Кухня китайська

Кухня китайська
0
0
20 травня
Кухня китайська


Самою незвичайною і різноманітною кухнею на світі, є саме кухня китайська унікальність і індивідуальність якої полягає у філософському підході до приготування їжі.
Перш, ніж почати готувати, китайський кухар, в першу чергу, враховує теорію Інь і Янь, щоб у страві дотримувалися рівні пропорції протилежностей. Так страва виходить гармонійним, і приносить організму не тільки ситість, але і корисність його здоров'ю.
За це теорії вся китайська їжа розділена на два типи: Інь - холодну, інгредієнти з великим вмістом води, і Янь - теплу, інгредієнти з вмістом жиру. Влітку бажано їсти холодні страви, а взимку - теплі. Тоді харчування вважається правильним. Кулінари китайської кухні вважають, що за допомогою такого балансу избегаются емоційні проблеми, досягається душевну рівновагу і це сприяє загальному здоров'ю.
З теорії Інь Янь випливає наступна теорія, яка заснована на п'яти важливих елементах світу: вода, вогонь, дерево, метал і земля. Для кожного з цих елементів є свої смаки в китайській кулінарії: солодкий, гіркий, кислий, солоний і пряний. Із цієї теорії випливає, що пряна і солодка їжа повинна ставитися до Інь, а солона, гірка і кисла - до Янь.
Тільки при дотриманні цих теорій, страва буде володіти своїми найважливішими властивостями: ароматним запахом, чудовим смаком і приємним виглядом. Тільки якщо ці теорії і властивості задовольняють вимогам, страву вважається справжнім китайським.
Головна страва на китайському столі - це рисова каша в розсипчастою або рідкому вигляді. Ця каша часто вживається навіть замість хліба. І взагалі, рис - це самий основний інгредієнт більшості китайських страв. Він вважається ситним і корисним для здоров'я.
В основному вся китайська кухня виробляється в кількох регіональних точках: Сичуань, Кантон (Гуандун), Фуцзянь і Шаньдун. І між кухнями цих регіонів теж спостерігаються свої відмінності. Наприклад, в Сиачунской кухні використовується велика кількість пекучих і пряних приправ (часник, імбир, кунжут, соєвий соус, цибуля-шалот, червоний перець) в Шаньдунськой більше звикли в морській солоній їжі (Ластівчине гніздо, трепанги - морські огірки, смажені устриці, плавники акули ) і виготовляють світлі соуси.
Китайська кухня дуже незвично і екстравагантна для європейського жителя. Але, спробувавши хоч раз, ви можете закохатися в неї назавжди.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: