Загрузка...

Рис зі свининою та овочами

Рис зі свининою та овочами


Подивившись в інтернеті рецепт рису з овочами, мені сподобалося їх поєднання і те, що м'ясо в рецепті обсмажують до скориночки. Але, в рецепті м'ясо і овочі готують окремо, а мені все-таки здається, що м'ясо смажене разом з овочами набагато смачніше. Ось так, після невеликих корективів і з'являються свої «фірмові» домашні рецепти ;)) Поєднання різнобарвних овочів робить страву барвистим, апетитним і більш корисним.
Зазвичай, я готую рис з м'ясом за принципом плову, і м'ясо у страві виходить ніби тушкованим. Але ось захотілося ... смаженої свинини з овочами, та ще й з рисом!)) Готувати цю страву, треба не відходячи від плити, оскільки все відбувається дуже швидко. У результаті виходить дуже смачне блюдо для всієї родини.
Рис зі свининою та овочами
0
0
08 лис
Інгредієнти:
  • 300 г довгого рису
  • 400 г свинини (ошийок, лопатка)
  • 1 велика цибулина
  • 1 середня морква
  • 3 зубчики часнику
  • 1 невеликий корінець імбиру
  • 1 червоний солодкий перець (паприка)
  • 100 г зеленого горошку (свіжого, замороженого, консервованого)
  • рослинна олія
  • сіль
  • мелений чорний перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Ретельно промийте рис під проточною водою до тих пір, поки вода не стікатиме ідеально прозора. Зваріть його в підсоленій воді до готовності і відкиньте на друшляк.

  • Крок 2

    У сотейнику розігрійте трохи рослинного масла. Свинину наріжте невеликими шматочками і покладіть в розігріте масло, посоліть, поперчіть і готуйте до утворення рум'яної скоринки. Свинина готується швидко, не пересушити її.

  • Крок 3

    Додайте до м'яса нарізану ріпчасту цибулю і смажте, поки цибуля не почне набувати світло-коричневий колір і приємний цибульний запах.

  • Крок 4

    Морква, імбир і солодку паприку наріжте кубиками, часник подрібніть, і разом з замороженим горошком додайте в сотейник до м'яса з цибулею. Обсмажуйте на середньому вогні 1-2 хвилини. Морква, приготована до напівготовності смачніше і корисніше.

  • Крок 5

    Через брак свіжого горошку і паприки, я використовувала консервований горошок і сушені шматочки солодкої паприки, тому їх краще додавати, коли морква майже готова.

  • Крок 6

    Потім додайте в сотейник рис, акуратно перемішайте його з м'ясом і овочами, прогрійте 1-2 хвилини і ... страва готова. Приємного апетиту.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: