Загрузка...

Фаршировані курячі стегенця без кісточки, з фото

Фаршировані курячі стегенця без кісточки, з фото


Стегенця, найчастіше, фарширують курячим м'ясом з додаванням грибів і цибулі, і це дуже смачно, але куряче м'ясо також відмінно поєднується з курагою, чорносливом, яблуками, сиром, зеленню і т.д. Фаршировані курячі стегенця виглядають завжди дуже апетитно, а подати їх можна, як гаряче, у вигляді цілої гомілки в оточенні соусу або у вигляді закуски (нарізати і красиво розкласти серед зелені, полив соусом). Таке блюдо можна приготувати не тільки на кожен день, але і для святкового столу.
Фаршировані курячі стегенця без кісточки, з фото
0
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 6 курячих стегенець
  • чорнослив або курага (по 3-5 штучок на 1 ніжку)
  • 1 яблуко
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • 1 ст. л. майонезу
  • 1 ст. л. кетчупу
  • 2 яйця
  • борошно
  • білі сухарі
  • рослинне масло
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Щоб приготувати фаршировану курячу ніжку, треба зняти з неї шкіру, «панчоха», як називають його кулінари. Як зняти шкіру з курячих ніжок? Це нескладно. Берете за краї курячої шкіри на ніжці і, вивертаючи, тягніть її вниз. Між курячої шкірою і м'ясом є з'єднує плівка, яку ви акуратно підрізаєте ножем. «Панчоха» з ніжки зніміть повністю. По-перше, вам не доведеться попереджати, що наприкінці ніжки таки є маленька кісточка, по-друге, не треба мучитися і шукати, чим би її перерубати

  • Крок 2

    Поки готується начинка, Замаринуйте курячий «панчоха» в суміші майонезу з кетчупом. За бажанням, придумайте свій маринад, наприклад, по одній ложечці меду, кетчупу, соєвого соусу, лимонного соку або оцту .

  • Крок 3

    Ножем зріжте м'ясо з кісточки і наріжте його дрібними шматочками. На кісточках залиште трохи м'яса. З кісток потім можна зварити бульйон або заморозити їх про запас. Ретельно вимиті сухофрукти (курагу або чорнослив) і очищене яблуко наріжте невеликими кубиками. Змішайте нарізане м'ясо з чорносливом і яблуком, посоліть, поперчіть.

  • Крок 4

    Приготованим фаршем заповніть курячий «панчоха» не до кінця. Вільний клапоть шкіри загорніть всередину стегенця. Чи не набивайте фарш дуже щільно, щоб стегенце не луснув. Приготуйте три ємності, в одну насипте борошно, в іншу - борошно, а в третій стільком людям виделкою яйця. Розігрійте в сотейнику рослинне масло до середньої температури. Обваляйте стегенце в борошні, в яйці, потім в сухарях. Покладіть його в гаряче масло і обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки. Накрийте сотейник кришкою і на маленькому вогні тушкуйте ще 10-15 хвилин. Викладіть стегенця на серветку, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте з соусом ткемалі або іншим фруктовим або овочевим соусом.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: