Загрузка...

Судак в сметанному соусі рецепт з фото

Судак в сметанному соусі рецепт з фото


Перед Вами рецепт, не залишив байдужим, жодної людини. На мій погляд, це самий простий і одночасно гідний рецепт для святкового застілля. З ідеєю, я познайомилася в Різдво і відтоді, рецепт зазнав деяких змін, і мені здається, в кращу сторону.
Судак в сметанному соусі рецепт з фото
+2
0
20 лис
Інгредієнти:
  • Риба велика 1 шт.
  • Лимон 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 кг.
  • Сметана 400 мл.
  • Майонез домашній 2 ст.л
  • Суміш перців і сіль за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Думаю, рибу можна використовувати будь-яку, аби було мало кісток. Не думаю, що для цього рецепта підійде, лящ наприклад. Надто вже, він костляв. Приступимо? Я вже не раз писала, що мій тато рибалка. Тому, риба буває частим гостем у нашому домі. А тут ще й друг, мішечок рибки підкинув і натякнув, що треба б це чудо приготувати повкуснее і з'їсти в загальній компанії. Сказано-зроблено. Підготувати рибу до запікання (очистити, випатрати, відрізати голову і хвіст, в цій страві нам все це не потрібно), викласти на змащену оливковою олією посуд для запікання.

  • Крок 2

    Викласти рибу на Жарников, можна в декількох варіантах. Можна цілком, або ... моє приватне перевагу нарізану великими шматками. Я пробувала і так, і так. На мій смак, краще рибу різати. Вона більш активно просякнута соусом, і дуже зручно розкладати її порційно гостям на тарілки. Я покажу вам, як виглядають обидва варіанти. І вибір, безумовно за вами.

  • Крок 3

    Вибачте за сумбурні подробиці, але тут важлива кожна дрібниця. А тому, якщо ви вибрали варіант з рибою цілком, ви повинні її надрізати. Кожен надріз просочити (прямо заливати туди) лимонним соком і перцем. Відразу тут і згадаю, для цього рецепта, вам не потрібні приправи. ТІЛЬКИ СІЛЬ і свіжий перець. І безумовно, лимони. НЕ забудьте про черевця. Там теж полийте, посоліть і поперчіть. Якщо рибка шматочками, теж саме зробити з кожним, не забуваючи обробити всі сторони риби.

  • Крок 4

    Готуємо соус: Багато цибулі ріжемо півкільцями і відправляємо в каструльку.

  • Крок 5

    Додаємо туди сметану (дуже багато) і майонез (досить 2 ст. Ложок). Сметани, у мене йде 250 мл. банку. Іноді навіть дві. Залежно від кількості риби. НЕ ігноруйте майонез. НЕ знаю в чому секрет, але цих пари ложок достатньо, щоб соус був незрівнянним. Чисто сметанний соус, мені не сподобався. Або, як варіант, розбавте її гірчицею і хріном. Тоді, взагалі пісня! Перемішуємо. Не забудьте соус посолити і поперчити за смаком. Не можна просто залити чим попало, соус, це важлива частина рецепта. Соус повинен бути не надто густий і не рідкий. Якщо у вас дуже густа сметана, то додайте трохи кип'яченої водички. Водички, я додаю завжди. Зовсім трохи. Думаю, на фото видно, яка густота у соусу.

  • Крок 6

    Заливаємо нашу рибу соусом. Не забуваючи заливати в розрізи і черево. У череві, ОБОВ'ЯЗКОВО має бути цибуля. Якщо це шматочки, то в кожному шматочку, там де черевце-ЛУК! Ретельно поливаємо рибу зверху. Якщо шматками судак, то між кожним шматочком, повинен знаходиться ваш соус!

  • Крок 7

    Ставимо в духовку. Спочатку температура 200. Як закипить (ви побачите як соус завирував), 180. Програма «Бабусина духовка" (тобто звичайна духовка). Час приготування я не скажу, ви відчуєте це по запаху і зовнішньому вигляду риби. Під час готування, кілька разів відкрити духовку і полити рибу зверху соусом з піддону. НЕ ЗАБУВАЙТЕ відкривати і поливати соусом рибку. Це теж важлива частина приготування. Не кидайте рибу в духовку просто так, приділіть їй трохи вашого дорогоцінного уваги, і ви будете винагороджені!

  • Крок 8

    Під час приготування, запахи такі, що шлунок зводить і мимоволі виділяються слюні. Дуже багато ароматів. Настільки несподіваних для страви з риби, що я диву давалася.

  • Крок 9

    Ось так, це виглядає, якщо риба Целікова. Взагалі, вражає більше риба не порційна, але за смаком, виграє таки розрізана на шматочки. Більше ароматів і риба соковитіше і смачніше. Адже соусом, просочилося ВСЕ. Прошу вибачення за різні фото, але рецепт був би не повним, що не виклади я обидва варіанти. А деякі фото, вже з мого кулінарного архіву, відповідно, зроблені різними фотоапаратами.

  • Крок 10

    Прикрашайте рибку, на Ваш розсуд. Ту, що ми готували цілком, нам так і доводилося подавати, на Жарников. Рибниці такого розміру, я поки не завела. А порційну, простіше викласти на Рибниця. Та й по тарілочках розкладати легше. Зверніть увагу на купу соусу, в якому знаходиться риба. ВИ думаєте він залишається???? НИ ложечки, ні крапельки! Змітають разом з соусом ... Їдять зі стогонами. Настільки риба смачна. А я скажу так. Товариш я, дюже розпещений. У силу того, що рибою мене не здивуєш, люблю тільки стерлядь і решту рибу, загалом-то ігнорую. Але тільки не в цьому випадку. Тепер і судак, частий гість нашого столу! Сподіваюся, тепер і Вашого! Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: