Загрузка...

Консервуємо помідори шматочками

Консервуємо помідори шматочками


Вже близько 8 років я консервую помідори шматочками. Цей рецепт дуже швидко розлетівся між моїми рідними і подругами. От як тільки хтось потрапляв до мене на свято в холодну пору року, на столі завжди були ці помідорчики. Можна було ще до свята зробити кілька копій цього рецепту, так як його завжди всі просили записати після дегустації заготовки. І ось знову настав томатний сезон. Я вже замаринувала кілька банок, кілька заквасила. Вирішила не порушувати традиції і заготовити помідори шматочками і в цьому році, і тут згадала, що ще з вами цим рецептом не ділилася. Звичайно, адже в гості ви до мене не приходите і спробувати заготовку у вас немає можливості. Хіба що спробуєте її самі зробити, щоб оцінити.
Консервуємо помідори шматочками
+1
0
04 вер
Інгредієнти:
  • 5 кг свіжих томатів
  • 400 р цукру
  • 300 г оцту
  • 3,5 л води
  • 3 ст.л. солі
  • кілька цибулин
  • прянощі (гвоздика, лавровий лист, чорний перець горошком або мелений)
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Томати для приготування цієї консервації беремо середнього розміру. Підійдуть щільні помідори, які не втратять форму під час розрізання і варіння.

  • Крок 2

    Томати промиваємо під проточною водою. Чистимо цибулю від лушпиння і промиваємо його.

  • Крок 3

    Тонко нарізаємо цибулю півкільцями

  • Крок 4

    і закидаємо в чисті літрові банки на дно.

  • Крок 5

    Додаємо лавровий листок, 2-3 гвоздики і чорний перець.

  • Крок 6

    Банки заповнюємо томатами, які нарізаємо на 4 частини.

  • Крок 7

    Готуємо маринад з води, цукру, солі і оцту. Заливаємо маринадом помідори, не доходячи 1 см до верху банки.

  • Крок 8

    Банки відправляємо в каструлю, накриваємо металевими кришками. У каструлю наливаємо воду (на 2-3 пальця нижче кришок).

  • Крок 9

    Після закипання варимо томати 5 хвилин і закриваємо їх закаточним ключем. Банки перевертаємо, накриваємо чимось теплим і остуджуємо. Після охолодження відразу виносимо в підвал. Помідорам потрібно тижня 2 настоятися перед тим, як їх відкривати, щоб вони наситилися смаком цибулі та спецій. Думаю, що до зими ви почекаєте, а там вже зможете спробувати і оцінити цю заготовку. Вдалого консервування! До речі, запасіться терпінням, адже тепер цей рецепт вам доведеться часто переписувати своїм знайомим, друзям і родичам.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: