Фаршировані курячі стегенця без кісточки, з фото

Фаршировані курячі стегенця без кісточки, з фото


Стегенця, найчастіше, фарширують курячим м'ясом з додаванням грибів і цибулі, і це дуже смачно, але куряче м'ясо також відмінно поєднується з курагою, чорносливом, яблуками, сиром, зеленню і т.д. Фаршировані курячі стегенця виглядають завжди дуже апетитно, а подати їх можна, як гаряче, у вигляді цілої гомілки в оточенні соусу або у вигляді закуски (нарізати і красиво розкласти серед зелені, полив соусом). Таке блюдо можна приготувати не тільки на кожен день, але і для святкового столу.
Фаршировані курячі стегенця без кісточки, з фото
0
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 6 курячих стегенець
  • чорнослив або курага (по 3-5 штучок на 1 ніжку)
  • 1 яблуко
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • 1 ст. л. майонезу
  • 1 ст. л. кетчупу
  • 2 яйця
  • борошно
  • білі сухарі
  • рослинне масло
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Щоб приготувати фаршировану курячу ніжку, треба зняти з неї шкіру, «панчоха», як називають його кулінари. Як зняти шкіру з курячих ніжок? Це нескладно. Берете за краї курячої шкіри на ніжці і, вивертаючи, тягніть її вниз. Між курячої шкірою і м'ясом є з'єднує плівка, яку ви акуратно підрізаєте ножем. «Панчоха» з ніжки зніміть повністю. По-перше, вам не доведеться попереджати, що наприкінці ніжки таки є маленька кісточка, по-друге, не треба мучитися і шукати, чим би її перерубати

  • Крок 2

    Поки готується начинка, Замаринуйте курячий «панчоха» в суміші майонезу з кетчупом. За бажанням, придумайте свій маринад, наприклад, по одній ложечці меду, кетчупу, соєвого соусу, лимонного соку або оцту .

  • Крок 3

    Ножем зріжте м'ясо з кісточки і наріжте його дрібними шматочками. На кісточках залиште трохи м'яса. З кісток потім можна зварити бульйон або заморозити їх про запас. Ретельно вимиті сухофрукти (курагу або чорнослив) і очищене яблуко наріжте невеликими кубиками. Змішайте нарізане м'ясо з чорносливом і яблуком, посоліть, поперчіть.

  • Крок 4

    Приготованим фаршем заповніть курячий «панчоха» не до кінця. Вільний клапоть шкіри загорніть всередину стегенця. Чи не набивайте фарш дуже щільно, щоб стегенце не луснув. Приготуйте три ємності, в одну насипте борошно, в іншу - борошно, а в третій стільком людям виделкою яйця. Розігрійте в сотейнику рослинне масло до середньої температури. Обваляйте стегенце в борошні, в яйці, потім в сухарях. Покладіть його в гаряче масло і обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки. Накрийте сотейник кришкою і на маленькому вогні тушкуйте ще 10-15 хвилин. Викладіть стегенця на серветку, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте з соусом ткемалі або іншим фруктовим або овочевим соусом.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: