Загрузка...

Смажений рис зі свининою рецепт з фото

Смажений рис зі свининою рецепт з фото


Смажений рис зі свининою - це відмінний варіант для ситного обіду або вечері. Готується воно дуже швидко, використовуючи китайські принципи приготування - швидка обсмажування на великому вогні. Дивіться рецепт з фото і готуйте на здоров'я!
Смажений рис зі свининою рецепт з фото
+2
0
15 лис
Інгредієнти:
  • Перець солодкий червоний 1 шт.
  • Рис 200 г
  • Масло рослинне 2 ст.л.
  • Соєвий соус 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Свинина м\'якоть 200 г
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Лимонний сік 1 ст.л.
  • Перець чилі мелений 0.3 ч.л
  • Зелень за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Насправді, блюдо готується з доступних продуктів. Єдине, що скажу відразу - кількість інгредієнтів, яке я вказала, сміливо можна множити на 2!

  • Крок 2

    Овочі нарізаємо невеликими кубиками. Часник я просто розрізала на пластинки, все ж дрібно подрібнений часник дає зовсім інший ефект. Одночасно з цим ставимо варитися рис. Ви можете зварити його Вашим улюбленим способом. Я ж завжди варю за старовинним китайським рецептом. Все просто. У каструлю засипаємо 200 г рису, заливаємо його 300 мл холодної води, солимо або додаємо спеції і ставимо на вогонь. А далі варимо за схемою: 7 хвилин - на сильному вогні, 3 хв. - На середньому, 2 хв. - На повільному. І залишаємо настоюватися 12 хвилин. У загальній складності, розсипчастий смачний рис готується 24 хвилини. При бажанні, рис для цієї страви можна відварити заздалегідь.

  • Крок 3

    Кубиками нарізаємо м'ясо. Добре підійде свиняча шия або просто м'якоть з жирком.

  • Крок 4

    На розпеченій сковороді з рослинним маслом, на сильному вогні обсмажуємо м'ясо та овочі. Смажимо швидко, часто помішуючи. При такому способі обсмажування зберігаються багато вітамінів, і продукт не стає "перетравленим", залишається соковитим і смачним. У мене обсмажування зайняла близько 7-10 хвилин. Але в кожному випадку потрібно дивитися, чи готові продукти, спробуйте м'ясо, овочі-то в кожному разі приготуються! За 2-3 хвилини до кінця смаження я додала соєвий соус - він прискорить процес приготування і наситить сіллю продукти на сковородочки. Тепер розбиваємо в сковороду сирі яйця, ретельно і швидко перемішуємо. Все, додаємо вже зварений рис. Залишилось приправити наша страва - лимонний сік, мелений перець чилі і дрібно порізана зелень. Все акуратно перемішуємо, даємо страві прогрітися і насититися ароматами і смаками один-одного)

  • Крок 5

    Звичайно, в ідеалі, треба було б використати сковороду вок, але у мене її немає. Повірте, і на звичайній сковороді виходить дуже смачне блюдо! Причому, це зовсім не плов. Але і назвати його рисовою кашею з м'ясом - язик не повертається. Пригощайтеся! Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: