Рецепти з фото і відео

Маринад для свинини

Маринад для свинини
0
0
05 сер
Маринад для свинини


Видався ще один позаплановий вихідний і вам хочеться порадувати рідних смаженою свининою? Але, як приготувати свинину, щоб її смак не був таким як завжди, побитим? Приготування свинини пряною відмінно підійде. Щоб приготувати таку страву не знадобиться багато інгредієнтів і великих витрат. Потрібно буде лише дати м'ясу настоятися близько години, щоб воно ввібрало в себе аромат і смак прянощів. Маринад для свинини додасть м'ясу соковитість, ніжність, подарує м'яса аромат прянощів. Також такий маринад підійде для іншого виду м'яса, для приготування шашлику.

Інгредієнти для приготування маринаду:
• половина склянки соєвого соусу, краще солоного і несолодкого
• одна столова ложка меду
• три середніх зубчики часнику
• половина чайної ложки меленої кориці
• вісім зірочок гвоздики
Стільки інгредієнтів необхідно використовувати для 500 грам свинини.

Спосіб приготування пряної свинини в соєвому соусі
Для початку готуємо маринад:

• в чашку необхідно видавити часник або ріжемо дуже дрібно і додаємо мед і перемішуємо. Краще використовувати рідкий мед, легше буде перемішувати.
• потім додаємо соєвий соус, корицю, гвоздику, попередньо потовчену в ступці. Все добре змішати
• м'ясо промиваємо, обсушуємо серветкою і нарізаємо невеликими шматочками, необхідно його трохи відбити
• в чашку з кришкою укладаємо свинину, заливаємо його маринадом, закриваємо кришкою або харчовою плівкою. Відправляємо в холодильник на годину. Іноді струшуйте чашку, щоб м'ясо повністю замаринувалося
Кориця додасть м'ясу східний відтінок, аромат, гвоздика буде викликати апетит, завдяки запаху, соєвий соус пом'якшить м'ясо, а мед додасть трохи солодощі та м'ясо набуде пікантний кисло-солодкий смак. Якщо ви шанувальник гострого м'яса, то додайте в маринад стручок гострого перцю або паприки.
• розігріваємо сковороду, якщо у вас тефлонова сковорода, то додайте трохи рослинного масла, щоб м'ясо не підгоріло, адже мед швидко карамелізується
• смажити м'ясо на сильному вогні, щоб воно не віддало всі соки і залишилося соковитим всередині.
Подавати свинину можна з будь-яким гарніром, влітку це можуть бути будь-які тушковані овочі, можна приготувати картопляне пюре або відварений рис, посипати все свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: