Загрузка...

Чахохбілі з курей рецепт з фото

Чахохбілі з курей рецепт з фото


Ні в якому разі не наполягаю на автентичності рецепта. Але я так люблю кавказьку кухню, що не готувати ці смачні страви не можу! І сьогодні я розповім про свій спосіб приготування чахохбілі - одного з найулюбленіших грузинських страв у нашій сім'ї.
Чахохбілі з курей рецепт з фото
0
0
13 лис
Інгредієнти:
  • Курка 1 кг
  • Вино червоне 200 мл
  • Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
  • Перець солодкий 1 шт.
  • Часник 1-2 гол.
  • Помідори 0,5 кг
  • Зелень за смаком
  • Сіль, суміш перців за смаком
  • Масло рослинне 1-2 ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Насправді, зовсім небагато потрібно продуктів, щоб приготувати смачний обід, подавши на стіл чахохбілі. Трохи прокоментую інгредієнти. Курку, звичайно, краще готувати саме ту, яку Ви купите цілою тушкою. Однак, можна використовувати і окремі фасовані частини - гомілки, стегенця, стегна. Перець солодкий можна і зовсім виключити з рецепту (знаю, що багато хто так і роблять), але я звикла і готую завжди з перцем. Замість помідорів сміливо можна використовувати томатне пюре, томат домашній або навіть томатну пасту. Правда, в останньому випадку добре б все ж додати і свіжих помідорів. Про те, яке вино повинно бути для цієї страви я розповім трохи пізніше. Тим більше, що я не встигла зняти його в цьому кадрі - повели келишок

  • Крок 2

    Починаємо з головного компонента страви - власне, курки. Її потрібно ретельно вимити й нарізати на порційні шматочки. На розпеченій сковороді розігріємо трохи рослинного масла і обсмажити курочку злегка, лише "запечатав" м'ясо.

  • Крок 3

    Тепер потрібно дрібно нарізати цибулю, перець і часник. Причому, зауважте, часник я саме нарізаю - мені здається, так страва виходить смачніше. Залишилося лише спасерувати овочі на тій сковороді, де смажилася курочка. Якщо Ви вирішили приготувати чахохбілі в глибокій сковороді, то саме час перекласти курочку до овочів. Якщо буде готувати в сотейнику, то складіть в нього курку і обсмажені овочі. Заливаємо все це пюре з помідорів, солимо і перчимо за смаком (що б там не говорили, я дуже люблю міцно поперчити чахохбілі!)))) І залишаємо гаситися блюдо хвилин на 15.

  • Крок 4

    Настав час додати в соус вино. Треба сказати, що чахохбілі готують з червоним вином, вибираючи міцні сорти - "Портвейн", "Мадера". Звичайно, Ви можете використовувати і домашнє міцне, насичене, витримане вино. Після цього залишаємо курочку гаситися на дуже повільному вогні ще приблизно хвилин 40. За 5-10 хвилин додаємо трави. Я в цей раз використовувала лише кінзу і базилік. Але букет зелені може змінюватися в залежності від Ваших смакових переваг. Можна також використовувати готові спеції типу хмелі-сунелі.

  • Крок 5

    Це неймовірно смачно - курка стає такою ніжно-м'якою, тане в роті. А соус так смачний, що його можна їсти ложкою! Або вмочати хлібцем))))))) Грузини часто подають чахохбілі з картоплею, перемішавши відварну картоплю в чахохбілі. Або навіть протушкувати картоплю разом з основною стравою. Пробуйте приготувати це незвичайне блюдо! Про нього не даремно ходить так багато легенд: чахохбілі - це дуже смачно!!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: