Загрузка...

Товстолобик в духовці з імбиром і апельсинами

Товстолобик в духовці з імбиром і апельсинами


Товстолобик - корисна, смачна й недорога риба, але ... кістлява. Змиритися з дрібними кістками допоможе тривалий тушкування риби в духовці, в маринаді з вина, імбиру і апельсинів. Риба виходить вкууусно :)) до того ж корисніше, ніж смажена.
Зрілий корінь імбиру має різким, пекучим смаком і чудовим пряним ароматом, який переходить у маринад, потім просочує рибу. М'якоть риби не стає пекучого смаку, але набуває просто королівський смак.
До речі, якщо у вас під рукою не виявилося вина, замініть його бульйоном або водою з двома-трьома столовими ложками натурального оцту. При цьому, якщо довше потім в духовці, щоб кістки стали зовсім м'якими, таку рибу із задоволенням з'їдять ваші малюки. За цим рецептом можна приготувати коропа або іншу річкову рибу.
Товстолобик в духовці з імбиром і апельсинами
0
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 1,5 кг товстолобика
  • 1 корінець імбиру (приблизно 80-100 г)
  • 3 невеликих апельсина
  • 2 склянки білого сухого вина (300-400 мл)
  • сіль
  • білий мелений перець
  • 2 ст. л. білих сухарів
  • 1 ч. л. сушеного базиліка
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Очищений, випатраний товстолобик або короп натріть сіллю і перцем.

  • Крок 2

    Почистіть корінь імбиру і наріжте тонкими кільцями. Апельсини ретельно вимийте і наріжте кільцями.

  • Крок 3

    Половину нарізаної імбиру розкладіть на дні форми з високими бортиками, зверху покладіть товстолобик, решту імбиру покладіть в черевце риби і навколо. Полийте рибку вином, посипте зверху сухарями. Кілька кружечків апельсина покладіть усередину товстолобика, решта - розкладіть навколо риби. Посипте сушеним базиліком . Накрийте форму кришкою або фольгою, доведіть до кипіння і на маленькому вогні готуйте 1,5-2 години. Хвилин за 20-30 до закінчення готування, відкрийте кришку, збільшіть температуру духовки до 200 ° С і запікайте до тих пір, поки рідина майже вся випарується, а верх риби стане золотистого кольору. Все дуже просто і смачно. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: