даємо закипіти, кип'ятити 5 хвилин і вимикаємо. Залишаємо на 6 годин.

  • Крок 8

    Через певний час знову кип'ятимо 5 хвилин. Ще через 8 годин знову кип'ятимо 5 або трохи більше хвилин.

  • Крок 9

    Так як цукру в цьому рецепті менше, ніж фруктів, зберігати під капроновими кришками не раджу. У гарячому вигляді розкладаємо по банках і закатуємо.Час 8 годин - досить умовна цифра. Я, наприклад, через 8 годин була зайнята і доробила свій конфітюр пізніше, годин через 10. Але, думаю, особливої ролі це не зіграло.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: