Загрузка...

Яблучно-сливовий конфітюр

Яблучно-сливовий конфітюр


Осінні деньки нелегкі, адже всім нам хочеться зберегти урожай овочів і фруктів. Ось і доводиться повертатися активно займатися заготовками. Сьогодні на порядку денному - яблука. Урожай великий, намагаємося переробити як можна більше. Адже на наступний рік такого достатку не буде. І хоч чимало яблук у нас вирушило в компостні купи, все-таки дещо ми встигли. Сушимо, варимо джеми, повидло, варення. А з яблук і слив я зробила конфітюр. Конфітюр - це, загалом-то, густе варення. Шматочки фруктів в желеподібному сиропі. Розповім вам, дівчатка, як його приготувати.
Яблучно-сливовий конфітюр
0
0
13 вер
Інгредієнти:
  • 1,6 кг неочищених стиглих яблук
  • 1,6 кг неочищених стиглих слив
  • 1,8 кг цукру
  • 150 мл води
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Почнемо з підготовки фруктів: вимиємо сливи,

  • Крок 2

    вимиємо яблука.

  • Крок 3

    Очищаємо фрукти. З яблук видаляємо серцевину.

  • Крок 4

    Очищаємо їх від шкірки і нарізаємо на шматочки.

  • Крок 5

    Сливи розрізаємо навпіл і виймаємо кісточку. Спочатку я сливи розрізала, а потім просто розломувала. Так як слива вже переспіла, це було дуже легко, і кісточка легко випадали.

  • Крок 6

    Потім виливаємо на дно широкої каструлі або таз для варення воду, викладаємо підготовлені фрукти, пересипаючи їх цукром і залишаємо на 2 години, щоб вони пустили сік.

  • Крок 7

    Через 2 години включаємо вогонь, даємо закипіти, кип'ятити 5 хвилин і вимикаємо. Залишаємо на 6 годин.

  • Крок 8

    Через певний час знову кип'ятимо 5 хвилин. Ще через 8 годин знову кип'ятимо 5 або трохи більше хвилин.

  • Крок 9

    Так як цукру в цьому рецепті менше, ніж фруктів, зберігати під капроновими кришками не раджу. У гарячому вигляді розкладаємо по банках і закатуємо.Час 8 годин - досить умовна цифра. Я, наприклад, через 8 годин була зайнята і доробила свій конфітюр пізніше, годин через 10. Але, думаю, особливої ролі це не зіграло.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: