Рецепти з фото і відео

Мариновані мідії

Мариновані мідії
+2
0
05 сер
Мариновані мідії


Мариновані мідії, приготовлені в домашніх умовах набагато смачніше тих, що продаються в магазині. Якщо замаринувати мідії про запас, то можна готувати різні страви з додаванням цих молюсків.

Основні інгредієнти:
• Мідії (свіжі або морожені) - 500 грам,
• Лавровий лист - 2 шт.,
• Часник - 3 зубчики,
• Олія оливкова - 100 мл,
• Оцет винний білий - 100 мл,
• Паприка - 2 чайні ложки,
• Вино біле - 1 стакан,
• Сіль - 1/чайної ложки.

Процес приготування:
• Якщо мідії неочищені, то очищаємо їх, видаляємо нарости і борідки, промиваємо холодною водою.
• Біле вино наливаємо в каструлю і кладемо мідії в вино.
• Ставимо каструлю на вогонь, накриваємо кришкою і чекаємо, поки розкриються мідії. Періодично вміст каструлі необхідно перемішувати.
• Коли раковини розкрилися, знімаємо, мідії з вогню і залишаємо у винному бульйоні, поки вони повністю не охолонуть.
• Зливаємо рідину з каструлі і виймаємо з раковин молюсків. Якщо трапляються не розкрилися раковини, то викидаємо їх.
• У глибокій сковороді нагріваємо масло і додаємо в нього дрібно нарізаний часник. Як тільки часник почне золотитися, додаємо паприку і лавровий лист.
• Тримаємо сковороду на слабкому вогні і постійно помішуємо, щоб перець не підгорав. Вливаємо в сковороду оцет, доводимо суміш до кипіння.
• Отриманим маринадом заливаємо мідії.
• На свій смак додаємо сіль перець і цукор. На ніч ставимо мариновані мідії в холодильник.
• Якщо використовувати морозиво м'ясо мідій, то можна заощадити чимало часу на їх очищення. Потрібно буде тільки мідії розморозити і довести їх вини до кипіння.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: