Загрузка...

Курячі ніжки, запечені з бородінським хлібом

Курячі ніжки, запечені з бородінським хлібом


Ви любите бородинський хліб? Мені дуже подобається - ароматний, з темною м'якушкою, специфічним кислувато-солодкуватим смаком. Коли я побачила рецепт курки з бородінським хлібом, відразу ж зрозуміла, що хочу приготувати це блюдо. Просто представила, який смак створить цей хлібець курячому м'ясу, та ще й з чорносливом, який я теж люблю, - сумніви навіть не встигли виникнути.
Курячі ніжки, запечені з бородінським хлібом
+1
0
29 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг курячих гомілок,
  • 200 г бородінського хліба,
  • 70 г чорносливу,
  • 4-5 ст.л. томатного соусу,
  • 1 ч.л. каррі,
  • 0,5 ч.л. коріандру,
  • 2 ч.л. солі,
  • 2 ч.л. цукру
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Я готувала курячі ніжки, але можна взяти будь-які курячі частини. Їх потрібно попередньо замаринувати. Для цього я використала сіль, коріандр і каррі. Обмазала, залишила просочуватися спеціями.

  • Крок 2

    Курячі ніжки швидко обсмажуємо до рум'яної скоринки, але не доводячи до готовності.

  • Крок 3

    Скибочки бородінського хліба нарізаємо невеликими брусочками.

  • Крок 4

    Чорнослив промиваємо або замочуємо в залежності від м'якості/сухості і теж нарізаємо. Як я давно зрозуміла, від чорносливу багато залежить. Іноді він буває неможливо кислим, тоді його краще брати поменше.

  • Крок 5

    Змащуємо дно форми, кладемо в неї ніжки упереміш з хлібом і чорносливом.

  • Крок 6

    Тепер готуємо заливку: у томатний соус додаємо воду, сіль і цукор. Якщо у мене в соусі томат та інші кислі інгредієнти, цукор я додаю обов'язково, соус стає м'якше, і кисло-солодкий смак, мені здається, більш виграшним. Тут може піти цукру від однієї до трьох чайних ложок, все залежить від кислоти соусу і чорносливу.

  • Крок 7

    Заливаємо отриманий соус у форму з ніжками, запікаємо хвилин 40-50 при температурі 180 градусів.

  • Крок 8

    Перед кінцем запікання посипаємо кунжутним насінням. Готове блюдо - це злегка зарумяненная скоринка зверху, а під нею - густий соус.

  • Крок 9

    Ми їли ніжки прямо з хлібним соусом, гарнір я не готувала, тільки зробила салат зі свіжих овочів. Дуже смачно вийшло!

  • Крок 10

    Смачно!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: