Товстолобик в духовці з імбиром і апельсинами

Товстолобик в духовці з імбиром і апельсинами


Товстолобик - корисна, смачна й недорога риба, але ... кістлява. Змиритися з дрібними кістками допоможе тривалий тушкування риби в духовці, в маринаді з вина, імбиру і апельсинів. Риба виходить вкууусно :)) до того ж корисніше, ніж смажена.
Зрілий корінь імбиру має різким, пекучим смаком і чудовим пряним ароматом, який переходить у маринад, потім просочує рибу. М'якоть риби не стає пекучого смаку, але набуває просто королівський смак.
До речі, якщо у вас під рукою не виявилося вина, замініть його бульйоном або водою з двома-трьома столовими ложками натурального оцту. При цьому, якщо довше потім в духовці, щоб кістки стали зовсім м'якими, таку рибу із задоволенням з'їдять ваші малюки. За цим рецептом можна приготувати коропа або іншу річкову рибу.
Товстолобик в духовці з імбиром і апельсинами
0
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 1,5 кг товстолобика
  • 1 корінець імбиру (приблизно 80-100 г)
  • 3 невеликих апельсина
  • 2 склянки білого сухого вина (300-400 мл)
  • сіль
  • білий мелений перець
  • 2 ст. л. білих сухарів
  • 1 ч. л. сушеного базиліка
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Очищений, випатраний товстолобик або короп натріть сіллю і перцем.

  • Крок 2

    Почистіть корінь імбиру і наріжте тонкими кільцями. Апельсини ретельно вимийте і наріжте кільцями.

  • Крок 3

    Половину нарізаної імбиру розкладіть на дні форми з високими бортиками, зверху покладіть товстолобик, решту імбиру покладіть в черевце риби і навколо. Полийте рибку вином, посипте зверху сухарями. Кілька кружечків апельсина покладіть усередину товстолобика, решта - розкладіть навколо риби. Посипте сушеним базиліком . Накрийте форму кришкою або фольгою, доведіть до кипіння і на маленькому вогні готуйте 1,5-2 години. Хвилин за 20-30 до закінчення готування, відкрийте кришку, збільшіть температуру духовки до 200 ° С і запікайте до тих пір, поки рідина майже вся випарується, а верх риби стане золотистого кольору. Все дуже просто і смачно. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: