Скумбрія, фарширована яйцем і сиром

Скумбрія, фарширована яйцем і сиром


Завдяки показному хімічним складом скумбрію бажано регулярно включати в наш раціон, особливо дітям і підліткам. Але на нашому столі майже завжди гостює солона або копчена рибка, яка, до речі, не всім корисна. Багато знаходять свіжу скумбрію занадто жирної і пахучої, тим не менш, з неї можна приготувати чудові страви з овочами, у фритюрі, на грилі, фаршировану і під різними соусами. Скумбрія дуже добре поєднується з яйцем і сиром, а запечена в духовці має менше калорій, ніж обсмажена в олії, на сковороді.
Скумбрія, фарширована яйцем і сиром
+2
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 1 скумбрія
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • 1 яйце
  • 30 г твердого сиру
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ст. л. нарізаної зелені петрушки
  • 1 ч. л. лимонної цедри (натертої на дрібній тертці)
  • 3 смужки лимонної цедри
  • 1 ст. ложка майонезу
  • 1 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Для однієї скумбрії середнього розміру досить одного яйця, яке зваріть круто. Сир і яйце натріть на крупній тертці, додайте нарізану зелень, гірчицю, лимонну цедру. перемішайте

  • Крок 2

    Скумбрію вимийте, що не відрізаючи голову, розріжте черевце і видаліть всі нутрощі і зябра, ретельно вимийте під проточною водою. Кінцем гострого ножа або ножицями, акуратно, щоб не пошкодити шкіру, надріжте хребет і акуратно вийміть його, потім пальцями або пінцетом видаліть великі бічні кістки, зробіть три надрізи на одній стороні рибки (за бажанням, для краси), збризніть лимонним соком, злегка посоліть , поперчіть всередині і зовні.

  • Крок 3

    Начините фаршем скумбрію, зашивати черевце не обов'язково, просто щільніше притисніть фарш пальцями.

  • Крок 4

    Деко застеліть фольгою, змастіть рослинною олією, викладіть скумбрію, фаршировану яйцем і сиром, в надрізи покладіть смужки цедри лимона, змастіть скумбрію тонким шаром майонезу і шкірка придбає красивий золотистий колір. Залежно від величини риби, запікайте від 25 до 45 хвилин при температурі 190 ° С. При подачі прикрасьте лимоном і петрушкою. Запечена скумбрія дуже смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: