Курячі рулетики з сиром і "Активия"

Курячі рулетики з сиром і "Активия"


Я продовжую свою кулінарну серію рецептів з курки. Сьогодні, дорогі читачки Алимеро, на ваш суд хочу представити рулетики з сиром і биойогуртом! ;) Як це зі мною зазвичай і буває, прийшовши на кухню до размороженному філе, мені захотілося приготувати таку начинку для рулетів, яку ще жодного разу не робила і не пробувала. В голові виникло кілька ідей. Деякі з них були дуже схожі на вже випробувані раніше, для інших, на жаль, не вистачало потрібних інгредієнтів. І ось вона, одна, та сама - і нова для мене, і доступна за наявними продуктами. Про те, як я втілювала цю ідею в реальність, нижче.
Курячі рулетики з сиром і "Активия"
+1
0
12 вер
Інгредієнти:
  • близько 900 г філе курячих грудок
  • 200 г сиру (краще брати жирністю 9-18% і не «сухий» консистенції)
  • 165 мл натурального біойогурту «Активиа» (без різних смакових добавок і без цукру)
  • 2-3 зубчики часнику середнього розміру
  • 0,5 пучка зеленої цибулі
  • 0,5 пучка кропу
  • прянощі (гвоздика, коріандр, зіра, куркума, червоний і чорний перець)
  • соняшникова олія
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Філе грудок розморозила, розділила на порційні шматочки, кожен з яких відбила з двох сторін через харчову плівку.

  • Крок 2

    Перемолола на них всі спеції, посипала сіллю. Втерла отриману суміш в м'ясо. Залишила так десь на півгодини.

  • Крок 3

    Цибулю і кріп подрібнила. Очистила часник. У мене він жахливо дрібний (на фото виглядає більш чи менш нормальним з-за того, що на передньому плані). Загалом, зважаючи на розміри я взяла зубчиків побільше.

  • Крок 4

    В окремому посуді з'єднала сир, зелень і видавлений через прес часник.

  • Крок 5

    Збила міксером.

  • Крок 6

    Влила 150 мл «Активии» (15 мл припасла на майбутнє).

  • Крок 7

    Ще раз гарненько збила міксером.

  • Крок 8

    Виклала начинку на філе. Там, де починала скручувати рулет, трохи побільше, на хвостику - трохи менше.

  • Крок 9

    Згорнула рулети, нічим не скріплюючи. Виклала їх у щедро змазану олією форму «швом» вниз.

  • Крок 10

    Зверху змастила залишавшоюся «Активией». Це не дасть рулетам занадто підрум'янитися, а головне - захистить від пересушування.

  • Крок 11

    Відправила у вже розігріту до 180-200'C духовку.

  • Крок 12

    Випікала при такій же температурі близько півгодини. Останнім часом мені подобається поєднання сиру з куркою. Смачного!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: