Грецький соус зі шпинату і йогурту

Грецький соус зі шпинату і йогурту


Цей соус містить знежирений грецький йогурт, який поєднується зі свіжим ароматним шпинатом, сиром фетою, часником, кропом, зеленою цибулею і лимоном. Соус найкраще подавати теплим, як гарнір до овочів, м'яса або з прісним лавашем.
Грецький соус зі шпинату і йогурту
0
0
21 лют
Інгредієнти:
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 стакан нарізаної цибулі шалот
  • 1 пучок нарізаного пір\'яного лука
  • 1 столову ложку подрібненого часнику
  • 1 пучок свіжого листя шпинату
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. цедри свіжого лимона
  • 2 чайні ложки свіжовичавленого лимонного соку
  • 100-200 г грецького йогурту (залежно від бажаної густоти і консистенції)
  • 150 г сиру фета розім\'яти виделкою
  • 2 столові ложки нарізаного свіжого кропу
  • Мелений чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Нагріти оливкову олію у великій сковороді на сильному вогні. Додати нарізані цибулю-шалот, пір'яний цибуля, часник і припустити, часто помішуючи до появи аромату, близько 1 хвилини. Додати шпинат і тушкувати, помішуючи, поки шпинат стане м'яким (як-би знітиться), близько 2 хвилин;

  • Крок 2

    Подрібнити тушковану суміш у блендері або кухонному комбайні до стану пюре (хоча тут як вам більше подобається: можна з грудочками, можна «в пил»);

  • Крок 3

    Додати інші інгредієнти, крім перцю, розмішати, наприкінці приправити перцем за смаком.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: