Загрузка...

Телятина в овочевому соусі з рисом

Телятина в овочевому соусі з рисом


Моєму коханому чоловікові головне в їжі - м'ясо. А вже інше - це дрібниці. Постійно гасити по одному рецепту - НЕ моєму дусі, ось і довелося винаходити новий рецепт. Вийшло дуже смачно і збалансовано. В одному блюді були і злаки, і м'ясо, і овочі. М'ясо, я думаю, можна вибрати й інше, але зізнатися, інші варіанти я не пробувала, тому як поведе себе воно при приготуванні, я не знаю. Взагалі, з м'ясними стравами у мене напружені варіанти. Рідко вдається приготувати дійсно ніжне і тане в роті м'ясо, але цей рецепт вдався на славу. Якщо вже мій чоловік - кухар, каже, що смачно, значить так воно і є. Найбільший критик у нашій родині - це він. Якщо мовчить, значить просто «можна їсти», а якщо вже хвалить, то це дійсно добре.
Телятина в овочевому соусі з рисом
0
0
29 лис
Інгредієнти:
  • 800 г телятини (ніжне м\'ясо типу вирізки)
  • 1 середня морква
  • 1 корінь петрушки
  • 1 цибулина
  • 2 середніх помідора
  • 200 г рису супер басматі
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 3-4 ст.л. рослинного масла
  • сіль, спеції за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    М'ясо я купила вже зачищеним від плівок і інших непотрібних деталей. Якщо ж у вас інший шматочок, ретельно його обробляємо, відрізаємо зайве. Нарізаємо його шматочками по 2 див.

  • Крок 2

    Шматочки перчимо, трохи солимо. Викладаємо їх на добре розігріту з трьома столовими ложками олії сковороду. Обсмажуємо з двох сторін не більше 6 хвилин: 3 на одній стороні і 3 на інший. Викладаємо на тарілку.

  • Крок 3

    Сковороду не моє, а туди ж викладаємо очищену і натерту на дрібній тертці моркву і корінь петрушки.

  • Крок 4

    Обсмажуємо пару хвилин. Бланшовані помідори і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиком і додаємо в сковороду до інших овочів.

  • Крок 5

    Всі разом тушкуємо близько 7 хвилин.

  • Крок 6

    Рис промиваємо, викладаємо на овочеву подушку рівним шаром. Часник викладаємо на рис цілими зубчиками. Солимо, перчимо.

  • Крок 7

    Обсмажене м'ясо викладаємо зверху. Заливаємо все водою, щоб рис був покритий. Щільно закриваємо сковороду кришкою, включаємо самий повільний вогонь і залишаємо на 40-50 хвилин. Потрібно стежити за рівнем води, щоб овочі не підгоріли.

  • Крок 8

    Готове блюдо викладаємо на тарілку і пригощаємо рідних смачним вечерею.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: