Чахохбілі з курей рецепт з фото

Чахохбілі з курей рецепт з фото


Ні в якому разі не наполягаю на автентичності рецепта. Але я так люблю кавказьку кухню, що не готувати ці смачні страви не можу! І сьогодні я розповім про свій спосіб приготування чахохбілі - одного з найулюбленіших грузинських страв у нашій сім'ї.
Чахохбілі з курей рецепт з фото
0
0
13 лис
Інгредієнти:
  • Курка 1 кг
  • Вино червоне 200 мл
  • Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
  • Перець солодкий 1 шт.
  • Часник 1-2 гол.
  • Помідори 0,5 кг
  • Зелень за смаком
  • Сіль, суміш перців за смаком
  • Масло рослинне 1-2 ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Насправді, зовсім небагато потрібно продуктів, щоб приготувати смачний обід, подавши на стіл чахохбілі. Трохи прокоментую інгредієнти. Курку, звичайно, краще готувати саме ту, яку Ви купите цілою тушкою. Однак, можна використовувати і окремі фасовані частини - гомілки, стегенця, стегна. Перець солодкий можна і зовсім виключити з рецепту (знаю, що багато хто так і роблять), але я звикла і готую завжди з перцем. Замість помідорів сміливо можна використовувати томатне пюре, томат домашній або навіть томатну пасту. Правда, в останньому випадку добре б все ж додати і свіжих помідорів. Про те, яке вино повинно бути для цієї страви я розповім трохи пізніше. Тим більше, що я не встигла зняти його в цьому кадрі - повели келишок

  • Крок 2

    Починаємо з головного компонента страви - власне, курки. Її потрібно ретельно вимити й нарізати на порційні шматочки. На розпеченій сковороді розігріємо трохи рослинного масла і обсмажити курочку злегка, лише "запечатав" м'ясо.

  • Крок 3

    Тепер потрібно дрібно нарізати цибулю, перець і часник. Причому, зауважте, часник я саме нарізаю - мені здається, так страва виходить смачніше. Залишилося лише спасерувати овочі на тій сковороді, де смажилася курочка. Якщо Ви вирішили приготувати чахохбілі в глибокій сковороді, то саме час перекласти курочку до овочів. Якщо буде готувати в сотейнику, то складіть в нього курку і обсмажені овочі. Заливаємо все це пюре з помідорів, солимо і перчимо за смаком (що б там не говорили, я дуже люблю міцно поперчити чахохбілі!)))) І залишаємо гаситися блюдо хвилин на 15.

  • Крок 4

    Настав час додати в соус вино. Треба сказати, що чахохбілі готують з червоним вином, вибираючи міцні сорти - "Портвейн", "Мадера". Звичайно, Ви можете використовувати і домашнє міцне, насичене, витримане вино. Після цього залишаємо курочку гаситися на дуже повільному вогні ще приблизно хвилин 40. За 5-10 хвилин додаємо трави. Я в цей раз використовувала лише кінзу і базилік. Але букет зелені може змінюватися в залежності від Ваших смакових переваг. Можна також використовувати готові спеції типу хмелі-сунелі.

  • Крок 5

    Це неймовірно смачно - курка стає такою ніжно-м'якою, тане в роті. А соус так смачний, що його можна їсти ложкою! Або вмочати хлібцем))))))) Грузини часто подають чахохбілі з картоплею, перемішавши відварну картоплю в чахохбілі. Або навіть протушкувати картоплю разом з основною стравою. Пробуйте приготувати це незвичайне блюдо! Про нього не даремно ходить так багато легенд: чахохбілі - це дуже смачно!!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: