Загрузка...

Джем з чорниці

Джем з чорниці


Щоб перелічити всі достоїнства чорниці на це піде багато часу, але головним багатством чорниці є антиоксиданти. Регулярне вживання цих ягід покращує стан шкіри, зміцнює судини, підтримує здорову мікрофлору ... ну, дуже корисна і смачна ягода. Головне, щоб чорниця була зібрана в екологічно чистих районах.
З чорниці виходить дуже смачний джем. Звичайно, при тривалій тепловій обробці вітаміну С залишається небагато, зате макро-і мікроелементів залишається предостатньо для нашого організму.

Підготовка до приготування джему.
Ускладнювати процес приготування джему не варто. Все дуже просто і легко. Для цього всього лише потрібна спеціальний посуд, що не окислюється і не пригорає. Для консервування овочів та фруктів ідеально підходить посуд зі спеціальної нержавіючої сталі, яку іноді називають медичної сталлю, такий посуд повинна мати «подвійне» або «потрійне» дно і підходить цей посуд, практично, до всіх плитах.
Ще дуже необхідна річ для консервування - це велика дерев'яна ложка. На ринках дуже часто бачу у продажу великі дерев'яні ложки з довгою ручкою. На мою думку, це сама практична річ для приготування варення, аджики і так далі. Таку ложку спокійно можна залишити в варення або в іншої рідини на тривалий час, ложка залишиться холодною. Пластикову ложку я б надовго не ризикнула залишити в гарячої рідини, хто знає, з якого хімічного складу вона зроблена; ((Далі, дерев'яна ложка не дряпає посуд і нею ж можна розливати готове варення або джем в банки.
Ну і банки, звичайно. У сенсі скляні банки :)) З їх допомогою можна значно полегшити життя, якщо купити банки з гвинтовою різьбою і закручуються кришками.
Джем з чорниці
+1
0
08 лис
Інгредієнти:
  • 2 кг чорниці
  • 600 г цукру (за смаком)
  • 3 банки по 0,5 л
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Переберіть ягоди, добре вимийте, видаліть листочки, гілочки, плодоніжки.

  • Крок 2

    Перемеліть чорницю в блендері. Якщо у вас ручний блендер і немає спеціальної ємності з кришкою для блендера, зробіть так: перед тим як подрібнити чорницю, у великому поліетиленовому пакеті зробіть отвір, надіньте пакет на ручку блендера, накрийте цим пакетом ємність з чорницею і ваші стіни залишаться чистими.

  • Крок 3

    Викладіть перемелену чорницю в ємність для варіння джему, додайте цукор, перемішайте. Мені попадалася чорниця, з якої джем без цукру був просто ідеальний на смак. Цукор додавайте потроху і в міру його розчинення пробуйте на смак. Чорницю з цукром на середньому вогні доведіть до кипіння , потім зменшіть вогонь і варіть 2:00 на найменшому вогні. Джем загусне (як у мене на фото) після того, коли ви переллєте його в банки, і він повністю охолоне.

  • Крок 4

    Джем зручніше всього зберігати в маленьких баночках. Заздалегідь підготуйте стерильні банки і кришки. З цієї кількості у мене вийшло 3 півлітрові баночки. Щоб зберегти стіл від Не відмиваються барвистих ягідних плям, ретельно застелите його або використовуйте стару дерев'яну дошку. Киплячий джем налийте в гарячу банку і закрийте гарячої кришкою. Кришку проверніть проти годинникової стрілки, коли вона рівно і щільно стане в пази, закрутіть її за годинниковою стрілкою до упору. Потім банку поставте вниз кришкою, накрийте рушником і залиште до повного охолодження.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: