Загрузка...

Скумбрія, фарширована яйцем і сиром

Скумбрія, фарширована яйцем і сиром


Завдяки показному хімічним складом скумбрію бажано регулярно включати в наш раціон, особливо дітям і підліткам. Але на нашому столі майже завжди гостює солона або копчена рибка, яка, до речі, не всім корисна. Багато знаходять свіжу скумбрію занадто жирної і пахучої, тим не менш, з неї можна приготувати чудові страви з овочами, у фритюрі, на грилі, фаршировану і під різними соусами. Скумбрія дуже добре поєднується з яйцем і сиром, а запечена в духовці має менше калорій, ніж обсмажена в олії, на сковороді.
Скумбрія, фарширована яйцем і сиром
+1
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 1 скумбрія
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • 1 яйце
  • 30 г твердого сиру
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ст. л. нарізаної зелені петрушки
  • 1 ч. л. лимонної цедри (натертої на дрібній тертці)
  • 3 смужки лимонної цедри
  • 1 ст. ложка майонезу
  • 1 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Для однієї скумбрії середнього розміру досить одного яйця, яке зваріть круто. Сир і яйце натріть на крупній тертці, додайте нарізану зелень, гірчицю, лимонну цедру. перемішайте

  • Крок 2

    Скумбрію вимийте, що не відрізаючи голову, розріжте черевце і видаліть всі нутрощі і зябра, ретельно вимийте під проточною водою. Кінцем гострого ножа або ножицями, акуратно, щоб не пошкодити шкіру, надріжте хребет і акуратно вийміть його, потім пальцями або пінцетом видаліть великі бічні кістки, зробіть три надрізи на одній стороні рибки (за бажанням, для краси), збризніть лимонним соком, злегка посоліть , поперчіть всередині і зовні.

  • Крок 3

    Начините фаршем скумбрію, зашивати черевце не обов'язково, просто щільніше притисніть фарш пальцями.

  • Крок 4

    Деко застеліть фольгою, змастіть рослинною олією, викладіть скумбрію, фаршировану яйцем і сиром, в надрізи покладіть смужки цедри лимона, змастіть скумбрію тонким шаром майонезу і шкірка придбає красивий золотистий колір. Залежно від величини риби, запікайте від 25 до 45 хвилин при температурі 190 ° С. При подачі прикрасьте лимоном і петрушкою. Запечена скумбрія дуже смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: