Рецепти з фото і відео

Маринована капуста

Маринована капуста
+2
0
05 сер
Маринована капуста


Як відомо, капуста це корисні інгредієнт в кулінарії і при цьому, страви з неї дуже смачні. У цій статті ми розповімо, чим буде корисна маринована капуста, і наведемо рецепт її приготування.
Відомий вид капусти - кольорова капуста, Brassica oleracea var. botrytis L. Це однорічна рослина з великими листками, розміщеними на короткому стеблі, які оточують компактні півкулі. Має недорозвинене суцвіття, схоже на зернятка, які сидять на товстих квітконіжках.
Мета культивування цвітної капусти - досягнення максимальної маси цього суцвіття, які вживаються в їжу. Їх їдять сирими, відвареними, маринованими, сушенными, також готують консерви. Це дуже цінний продукт, так як вона більш корисна, ніж качанна капуста.
Крім іншого, цвітна капуста більш ніжна, ніж качанова. Для багатьох людей вона смачніша. А так само, вона легко засвоюється шлунково-кишковим трактом.
Найбільшою популярністю користуються сорти цвітної капусти: «Ерфуртська карликова» і «Снігова куля».
Цвітна капуста сталася давно від дикої капусти - вона стала плодом випадкового схрещування різних диких її видів.
У Франції вважається, що батьківщина цвітної капусти - Левант. У середземномор'ї називали її кіпрської капустою, тому що протягом довгого часу Кіпр був єдиним постачальником цвітної капусти.
Тепер познайомимо вас з рецептом, як приготувати мариновану цвітну капусту.

Інгредієнти:
• Цвітна капуста - 700 гр.,
• Великі стиглі авокадо - 2 шт.,
• Цибуля - 100 гр.,
• Болгарський перець - 2 шт.,
• Рисовий оцет без приправ - 2 ст.л.,
• Рослинне масло - 2 ст.л.,
• Сік лайма - 50 мл,
• Сіль - 1 ч.л.,

Рецепт приготування:
• Влийте 1 склянку води в резервуар і встановіть піддон і парову корзину. Капусту розберіть на суцвіття і покладіть в кошик. Накрийте кришкою і варіть протягом 10-12 хвилин, до тих пір, поки капуста не стане трохи м'якою.
• Потім охолодіть під капусту холодною водою і обсушити.
• Помістіть капусту в середню чашу і заправте сумішшю оцту, 0,5 чайної ложки солі з маслом.
• Авокадо розріжте навпіл і видаліть кісточки. М'якоть авокадо викладіть в іншу середню чашку і добре розімніть з допомогою виделки.
• Додайте дрібно нарізану цибулю, перець, сік лайма і залишилася сіль. Перемішайте і подавайте з капустою.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: