Загрузка...

Томатний соус зі свіжих помідорів

Томатний соус зі свіжих помідорів


Приготований за цим рецептом томатний соус зі свіжих помідорів , можна зберігати в холодильнику в чистому посуді до 5 днів. Додавайте його до страв з м'яса, відварною макаронів. У 100 г такого соусу всього 70 калорій .
Томатний соус зі свіжих помідорів
0
0
20 лют
Інгредієнти:
  • 1 кг свіжих помідорів
  • 4 зубчики часнику (можна покласти більше, це справа смаку)
  • 1 велика цибулина
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 3 лаврових листа
  • 5 гілочок свіжої петрушки
  • 5 гілочок свіжого чебрецю або 1 чайна ложка сушеного чебрецю
  • шкірка 1 апельсина
  • 1/2 чайной ложки сушеного базилика
  • 1 shtepotka semyan фенхеля
  • 1 щепотка молотого кориандра
  • 1 щepotka shafrana
  • сіль, перець - за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Помідори помити і розрізати на 4 частини. Перекласти в глибоку ємність;

  • Крок 2

    До помідорам додати часник, порізану цибулину, оливкове масло і подрібнити блендером до однорідної маси;

  • Крок 3

    Загорніть лавровий лист, петрушку, чебрець і апельсинову шкірку в марлю, зав'яжіть;

  • Крок 4

    Каструлю з помідорами поставте на вогонь. Опустіть в каструлю марлю зі спеціями;

  • Крок 5

    Додайте всі інші інгредієнти;

  • Крок 6

    Нагрійте соус до кипіння, потім відкрийте кришку і варіть близько 10 хвилин, періодично помішуючи;

  • Крок 7

    Зніміть кришку і тушкуйте ще 25-30 хвилин (або поки соус не загусне);

  • Крок 8

    Видаліть траву і охолодіть. Соус готовий! У приготуванні соусу з помідорів можна експериментувати. Якщо Ви дотримуєтеся сувору дієту - приберіть з рецепту оливкова олія, можна також замінити його на лляне. Також за Вашим смаком і залежно від сезону, можна додавати в соус свіжу кінзу, кріп, базилік і т.п. Любителі гостренького можуть додати червоний перець в порошку або в свіжому вигляді. Гостра їжа покращує обмін речовин , однак разом з ним і апетит. Тому обережніше з гострими соусами! Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: