Варення із слив і яблук

Варення із слив і яблук


Любите варення? Тоді ходімо варити смачненьке, ароматне варення із слив і яблук :) На щастя, цей рік порадував рясним урожаєм фруктів, так що просто з'їсти в сирому вигляді було нереально, як ми не старалися ;) Тому частинку літа вирішили зберегти в банку. Мені дуже подобається цей рецепт варення тим, що вариться воно відносно швидко - всього близько 1 години. А завдяки яблук виходить густим, схожим на мармелад. І дуже-дуже гарне на колір.
Варення із слив і яблук
+2
0
12 вер
Інгредієнти:
  • сливи - 3 кг
  • яблука солодкі - 3кг
  • цукор - 6 кг
  • вода - 400 мл
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Сливи (бажано дуже стиглі, не зеленуваті) гарненько миємо.

  • Крок 2

    Прибираємо з них кісточки.

  • Крок 3

    Яблука миємо.

  • Крок 4

    Вирізаємо з яблук серединку і нарізаємо невеликими кубиками.

  • Крок 5

    У посуд, де вариться наше варення, висипаємо яблука і сливи, засипаємо цукром і додаємо воду.

  • Крок 6

    Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і залишаємо кипіти близько 1 години. В процесі уварки фрукти розваряться.

  • Крок 7

    Виходить воно ось такий консистенції.

  • Крок 8

    Потім розливаємо в стерилізовані банки, закатуємо і закутуємо до ранку.

  • Крок 9

    Трохи постоявши, варення застигає і виходить густим. Ось таку солодку частинку літа ми зберегли для проведення довгих зимових вечорів :) Приємного вам апетиту взимку!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: