Загрузка...

Рис з куркою та овочами

Рис з куркою та овочами


Найсмачніше тут - це овочі. На першому місці кисло-солодкі баклажани, як доповнення мікс з цибулі, перцю, помідорів і всього чого хочете. А рис з м'ясом красиво створюють нейтральний білосніжний фон для солістів.
Рис з куркою та овочами
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • Рис шліфований круглий (160 гр) 0.9ст.
  • Куряче філе (300 гр) 1шт
  • Баклажани (400 гр) 2шт
  • Помідори (500 гр) 5шт
  • Перець солодкий (200 гр) 4шт
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Морква (100 гр) 1шт
  • Часник (6 гр) 1зуб.
  • Олія рослинна (раф.) (50 гр) 5ст.л.
  • Молоко 2.5% (300 гр) 1.5ст.
  • Борошно пшеничне в / с (50 гр) 2ст.л.
  • Оцет 9% (30 гр) 2ст.л.
  • Цукор (8 гр) 1ч.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Баклажан очистити від шкірки і нарізати соломкою. Опустити в холодну воду на 40-60 хв. Рис відварити до напівготовності. Воду злити.

  • Крок 2

    Куряче м'ясо пропустити через м'ясорубку з цибулею (1шт.) і часником або порізати невеликими шматочками (цибуля і часник подрібнити ножем). Посолити і додати спеції за смаком. Якщо є готовий заморожений фарш, його слід заздалегідь розморозити в холодильнику. Залишковий цибулю дрібно нарізати.

  • Крок 3

    Моркву натерти на крупній тертці. Перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками.

  • Крок 4

    З помідор зняти шкірку і нарізати кубиками. Як очистити помідори без окропу можна подивитися в рецепті "Фаршировані баклажани Імам баялди". З баклажанів злити воду, злегка їх віджати і обсушити (щоб при смаженні не бризкали масло). На розігрітій олії на сильному вогні обсмажити шматочки до рум'яної скоринки.

  • Крок 5

    Додати цибулю і смажити до його прозорості. Додати моркву і перець. Готувати 5-7 хв.

  • Крок 6

    Додати помідори і смажити ще 10 хв. Посолити, додати спеції, оцет, цукор і готувати близько 5 хв.Дно форми для запікання змастити олією.

  • Крок 7

    Викласти рис. Потім фарш.

  • Крок 8

    Зверху викласти овочі. Влити 1ст. гарячої води, а краще бульйону. Підігріти молоко.

  • Крок 9

    Приготувати соус. Любителі майонезу можуть скористатися ним, але смак буде іншим. На сковороду налити 2 ст.л. рослинної олії (можна замінити на вершкове). Насипати борошно і змішати з маслом (краще вилкою). Акуратно влити молоко.

  • Крок 10

    Перемішати і довести до кипіння. Готувати помішуючи, поки не почне густіти. Замість молока можна використовувати вершки, розбавлені водою. Можна влити бульйон і додати сметану. Напіврідкий соус посолити і додати спеції за смаком. Готувати до консистенції сметани.

  • Крок 11

    Рівномірно залити овочі соусом. Довести в мікрохвильовці до готовності фаршу і рису. Високий режим - 5 хв, середній - 20 хв, витримка в печі - 10 хв. Якщо використовувати духовку, то готувати 40 хв при температурі 180 градусів.

  • Крок 12

    Дати запіканці трохи охолонути і можна подавати. Усі шари повинні добре "склеїтися" і можна розрізати запіканку як торт. Порції встановити на тарілку широкої бічною стороною шматка, у вигляді піраміди, і посипати дрібно нарізаною зеленню.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: