Смажений рис зі свининою рецепт з фото

Смажений рис зі свининою рецепт з фото


Смажений рис зі свининою - це відмінний варіант для ситного обіду або вечері. Готується воно дуже швидко, використовуючи китайські принципи приготування - швидка обсмажування на великому вогні. Дивіться рецепт з фото і готуйте на здоров'я!
Смажений рис зі свининою рецепт з фото
+2
0
15 лис
Інгредієнти:
  • Перець солодкий червоний 1 шт.
  • Рис 200 г
  • Масло рослинне 2 ст.л.
  • Соєвий соус 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Свинина м\'якоть 200 г
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Лимонний сік 1 ст.л.
  • Перець чилі мелений 0.3 ч.л
  • Зелень за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Насправді, блюдо готується з доступних продуктів. Єдине, що скажу відразу - кількість інгредієнтів, яке я вказала, сміливо можна множити на 2!

  • Крок 2

    Овочі нарізаємо невеликими кубиками. Часник я просто розрізала на пластинки, все ж дрібно подрібнений часник дає зовсім інший ефект. Одночасно з цим ставимо варитися рис. Ви можете зварити його Вашим улюбленим способом. Я ж завжди варю за старовинним китайським рецептом. Все просто. У каструлю засипаємо 200 г рису, заливаємо його 300 мл холодної води, солимо або додаємо спеції і ставимо на вогонь. А далі варимо за схемою: 7 хвилин - на сильному вогні, 3 хв. - На середньому, 2 хв. - На повільному. І залишаємо настоюватися 12 хвилин. У загальній складності, розсипчастий смачний рис готується 24 хвилини. При бажанні, рис для цієї страви можна відварити заздалегідь.

  • Крок 3

    Кубиками нарізаємо м'ясо. Добре підійде свиняча шия або просто м'якоть з жирком.

  • Крок 4

    На розпеченій сковороді з рослинним маслом, на сильному вогні обсмажуємо м'ясо та овочі. Смажимо швидко, часто помішуючи. При такому способі обсмажування зберігаються багато вітамінів, і продукт не стає "перетравленим", залишається соковитим і смачним. У мене обсмажування зайняла близько 7-10 хвилин. Але в кожному випадку потрібно дивитися, чи готові продукти, спробуйте м'ясо, овочі-то в кожному разі приготуються! За 2-3 хвилини до кінця смаження я додала соєвий соус - він прискорить процес приготування і наситить сіллю продукти на сковородочки. Тепер розбиваємо в сковороду сирі яйця, ретельно і швидко перемішуємо. Все, додаємо вже зварений рис. Залишилось приправити наша страва - лимонний сік, мелений перець чилі і дрібно порізана зелень. Все акуратно перемішуємо, даємо страві прогрітися і насититися ароматами і смаками один-одного)

  • Крок 5

    Звичайно, в ідеалі, треба було б використати сковороду вок, але у мене її немає. Повірте, і на звичайній сковороді виходить дуже смачне блюдо! Причому, це зовсім не плов. Але і назвати його рисовою кашею з м'ясом - язик не повертається. Пригощайтеся! Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: