Судак в сметанному соусі рецепт з фото

Судак в сметанному соусі рецепт з фото


Перед Вами рецепт, не залишив байдужим, жодної людини. На мій погляд, це самий простий і одночасно гідний рецепт для святкового застілля. З ідеєю, я познайомилася в Різдво і відтоді, рецепт зазнав деяких змін, і мені здається, в кращу сторону.
Судак в сметанному соусі рецепт з фото
+2
0
20 лис
Інгредієнти:
  • Риба велика 1 шт.
  • Лимон 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 кг.
  • Сметана 400 мл.
  • Майонез домашній 2 ст.л
  • Суміш перців і сіль за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Думаю, рибу можна використовувати будь-яку, аби було мало кісток. Не думаю, що для цього рецепта підійде, лящ наприклад. Надто вже, він костляв. Приступимо? Я вже не раз писала, що мій тато рибалка. Тому, риба буває частим гостем у нашому домі. А тут ще й друг, мішечок рибки підкинув і натякнув, що треба б це чудо приготувати повкуснее і з'їсти в загальній компанії. Сказано-зроблено. Підготувати рибу до запікання (очистити, випатрати, відрізати голову і хвіст, в цій страві нам все це не потрібно), викласти на змащену оливковою олією посуд для запікання.

  • Крок 2

    Викласти рибу на Жарников, можна в декількох варіантах. Можна цілком, або ... моє приватне перевагу нарізану великими шматками. Я пробувала і так, і так. На мій смак, краще рибу різати. Вона більш активно просякнута соусом, і дуже зручно розкладати її порційно гостям на тарілки. Я покажу вам, як виглядають обидва варіанти. І вибір, безумовно за вами.

  • Крок 3

    Вибачте за сумбурні подробиці, але тут важлива кожна дрібниця. А тому, якщо ви вибрали варіант з рибою цілком, ви повинні її надрізати. Кожен надріз просочити (прямо заливати туди) лимонним соком і перцем. Відразу тут і згадаю, для цього рецепта, вам не потрібні приправи. ТІЛЬКИ СІЛЬ і свіжий перець. І безумовно, лимони. НЕ забудьте про черевця. Там теж полийте, посоліть і поперчіть. Якщо рибка шматочками, теж саме зробити з кожним, не забуваючи обробити всі сторони риби.

  • Крок 4

    Готуємо соус: Багато цибулі ріжемо півкільцями і відправляємо в каструльку.

  • Крок 5

    Додаємо туди сметану (дуже багато) і майонез (досить 2 ст. Ложок). Сметани, у мене йде 250 мл. банку. Іноді навіть дві. Залежно від кількості риби. НЕ ігноруйте майонез. НЕ знаю в чому секрет, але цих пари ложок достатньо, щоб соус був незрівнянним. Чисто сметанний соус, мені не сподобався. Або, як варіант, розбавте її гірчицею і хріном. Тоді, взагалі пісня! Перемішуємо. Не забудьте соус посолити і поперчити за смаком. Не можна просто залити чим попало, соус, це важлива частина рецепта. Соус повинен бути не надто густий і не рідкий. Якщо у вас дуже густа сметана, то додайте трохи кип'яченої водички. Водички, я додаю завжди. Зовсім трохи. Думаю, на фото видно, яка густота у соусу.

  • Крок 6

    Заливаємо нашу рибу соусом. Не забуваючи заливати в розрізи і черево. У череві, ОБОВ'ЯЗКОВО має бути цибуля. Якщо це шматочки, то в кожному шматочку, там де черевце-ЛУК! Ретельно поливаємо рибу зверху. Якщо шматками судак, то між кожним шматочком, повинен знаходиться ваш соус!

  • Крок 7

    Ставимо в духовку. Спочатку температура 200. Як закипить (ви побачите як соус завирував), 180. Програма «Бабусина духовка" (тобто звичайна духовка). Час приготування я не скажу, ви відчуєте це по запаху і зовнішньому вигляду риби. Під час готування, кілька разів відкрити духовку і полити рибу зверху соусом з піддону. НЕ ЗАБУВАЙТЕ відкривати і поливати соусом рибку. Це теж важлива частина приготування. Не кидайте рибу в духовку просто так, приділіть їй трохи вашого дорогоцінного уваги, і ви будете винагороджені!

  • Крок 8

    Під час приготування, запахи такі, що шлунок зводить і мимоволі виділяються слюні. Дуже багато ароматів. Настільки несподіваних для страви з риби, що я диву давалася.

  • Крок 9

    Ось так, це виглядає, якщо риба Целікова. Взагалі, вражає більше риба не порційна, але за смаком, виграє таки розрізана на шматочки. Більше ароматів і риба соковитіше і смачніше. Адже соусом, просочилося ВСЕ. Прошу вибачення за різні фото, але рецепт був би не повним, що не виклади я обидва варіанти. А деякі фото, вже з мого кулінарного архіву, відповідно, зроблені різними фотоапаратами.

  • Крок 10

    Прикрашайте рибку, на Ваш розсуд. Ту, що ми готували цілком, нам так і доводилося подавати, на Жарников. Рибниці такого розміру, я поки не завела. А порційну, простіше викласти на Рибниця. Та й по тарілочках розкладати легше. Зверніть увагу на купу соусу, в якому знаходиться риба. ВИ думаєте він залишається???? НИ ложечки, ні крапельки! Змітають разом з соусом ... Їдять зі стогонами. Настільки риба смачна. А я скажу так. Товариш я, дюже розпещений. У силу того, що рибою мене не здивуєш, люблю тільки стерлядь і решту рибу, загалом-то ігнорую. Але тільки не в цьому випадку. Тепер і судак, частий гість нашого столу! Сподіваюся, тепер і Вашого! Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: