Курячі гомілки на решітці рецепт з фото

Курячі гомілки на решітці рецепт з фото


Хочеться на ПИКНИК, а з погодою не пощастило?! З ранку дощ ллє як з відра, а так хотілося шашлику .... Ось вихід-курячі гомілки на решітці в духовці-майже гриль, майже пікнік! ..
Курячі гомілки на решітці рецепт з фото
0
0
19 лис
Інгредієнти:
  • Оцет винний 3.0 ст.л.
  • Мед 1.0 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста 1.0 головка
  • Курка гомілку 6.0 шт
  • Лук-різанець 10.0 гілочки
  • Майоран 5.0 аркушів
  • Гриби печериці 6.0 шт
  • Сметана 2.0 ст.л.
  • Сіль 2.0 ч.л
  • Перець чорний мелений 2.0 ч.л
  • Часник 2.0 часточки
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Ну ось-знову дощ за вікном, а так хотілося курочки-гриль, АЛЕ проблема вирішувана і я знайшла вихід-можна ж і на решітці в духовці зробити, а головне в цій справі підібрати ПРАВИЛЬНИЙ маринад, щоб як гриль, щоб смакота вийшла!! ! Отже. На фото показані інгредієнти, які нам знадобляться-невелике уточнення-я брала оцет бальзамік, але його можна замінити і звичайним винним оцтом (бажано червоним) і додати трохи цукру (бажано коричневого).

  • Крок 2

    Все просто і смачно :) Приступимо до маринаду: голяшку промити і висушити. скласти у форму. Маринад-цибулю нарізати півкільцями-посолити і пом'яти, дрібно нашаткувати зелена цибуля-різанець, часник роздавити і порізати (або використовувати прес). Всю цю зелень перекласти з гомілками і гарненько перемішати. Залити бальзаміком, додати мед-у мене квітковий травневий (і тут невелике уточнення-використовуйте рідкий мед-з ним легше працювати і тоді кожна голяшка буде їм обволікають набагато краще ніж дуже густим!

  • Крок 3

    Майорану листочки (до речі, я використовую при приготуванні майоран, який виростила сама :)) - порвати і пом'яти (так майоран краще віддасть свій аромат), додати до маринаду-посолити, поперчити, добре перемішати. Форму з замаринованого гомілками закрити плівкою і поставити в холод на 1 годину.

  • Крок 4

    Тепер невеликий комплімент: печериці вимити, обсушити або просто почистити-видалити ніжки (так, щоб залишилося поглиблення). Цибуля різанець дрібно нарізати і змішати зі сметаною. Гриби присолити і начинити нашої сметанною начинкою. Зверху трохи поперчити.

  • Крок 5

    Духовку розігріти до 220-240 гр.ц. Підготувати решітку-змастити олією. На деко, який буде розташований під гратами додати води, щоб жир з голяшек стікав туди. До речі, ось відмінна ідея прокинулася вже пізніше приготування цієї страви. У воду на деко можна також викласти вишневих або абрикосових гілочок, тоді вийдуть голяшки "з димком"! Гомілки дістати з маринаду, прибрати зайвий цибулю, присолити і трохи змастити раст.маслом, викласти на грати, викласти поруч печериці.

  • Крок 6

    Готувати в добре прогрітій і гарячій духовці близько 40 хвилин (при цьому гриби можна витягнути вже через 15-20 хвилин), періодично перевертаючи голяшки. Ух, який аромат стояв! А смак-просто клас-пікантно-солодкуватий. Голяшки вийшли як-ніби лаковані! Наше "Садочок" блюдо подавати гарячим! Приємного апетиту.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: