Курячі ніжки, запечені з бородінським хлібом

Курячі ніжки, запечені з бородінським хлібом


Ви любите бородинський хліб? Мені дуже подобається - ароматний, з темною м'якушкою, специфічним кислувато-солодкуватим смаком. Коли я побачила рецепт курки з бородінським хлібом, відразу ж зрозуміла, що хочу приготувати це блюдо. Просто представила, який смак створить цей хлібець курячому м'ясу, та ще й з чорносливом, який я теж люблю, - сумніви навіть не встигли виникнути.
Курячі ніжки, запечені з бородінським хлібом
+1
0
29 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг курячих гомілок,
  • 200 г бородінського хліба,
  • 70 г чорносливу,
  • 4-5 ст.л. томатного соусу,
  • 1 ч.л. каррі,
  • 0,5 ч.л. коріандру,
  • 2 ч.л. солі,
  • 2 ч.л. цукру
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Я готувала курячі ніжки, але можна взяти будь-які курячі частини. Їх потрібно попередньо замаринувати. Для цього я використала сіль, коріандр і каррі. Обмазала, залишила просочуватися спеціями.

  • Крок 2

    Курячі ніжки швидко обсмажуємо до рум'яної скоринки, але не доводячи до готовності.

  • Крок 3

    Скибочки бородінського хліба нарізаємо невеликими брусочками.

  • Крок 4

    Чорнослив промиваємо або замочуємо в залежності від м'якості/сухості і теж нарізаємо. Як я давно зрозуміла, від чорносливу багато залежить. Іноді він буває неможливо кислим, тоді його краще брати поменше.

  • Крок 5

    Змащуємо дно форми, кладемо в неї ніжки упереміш з хлібом і чорносливом.

  • Крок 6

    Тепер готуємо заливку: у томатний соус додаємо воду, сіль і цукор. Якщо у мене в соусі томат та інші кислі інгредієнти, цукор я додаю обов'язково, соус стає м'якше, і кисло-солодкий смак, мені здається, більш виграшним. Тут може піти цукру від однієї до трьох чайних ложок, все залежить від кислоти соусу і чорносливу.

  • Крок 7

    Заливаємо отриманий соус у форму з ніжками, запікаємо хвилин 40-50 при температурі 180 градусів.

  • Крок 8

    Перед кінцем запікання посипаємо кунжутним насінням. Готове блюдо - це злегка зарумяненная скоринка зверху, а під нею - густий соус.

  • Крок 9

    Ми їли ніжки прямо з хлібним соусом, гарнір я не готувала, тільки зробила салат зі свіжих овочів. Дуже смачно вийшло!

  • Крок 10

    Смачно!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: