Рецепти з фото і відео

Капуста маринована

Капуста маринована
+3
0
05 сер
Капуста маринована


Дуже цікавою альтернативою квашеній капусті є капуста маринована. Така капуста має дуже яскравий насичений смак, а також дуже швидко готується, тому вживати її можна вже на другий день.

Основні інгредієнти:
• Капуста білокачанна - 1 качан середніх розмірів;
• Морква - 3-4 шт.;
• Часник - 1 головка.
Для розсолу (на 5 літрових банок):
• Вода - 1,5 л;
• Сіль - 3 ст. ложки;
• Масло рослинне - 180 грамів;
• Оцет 7% - 2 ст. ложки;
• Цукор - 1,5 склянки.

Процес приготування:
• Попередньо потрібно підготувати банки і овочі. Для цього ретельно миємо банки, стерилізувати їх не обов'язково). Промиваємо овочі і чистимо моркву.
• Капусту тоненько нарізаємо і складаємо в миску чи будь-яку іншу широкий посуд.
• Натираємо моркву і додаємо до капусти.
• В тазик з капустою і морквою раздавливаем часник.
• Вміст миски гарненько перемішуємо. Капусту не слід м'яти як при засолюванні. Це дає можливість заощадити час.
• Капусту з овочами дуже щільно укладаємо в банки.
• Приступимо до приготування маринаду.
• Для початку, вважаємо, скільки банок з капустою у нас вийшло. Потім, відповідно пропорції беремо інгредієнти для розсолу і змішуємо їх в каструлі з нержавіючої сталі (можна взяти емальований).
• Кип'ятимо маринад і гарячим, заливаємо в банки.
• Банки з капустою накриваємо кришками і ставимо маринуватися в темне місце на 12 годин.
• Якщо поставить мариновану капусту в холодильник, то вона зберігається більше 1 місяця. Так що, приготувавши за один раз кілька банок, можна на досить тривалий час запастися такою вітамінної капусткою.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: