Загрузка...

Глінтвейн рецепт з фото

Глінтвейн рецепт з фото


Глінтвейн ... Смачне вже саме слово, не кажучи вже про напій. Саме глінтвейн зігріє Вас в холодну погоду, подарує Вам тепло, затишок і відчуття щастя.
Рецептів приготування глінтвейнів маса, я розповім про свого коханого.
Глінтвейн рецепт з фото
+2
0
21 лис
Інгредієнти:
  • Вино червоне сухе 500 мл
  • Вода проста 100 мл
  • Лимон 0,5 шт.
  • Апельсин 0,5 шт.
  • Гвоздика 3-4 шт.
  • Бадьян 1 шт.
  • Мускатний горіх 0,1 шт.
  • Перець духмяний 2-3 шт.
  • Цукор за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Ще раз повторюся, я не претендую на класичність рецепта глінтвейну. Тим більше, що видів глінтвейну так багато, що й порахувати складно. Для мене глінтвейн - це кожен раз відображення настрою. У цьому принадність напою - додаючи різний букет спецій, ми будемо отримувати новий смак і аромат. Почну з самого початку - з посуду. Є непорушне правило - не можна готувати глінтвейн в металевих каструлях, краще, якщо посуд буде зі скла або фарфору. Отже, в каструлю кладемо нарізані на часточки лимон і апельсин, додаємо всі спеції з сьогоднішнього настрою. Безумовно, багато хто з Вас мені відразу поставлять на вигляд відсутність в рецепті глінтвейну кориці. Як же-як же, без неї глінтвейн - не глінтвейн)))))). Але от особисто у мене дружба з корицею не склалася. Саме тому я варю глінтвейн без цієї пряності. Отже, повернемося до нашої чарівної каструльці. У ній вже є фрукти, прянощі. Потрібна ще вода. Думаю, зайвим буде говорити про те, що воду потрібно використовувати очищену. Варимо відвар з фруктів, прянощів та води близько 3 хвилин. Потім я залишаю каструлю, закритою кришкою, ще хвилин на 10 - нехай відвар, як слід, настоїться.

  • Крок 2

    Переходимо до вина. Для глінтвейну найкраще використовувати сухе або напівсухе червоне вино. Хоча є маса рецептів, коли варять глінтвейн навіть з білого вина. Я взяла домашнє вино. Не будемо забувати, що у мого чоловіка є болгарські коріння)))) А значить, вино в його родині робили завжди! Червоне, насичене, сухе і чомусь міцне))) Принаймні, мені завжди так здавалося. Мало того, є сімейна історія, пов'язана з вином. Коли народився мій тоді ще майбутній чоловік Альоша, його дідусь Ваня зробив відмінне вино, добре його закупорив, підписав і залишив на зберігання в підвалі. Начебто, все, як завжди. Але не так. Це саме вино - року народження мого чоловіка - Долежай в акурат до нашого весілля! І на святковому застіллі, коли гості дарували подарунки, а натомість повинні були випити чарку горілки, у нас подавали чарку того самого вина!! Провину на той день було 22 роки! Ось так-то .... Втім, я відволіклася від глінтвейну. Вино нагріваємо в каструлі. Увага - саме нагріваємо! Вино, як і кава, абсолютно не можна кип'ятити! До теплого провину додаємо проціджений ароматний відвар.

  • Крок 3

    До вже готовому глінтвейну додають цукор - звичайно, за смаком. Дуже важко рекомендувати, скільки саме потрібно покласти цукру. Це залежить і від вина, яке Ви використовуєте, і від ступеня "Сластьона"))))

  • Крок 4

    У склянку з глінтвейном я зазвичай відправляю пару часточок лимона і апельсина. І, звичайно, лимончик на край склянки))) Ароматний, неймовірно смачний напій готовий! Зверніть увагу, поруч зі склянкою глінтвейну - паличка з крижаним цукром кандіз. Крижаний цукор в алкогольних коктейлях підкреслює природний смак фруктів, відкриває весь прихований аромат напою.

  • Крок 5

    Якщо Ви хоч раз були на гірськолижному курорті, Ви знайомі з глінтвейном не з чуток. Холод, сніг, лижі, траса (хто? Ну, хто сказав, що ця траса для новачків???) ... Ти мчиш вниз, лижі слухняно і вже звично зупиняються на черговому прольоті близько колоритною жінки. Вона - магніт! У неї є чашка гарячого глінтвейну. Випиваєш, обпалюючись, і мчиш далі. Траса вже не лякає, здається, що тобі підкоряться будь-які спуски ... Ех! Приїжджайте до нас, в Карпати! Я ж поки тільки згадую гори ... Закутавшись у пледи, сидимо з чоловіком, вболіваємо ... Але нам і так не скучно - є час поговорити, зупинити свій шалений ритм і випити склянку пряного глінтвейну. Вогник свічки, теплий плед, тиха бесіда, ласкавий погляд ... і поцілунок має присмак глінтвейну ...

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: