Загрузка...

Курячі гомілки на решітці рецепт з фото

Курячі гомілки на решітці рецепт з фото


Хочеться на ПИКНИК, а з погодою не пощастило?! З ранку дощ ллє як з відра, а так хотілося шашлику .... Ось вихід-курячі гомілки на решітці в духовці-майже гриль, майже пікнік! ..
Курячі гомілки на решітці рецепт з фото
+1
0
19 лис
Інгредієнти:
  • Оцет винний 3.0 ст.л.
  • Мед 1.0 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста 1.0 головка
  • Курка гомілку 6.0 шт
  • Лук-різанець 10.0 гілочки
  • Майоран 5.0 аркушів
  • Гриби печериці 6.0 шт
  • Сметана 2.0 ст.л.
  • Сіль 2.0 ч.л
  • Перець чорний мелений 2.0 ч.л
  • Часник 2.0 часточки
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Ну ось-знову дощ за вікном, а так хотілося курочки-гриль, АЛЕ проблема вирішувана і я знайшла вихід-можна ж і на решітці в духовці зробити, а головне в цій справі підібрати ПРАВИЛЬНИЙ маринад, щоб як гриль, щоб смакота вийшла!! ! Отже. На фото показані інгредієнти, які нам знадобляться-невелике уточнення-я брала оцет бальзамік, але його можна замінити і звичайним винним оцтом (бажано червоним) і додати трохи цукру (бажано коричневого).

  • Крок 2

    Все просто і смачно :) Приступимо до маринаду: голяшку промити і висушити. скласти у форму. Маринад-цибулю нарізати півкільцями-посолити і пом'яти, дрібно нашаткувати зелена цибуля-різанець, часник роздавити і порізати (або використовувати прес). Всю цю зелень перекласти з гомілками і гарненько перемішати. Залити бальзаміком, додати мед-у мене квітковий травневий (і тут невелике уточнення-використовуйте рідкий мед-з ним легше працювати і тоді кожна голяшка буде їм обволікають набагато краще ніж дуже густим!

  • Крок 3

    Майорану листочки (до речі, я використовую при приготуванні майоран, який виростила сама :)) - порвати і пом'яти (так майоран краще віддасть свій аромат), додати до маринаду-посолити, поперчити, добре перемішати. Форму з замаринованого гомілками закрити плівкою і поставити в холод на 1 годину.

  • Крок 4

    Тепер невеликий комплімент: печериці вимити, обсушити або просто почистити-видалити ніжки (так, щоб залишилося поглиблення). Цибуля різанець дрібно нарізати і змішати зі сметаною. Гриби присолити і начинити нашої сметанною начинкою. Зверху трохи поперчити.

  • Крок 5

    Духовку розігріти до 220-240 гр.ц. Підготувати решітку-змастити олією. На деко, який буде розташований під гратами додати води, щоб жир з голяшек стікав туди. До речі, ось відмінна ідея прокинулася вже пізніше приготування цієї страви. У воду на деко можна також викласти вишневих або абрикосових гілочок, тоді вийдуть голяшки "з димком"! Гомілки дістати з маринаду, прибрати зайвий цибулю, присолити і трохи змастити раст.маслом, викласти на грати, викласти поруч печериці.

  • Крок 6

    Готувати в добре прогрітій і гарячій духовці близько 40 хвилин (при цьому гриби можна витягнути вже через 15-20 хвилин), періодично перевертаючи голяшки. Ух, який аромат стояв! А смак-просто клас-пікантно-солодкуватий. Голяшки вийшли як-ніби лаковані! Наше "Садочок" блюдо подавати гарячим! Приємного апетиту.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: