Загрузка...

Кухня китайська

Кухня китайська
0
0
20 травня
Кухня китайська


Самою незвичайною і різноманітною кухнею на світі, є саме кухня китайська унікальність і індивідуальність якої полягає у філософському підході до приготування їжі.
Перш, ніж почати готувати, китайський кухар, в першу чергу, враховує теорію Інь і Янь, щоб у страві дотримувалися рівні пропорції протилежностей. Так страва виходить гармонійним, і приносить організму не тільки ситість, але і корисність його здоров'ю.
За це теорії вся китайська їжа розділена на два типи: Інь - холодну, інгредієнти з великим вмістом води, і Янь - теплу, інгредієнти з вмістом жиру. Влітку бажано їсти холодні страви, а взимку - теплі. Тоді харчування вважається правильним. Кулінари китайської кухні вважають, що за допомогою такого балансу избегаются емоційні проблеми, досягається душевну рівновагу і це сприяє загальному здоров'ю.
З теорії Інь Янь випливає наступна теорія, яка заснована на п'яти важливих елементах світу: вода, вогонь, дерево, метал і земля. Для кожного з цих елементів є свої смаки в китайській кулінарії: солодкий, гіркий, кислий, солоний і пряний. Із цієї теорії випливає, що пряна і солодка їжа повинна ставитися до Інь, а солона, гірка і кисла - до Янь.
Тільки при дотриманні цих теорій, страва буде володіти своїми найважливішими властивостями: ароматним запахом, чудовим смаком і приємним виглядом. Тільки якщо ці теорії і властивості задовольняють вимогам, страву вважається справжнім китайським.
Головна страва на китайському столі - це рисова каша в розсипчастою або рідкому вигляді. Ця каша часто вживається навіть замість хліба. І взагалі, рис - це самий основний інгредієнт більшості китайських страв. Він вважається ситним і корисним для здоров'я.
В основному вся китайська кухня виробляється в кількох регіональних точках: Сичуань, Кантон (Гуандун), Фуцзянь і Шаньдун. І між кухнями цих регіонів теж спостерігаються свої відмінності. Наприклад, в Сиачунской кухні використовується велика кількість пекучих і пряних приправ (часник, імбир, кунжут, соєвий соус, цибуля-шалот, червоний перець) в Шаньдунськой більше звикли в морській солоній їжі (Ластівчине гніздо, трепанги - морські огірки, смажені устриці, плавники акули ) і виготовляють світлі соуси.
Китайська кухня дуже незвично і екстравагантна для європейського жителя. Але, спробувавши хоч раз, ви можете закохатися в неї назавжди.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: