Загрузка...

Смажене філе тріски з зеленим соусом

Смажене філе тріски з зеленим соусом


Тріска багата вітаміном В12, містить невелику кількість калорій і жиру, тому вона ідеально підходить тим, хто піклується про своє здоров'я і фігуру. Ця страва легко можна приготувати за 20 хвилин, з'їсти на вечерю і не переживати про набрані зайвих грамах. Як і всі нежирні (і не кістляві))) сорти риби, тріска не любить тривалої гарячої обробки, інакше вона стане сухою, а якщо її довго гасити в соусі, вона може розвалитися на шматочки. Кращий спосіб приготування філе тріски, це на пару, на грилі або швидко, не відходячи від плити, обсмажити її на сковороді. Найчастіше, спочатку готують соус до риби, а потім готують рибу, на приготування якої йде дуже мало часу. Для більш тонкого смаку використовуйте для соусів до морепродуктів цибуля-шалот, ну і звичайно, не «переборщити» зі спеціями, щоб не перебити ніжний смак риби або інших морепродуктів.
Смажене філе тріски з зеленим соусом
0
0
11 лис
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Філе тріски розріжте на порційні шматки, посоліть, поперчіть (трохи, з урахуванням того, що в соусі присутній гострий перець), підкислити лимонним соком, потім змастіть шматочки риби двома столовими ложками оливкової олії, відкладіть на 10 хвилин у бік, поки приготуєте соус.

  • Крок 2

    У невелику антипригарну каструлю покладіть 1 ст. ложку вершкового масла, розтопіть його, додайте дрібно нарізану білу частину цибулі-шалот, обсмажте його на маленькому вогні до м'якості.

  • Крок 3

    Потім додайте півсклянки сухого вина, зелену частину дрібно нарізаної цибулі-шалот, гостру пасту чилі або сушений гострий перець, дрібно нарізану зелень, сіль за смаком і варіть на маленькому вогні ще 2 хвилини, накрийте кришкою, щоб соус не охолов.

  • Крок 4

    Розігрійте сковороду з однією столовою ложкою оливкової олії, викладіть філе тріски і обсмажте його з двох сторін по 2-4 хвилини з кожного боку до готовності (орієнтуйтеся на товщину шматочків риби). Викладіть тріску на тарілки і полийте заздалегідь приготовленим соусом (якщо він охолов, трохи підігрійте його). До риби подайте овочі або будь зелений салат за смаком.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: