Загрузка...

Баклажанна ікра на зиму

Баклажанна ікра на зиму


Ікра має яскравий пікантний смак з легкою гіркуватістю, яскравим баклажанным ароматом (який добре підкреслює часник), а ще баклажани чудово поєднуються із зеленню петрушки, кінзи, базиліка. Ікра по цьому рецепту вимагає трохи більше часу для приготування, зате в результаті у вас вийде дуже смачна справжня баклажанна ікра.
Баклажанна ікра на зиму
+2
0
20 лис
Інгредієнти:
  • 2 кг баклажанів
  • 1 кг солодкого перцю
  • 1 кг помідорів
  • 1 склянки рослинного масла
  • 1 великий пучок петрушки (базилік, кінза)
  • 1 головка часнику
  • 1 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Баклажани вимийте, запечіть в духовці, коли баклажани зморщаться і стануть м'якими, остудіть їх, потім зніміть шкірку і подрібніть в блендері.

  • Крок 2

    Солодкий перець вимийте, спечіть в духовці, поки не почнуть пригорати боки, відразу ж викладіть їх в поліетиленовий пакет, щільно закрийте його, залиште на 10 хвилин, потім зніміть шкірку, видаліть насіння і перегородки, подрібніть в блендері.

  • Крок 3

    Помідори вимийте, надріжте біля основи (або просто злегка проткніть ножем), залийте окропом на 2 хвилини, злийте воду і залийте холодною водою, потім зніміть шкурочку і подрібніть блендером.

  • Крок 4

    Зелень замочіть у великій мисці з холодною водою на 7-10 хвилин, потім акуратно вийміть зелень, злийте воду і знову залийте чистою водою на кілька хвилин. Потім струсіть воду, видаліть грубі корінці, а листочки посеките ножем або подрібніть в блендері.

  • Крок 5

    У посуд, що не пригорає і не окислюється, налийте олію, покладіть подрібнені баклажани, перець, помідори, доведіть до кипіння і на маленькому вогні (постійно помішуючи), варити 40-50 хвилин. Час контролюйте, коли булькає вся маса в мисці, а не тільки посередині, інакше овочі можуть не проваритися, що небезпечно для консервації.

  • Крок 6

    Потім в баклажанну масу додайте подрібнену зелень, часник, сіль, цукор, перемішайте і варіть (з моменту повного закипання) ще 10-15 хвилин. Спробуйте на смак, можливо, вам захочеться додати пекучий мелений червоний або чорний перець.

  • Крок 7

    Киплячу баклажанну ікру викладайте в підготовлену стерильну, гарячу банку під саму кришку, швидко накривайте стерильною кришкою і закочуйте її, переверніть банку вниз кришкою і дайте охолонути до завтра, потім поставте в темне, прохолодне місце. У мене були м'ясисті товстошкірі помідори, з мінімальною кількістю соку, ікра вийшла густий, смачною і, по-справжньому баклажанної. Вихід 4 банки по 0,5 л і ще залишилося трохи спробувати

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: