Рис з куркою та овочами

Рис з куркою та овочами


Найсмачніше тут - це овочі. На першому місці кисло-солодкі баклажани, як доповнення мікс з цибулі, перцю, помідорів і всього чого хочете. А рис з м'ясом красиво створюють нейтральний білосніжний фон для солістів.
Рис з куркою та овочами
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • Рис шліфований круглий (160 гр) 0.9ст.
  • Куряче філе (300 гр) 1шт
  • Баклажани (400 гр) 2шт
  • Помідори (500 гр) 5шт
  • Перець солодкий (200 гр) 4шт
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Морква (100 гр) 1шт
  • Часник (6 гр) 1зуб.
  • Олія рослинна (раф.) (50 гр) 5ст.л.
  • Молоко 2.5% (300 гр) 1.5ст.
  • Борошно пшеничне в / с (50 гр) 2ст.л.
  • Оцет 9% (30 гр) 2ст.л.
  • Цукор (8 гр) 1ч.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Баклажан очистити від шкірки і нарізати соломкою. Опустити в холодну воду на 40-60 хв. Рис відварити до напівготовності. Воду злити.

  • Крок 2

    Куряче м'ясо пропустити через м'ясорубку з цибулею (1шт.) і часником або порізати невеликими шматочками (цибуля і часник подрібнити ножем). Посолити і додати спеції за смаком. Якщо є готовий заморожений фарш, його слід заздалегідь розморозити в холодильнику. Залишковий цибулю дрібно нарізати.

  • Крок 3

    Моркву натерти на крупній тертці. Перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками.

  • Крок 4

    З помідор зняти шкірку і нарізати кубиками. Як очистити помідори без окропу можна подивитися в рецепті "Фаршировані баклажани Імам баялди". З баклажанів злити воду, злегка їх віджати і обсушити (щоб при смаженні не бризкали масло). На розігрітій олії на сильному вогні обсмажити шматочки до рум'яної скоринки.

  • Крок 5

    Додати цибулю і смажити до його прозорості. Додати моркву і перець. Готувати 5-7 хв.

  • Крок 6

    Додати помідори і смажити ще 10 хв. Посолити, додати спеції, оцет, цукор і готувати близько 5 хв.Дно форми для запікання змастити олією.

  • Крок 7

    Викласти рис. Потім фарш.

  • Крок 8

    Зверху викласти овочі. Влити 1ст. гарячої води, а краще бульйону. Підігріти молоко.

  • Крок 9

    Приготувати соус. Любителі майонезу можуть скористатися ним, але смак буде іншим. На сковороду налити 2 ст.л. рослинної олії (можна замінити на вершкове). Насипати борошно і змішати з маслом (краще вилкою). Акуратно влити молоко.

  • Крок 10

    Перемішати і довести до кипіння. Готувати помішуючи, поки не почне густіти. Замість молока можна використовувати вершки, розбавлені водою. Можна влити бульйон і додати сметану. Напіврідкий соус посолити і додати спеції за смаком. Готувати до консистенції сметани.

  • Крок 11

    Рівномірно залити овочі соусом. Довести в мікрохвильовці до готовності фаршу і рису. Високий режим - 5 хв, середній - 20 хв, витримка в печі - 10 хв. Якщо використовувати духовку, то готувати 40 хв при температурі 180 градусів.

  • Крок 12

    Дати запіканці трохи охолонути і можна подавати. Усі шари повинні добре "склеїтися" і можна розрізати запіканку як торт. Порції встановити на тарілку широкої бічною стороною шматка, у вигляді піраміди, і посипати дрібно нарізаною зеленню.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: