Паелья рецепт

Паелья рецепт
0
0
20 травня
Паелья рецепт


Національне іспанське блюдо - паелья (paella, «паейа»). Готується з рису, з оливковою олією і шафраном. У цій статті розповімо вам, як готується паелья рецепт якої буде трохи спрощено, але оригінальний смак збережеться.

Інгредієнти:
• Червоний перець - 2 шт.,
• Томат - 4 шт.,
• Куряче філе - 300 гр.,
• Цибулини - 4 шт.,
• Часник - 4 зубчики,
• Горошок - 400 гр.,
• Колечки кальмарів - 180 гр.,
• Креветки - 250 гр.,
• Мідії - 150 гр.,
• Свинина - 200 гр.,
• Рис - 500 гр.,
• М'ясний бульйон з курячих кісток - 1 л.,
• Мелена чорний перець, сіль,
• Шафран (куркума) - 1 ст.л.,
• Лимон - половина,
• Петрушка, селера,
• Оливкова олія.

Рецепт приготування:
• При кімнатній температурі разморозьте всі продукти,
• Духовку розігрійте до 200 градусів і випікайте в ній перець, поки на шкірці не з'являться бульбашки.
• Потім витягніть перець, очистіть від його від шкірки, вийміть насіння і наріжте на тонкі смужки.
• Томати облийте окропом, очистіть від шкірки, вийміть насіння і наріжте на великі шматочки.
• Очистіть цибулю і часник і дрібно наріжте.
• Поріжте петрушку і селеру, але не сильно дрібно.
• Оливкова олія розколіть на сковороді і на сильному вогні обсмажте куряче філе, порізавши його на великі шматочки. І заправте перцем і сіллю.
• Потім приберіть філе і обсмажте на сковороді м'ясо, також порізавши його крупно. І теж покладіть перець і сіль.
• Після м'яса там же обсмажте мідії.
• А після мідій - креветки.
• Після креветок смажте кільця кальмарів.
• Всі обсмажені інгредієнти складіть в окремі миски і накрийте ковдрою.
• У маслі на тій же сковороді тушкуйте цибулю і часник.
• Туди ж додайте селеру і томати і тушкуйте ще 5 хвилин.
• Додайте чорний перець, петрушку і сіль.
• Закип'ятіть бульйон, і в половину склянки його додайте куркуму.
• У сковороду з продуктами покладіть рис і смажте ще 2 хвилини, постійно перемішуючи.
• Налийте бульйон з шафраном, покладіть м'ясо і курку. Додайте залишки бульйону, доведіть до кипіння, додайте перець і сіль.
• Перець, креветки, молюски та кальмари красиво викладіть на рисі і смажте, поки не з'явиться рівна кірка.
• Подавайте блюдо на сковороді.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: