Баклажанна ікра на зиму

Баклажанна ікра на зиму


Ікра має яскравий пікантний смак з легкою гіркуватістю, яскравим баклажанным ароматом (який добре підкреслює часник), а ще баклажани чудово поєднуються із зеленню петрушки, кінзи, базиліка. Ікра по цьому рецепту вимагає трохи більше часу для приготування, зате в результаті у вас вийде дуже смачна справжня баклажанна ікра.
Баклажанна ікра на зиму
+2
0
20 лис
Інгредієнти:
  • 2 кг баклажанів
  • 1 кг солодкого перцю
  • 1 кг помідорів
  • 1 склянки рослинного масла
  • 1 великий пучок петрушки (базилік, кінза)
  • 1 головка часнику
  • 1 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Баклажани вимийте, запечіть в духовці, коли баклажани зморщаться і стануть м'якими, остудіть їх, потім зніміть шкірку і подрібніть в блендері.

  • Крок 2

    Солодкий перець вимийте, спечіть в духовці, поки не почнуть пригорати боки, відразу ж викладіть їх в поліетиленовий пакет, щільно закрийте його, залиште на 10 хвилин, потім зніміть шкірку, видаліть насіння і перегородки, подрібніть в блендері.

  • Крок 3

    Помідори вимийте, надріжте біля основи (або просто злегка проткніть ножем), залийте окропом на 2 хвилини, злийте воду і залийте холодною водою, потім зніміть шкурочку і подрібніть блендером.

  • Крок 4

    Зелень замочіть у великій мисці з холодною водою на 7-10 хвилин, потім акуратно вийміть зелень, злийте воду і знову залийте чистою водою на кілька хвилин. Потім струсіть воду, видаліть грубі корінці, а листочки посеките ножем або подрібніть в блендері.

  • Крок 5

    У посуд, що не пригорає і не окислюється, налийте олію, покладіть подрібнені баклажани, перець, помідори, доведіть до кипіння і на маленькому вогні (постійно помішуючи), варити 40-50 хвилин. Час контролюйте, коли булькає вся маса в мисці, а не тільки посередині, інакше овочі можуть не проваритися, що небезпечно для консервації.

  • Крок 6

    Потім в баклажанну масу додайте подрібнену зелень, часник, сіль, цукор, перемішайте і варіть (з моменту повного закипання) ще 10-15 хвилин. Спробуйте на смак, можливо, вам захочеться додати пекучий мелений червоний або чорний перець.

  • Крок 7

    Киплячу баклажанну ікру викладайте в підготовлену стерильну, гарячу банку під саму кришку, швидко накривайте стерильною кришкою і закочуйте її, переверніть банку вниз кришкою і дайте охолонути до завтра, потім поставте в темне, прохолодне місце. У мене були м'ясисті товстошкірі помідори, з мінімальною кількістю соку, ікра вийшла густий, смачною і, по-справжньому баклажанної. Вихід 4 банки по 0,5 л і ще залишилося трохи спробувати

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: