Томатний соус зі свіжих помідорів

Томатний соус зі свіжих помідорів


Приготований за цим рецептом томатний соус зі свіжих помідорів , можна зберігати в холодильнику в чистому посуді до 5 днів. Додавайте його до страв з м'яса, відварною макаронів. У 100 г такого соусу всього 70 калорій .
Томатний соус зі свіжих помідорів
0
0
20 лют
Інгредієнти:
  • 1 кг свіжих помідорів
  • 4 зубчики часнику (можна покласти більше, це справа смаку)
  • 1 велика цибулина
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 3 лаврових листа
  • 5 гілочок свіжої петрушки
  • 5 гілочок свіжого чебрецю або 1 чайна ложка сушеного чебрецю
  • шкірка 1 апельсина
  • 1/2 чайной ложки сушеного базилика
  • 1 shtepotka semyan фенхеля
  • 1 щепотка молотого кориандра
  • 1 щepotka shafrana
  • сіль, перець - за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Помідори помити і розрізати на 4 частини. Перекласти в глибоку ємність;

  • Крок 2

    До помідорам додати часник, порізану цибулину, оливкове масло і подрібнити блендером до однорідної маси;

  • Крок 3

    Загорніть лавровий лист, петрушку, чебрець і апельсинову шкірку в марлю, зав'яжіть;

  • Крок 4

    Каструлю з помідорами поставте на вогонь. Опустіть в каструлю марлю зі спеціями;

  • Крок 5

    Додайте всі інші інгредієнти;

  • Крок 6

    Нагрійте соус до кипіння, потім відкрийте кришку і варіть близько 10 хвилин, періодично помішуючи;

  • Крок 7

    Зніміть кришку і тушкуйте ще 25-30 хвилин (або поки соус не загусне);

  • Крок 8

    Видаліть траву і охолодіть. Соус готовий! У приготуванні соусу з помідорів можна експериментувати. Якщо Ви дотримуєтеся сувору дієту - приберіть з рецепту оливкова олія, можна також замінити його на лляне. Також за Вашим смаком і залежно від сезону, можна додавати в соус свіжу кінзу, кріп, базилік і т.п. Любителі гостренького можуть додати червоний перець в порошку або в свіжому вигляді. Гостра їжа покращує обмін речовин , однак разом з ним і апетит. Тому обережніше з гострими соусами! Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: