Загрузка...

Кхау пхат

Кхау пхат


Таку назву носить блюдо тайської кухні, яке буквально перекладається як «смажений рис». Цю страву можна порівняти з нашим пловом, тільки на азіатський манер: з додаванням креветок, свинини та курки, приправлений гострим перцем і соєвим соусом. Азіатську кухню часто називають «здоров'я в коробочці» з-за великої кількості корисних продуктів (таких як рис, морепродукти), які використовуються для приготування традиційних страв. Наприклад, таких як, сьогоднішнє. У зв'язку з жарким кліматом і не завжди належними умовами зберігання продуктів, страви готуються дуже гострі, з використанням безлічі пекучих спецій. Це допомагає убезпечити продукти, так як гострі спеції володіють антисептичними і антибактеріальними властивостями. Так як у нашій місцевості таких проблем немає, я вирішила приготувати не надто гостро.
Кхау пхат
+2
0
29 лис
Інгредієнти:
  • Рис довгозерний - ½ склянки
  • Очищені креветки - 100 г
  • Свинина - 100 г
  • Куряче філе - 100 г
  • Ананас - 100 г
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Перець чилі - 1 маленький
  • Помідори - 100 г
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Соєвий соус - 50 г
  • Рослинна олія - 3-5 ст. ложок
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Рис відварити і промити в воді, нарізати куряче філе на довгі смужки.

  • Крок 2

    Потім також свинину.

  • Крок 3

    Підсмажити свинину, слідом додати курку і смажити до готовності.

  • Крок 4

    Очистити і дрібно нарізати цибулю, часник, а також гострий перець чилі.

  • Крок 5

    В окремій сковороді обсмажити цибулю, часник і перець.

  • Крок 6

    Додати нарізані помідори.

  • Крок 7

    Влити соєвий соус, відправити в сковороду свинину, курку і креветки, перемішати.

  • Крок 8

    Нарізати дрібними кубиками ананаси і викласти до решти інгредієнтів.

  • Крок 9

    Все добре перешкодити, а потім додати рис.

  • Крок 10

    Готувати 5-7 хвилин, якщо не вистачає солі - додати ще соєвого соусу. Подавати в теплому вигляді.

  • Крок 11

    Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: