Рис зі свининою та овочами

Рис зі свининою та овочами


Подивившись в інтернеті рецепт рису з овочами, мені сподобалося їх поєднання і те, що м'ясо в рецепті обсмажують до скориночки. Але, в рецепті м'ясо і овочі готують окремо, а мені все-таки здається, що м'ясо смажене разом з овочами набагато смачніше. Ось так, після невеликих корективів і з'являються свої «фірмові» домашні рецепти ;)) Поєднання різнобарвних овочів робить страву барвистим, апетитним і більш корисним.
Зазвичай, я готую рис з м'ясом за принципом плову, і м'ясо у страві виходить ніби тушкованим. Але ось захотілося ... смаженої свинини з овочами, та ще й з рисом!)) Готувати цю страву, треба не відходячи від плити, оскільки все відбувається дуже швидко. У результаті виходить дуже смачне блюдо для всієї родини.
Рис зі свининою та овочами
0
0
08 лис
Інгредієнти:
  • 300 г довгого рису
  • 400 г свинини (ошийок, лопатка)
  • 1 велика цибулина
  • 1 середня морква
  • 3 зубчики часнику
  • 1 невеликий корінець імбиру
  • 1 червоний солодкий перець (паприка)
  • 100 г зеленого горошку (свіжого, замороженого, консервованого)
  • рослинна олія
  • сіль
  • мелений чорний перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Ретельно промийте рис під проточною водою до тих пір, поки вода не стікатиме ідеально прозора. Зваріть його в підсоленій воді до готовності і відкиньте на друшляк.

  • Крок 2

    У сотейнику розігрійте трохи рослинного масла. Свинину наріжте невеликими шматочками і покладіть в розігріте масло, посоліть, поперчіть і готуйте до утворення рум'яної скоринки. Свинина готується швидко, не пересушити її.

  • Крок 3

    Додайте до м'яса нарізану ріпчасту цибулю і смажте, поки цибуля не почне набувати світло-коричневий колір і приємний цибульний запах.

  • Крок 4

    Морква, імбир і солодку паприку наріжте кубиками, часник подрібніть, і разом з замороженим горошком додайте в сотейник до м'яса з цибулею. Обсмажуйте на середньому вогні 1-2 хвилини. Морква, приготована до напівготовності смачніше і корисніше.

  • Крок 5

    Через брак свіжого горошку і паприки, я використовувала консервований горошок і сушені шматочки солодкої паприки, тому їх краще додавати, коли морква майже готова.

  • Крок 6

    Потім додайте в сотейник рис, акуратно перемішайте його з м'ясом і овочами, прогрійте 1-2 хвилини і ... страва готова. Приємного апетиту.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: