Телятина в овочевому соусі з рисом

Телятина в овочевому соусі з рисом


Моєму коханому чоловікові головне в їжі - м'ясо. А вже інше - це дрібниці. Постійно гасити по одному рецепту - НЕ моєму дусі, ось і довелося винаходити новий рецепт. Вийшло дуже смачно і збалансовано. В одному блюді були і злаки, і м'ясо, і овочі. М'ясо, я думаю, можна вибрати й інше, але зізнатися, інші варіанти я не пробувала, тому як поведе себе воно при приготуванні, я не знаю. Взагалі, з м'ясними стравами у мене напружені варіанти. Рідко вдається приготувати дійсно ніжне і тане в роті м'ясо, але цей рецепт вдався на славу. Якщо вже мій чоловік - кухар, каже, що смачно, значить так воно і є. Найбільший критик у нашій родині - це він. Якщо мовчить, значить просто «можна їсти», а якщо вже хвалить, то це дійсно добре.
Телятина в овочевому соусі з рисом
0
0
29 лис
Інгредієнти:
  • 800 г телятини (ніжне м\'ясо типу вирізки)
  • 1 середня морква
  • 1 корінь петрушки
  • 1 цибулина
  • 2 середніх помідора
  • 200 г рису супер басматі
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 3-4 ст.л. рослинного масла
  • сіль, спеції за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    М'ясо я купила вже зачищеним від плівок і інших непотрібних деталей. Якщо ж у вас інший шматочок, ретельно його обробляємо, відрізаємо зайве. Нарізаємо його шматочками по 2 див.

  • Крок 2

    Шматочки перчимо, трохи солимо. Викладаємо їх на добре розігріту з трьома столовими ложками олії сковороду. Обсмажуємо з двох сторін не більше 6 хвилин: 3 на одній стороні і 3 на інший. Викладаємо на тарілку.

  • Крок 3

    Сковороду не моє, а туди ж викладаємо очищену і натерту на дрібній тертці моркву і корінь петрушки.

  • Крок 4

    Обсмажуємо пару хвилин. Бланшовані помідори і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиком і додаємо в сковороду до інших овочів.

  • Крок 5

    Всі разом тушкуємо близько 7 хвилин.

  • Крок 6

    Рис промиваємо, викладаємо на овочеву подушку рівним шаром. Часник викладаємо на рис цілими зубчиками. Солимо, перчимо.

  • Крок 7

    Обсмажене м'ясо викладаємо зверху. Заливаємо все водою, щоб рис був покритий. Щільно закриваємо сковороду кришкою, включаємо самий повільний вогонь і залишаємо на 40-50 хвилин. Потрібно стежити за рівнем води, щоб овочі не підгоріли.

  • Крок 8

    Готове блюдо викладаємо на тарілку і пригощаємо рідних смачним вечерею.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: